2008-08-18

Ettaglutt igen


"10 år"
Idag regregerar Fjunet till att åter bli en ettaglutt. Sist det hände var han en lintott på ca 1.30 med spring i benen och i avsaknad av en och annan tand. Idag är han 1.80, håret har mörknat och fötterna växt. I munnen finns alla tänder och han är begåvad med "värstingenzymer" enligt honom själv vilket innebär inga hål.

De första 5 skolåren gick han i den lilla byskolan som ligger granne med vårt hus. En jättefin skola när man är liten. Men i åk 5 ertappades den då lille snälle Buppen med att börja bete sig som en elev de flesta lärare skulle klia sig i huvudet inför. Oengagerad, drömmandes och med fötterna på bänken satt han dagarna i ända och stirrade i taket. Något fick göras. Nu var det lilla Fjunet tack o lov tämligen begåvad och framför allt hade han lätt för språk. Engelska skolan blev ett alternativ och det har visat sig vara en "hit" för honom. Han fick lugn och ro och han passade in. Betygen blev därefter, dvs höga. Som moder är man glad och tacksam.

Idag blir han som sagt ettaglutt igen men nu på frivillig basis, gymnasiet stundar. Han ska läsa Naturvetenskapligt program med inriktning mot programmering på It-gymnasiet. Ännu en friskola. Han har valt själv och jag tror att skolformen och storleken på skolan är gynnsam för min lilla forna ettaglutt:-) Som gammal studievägledare tror jag mig se att programmet han ska läsa passar honom bra, just nu iallfall och det är nu han ska göra det. Han är bra i ma, fysik, kemi och teknik och som ni vet är han ju prisbelönt i både bild och syslöjd så tratten smalnar av mot hans dröm att bli dataspelsdesigner:-) Om han blir det som vuxen återstår att se, men han har börjat med att läsa det han vill, förmår och är intresserad av. Det räcker långt!

Själv ska jag bli kock när jag blir stor, vad ska ni bli?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska bibliotekarie när jag blir stor. Bara få gå omkring i Gudrun Sjödén kläder och Birkenstock. Nej, ingen risk..skulle nog bli den första ärtiga bibliotekarien som struttar runt bland hyllorna. Njuter av doften av böcker och älskar att läsa men tror att jag skulle bli uttråkad. Alterntiv nr2 är sexolog. Skulle nog passa mig bättre.

Lotta sa...

hm... alla bibliotekarier har inte Gudrun Sjödén och struttar omkring. Dessutom hinner vi sällan läsa - iaf inte på arbetstid... *s*

Anonym sa...

hAHAHA....jag skulle bli frisör! Blev de oxå men inte utbildad...utan en sån hemmafrisör bara... :-)

Kraaaam

Majsanochmalla sa...

Din lilla... Så stor han när nu. Jag vet att det kommer gå bra för honom..

Jag ska bli designer/formgivare/inredningsarkitekt..

Inget mer med det! Jag funderr som bäst på vad jag ska börja med.. ;-)

Pok

Mallaönskarfjunetalllyckatillbralla

Anonym sa...

När jag var liten ville jag bli brevbärare så att jag skulle få springa i trapporna. Men jag har insett att det inte är någon framtid i det yrket. Ett tag ville jag bli serietecknare men nu vill jag bli författare.

Pangbruden sa...

Fjunet vill också bli brevbärae när han var liten och var det för svårt skulle han bli doktor i stället;-)

Lotta sa...

Min dotter vill bli brandkår när hon blir stor eller prinsessa, vet inte vilket som blir svårast: bli en hel brandkår eller gifta sig med en passande prins... :)
//Lotta

Anonym sa...

Jag tycker hon ska satsa på brandkår:-) min dotter ville baga kattmat.. ja hon sa baga.. en bagare bagar ju