2008-08-08

Från gunghäst till moppe

Sommaren har till viss del bestått av att rensa ur källaren. Det arbetet kommer fortgå under helgen. I morse var jag nere en sväng för att ta fram lunch ur "stora frysen". Ni förstår, som den husmor man är har man självklart en frysbox i källaren som komplement. Däri kan man lägga allt kött man slaktat och styckat samt alla bär man ihärdigt plockat under sommaren. Ironisk? Jag? Skojar du? ;-)

Eftersom jag just nu befinner mig i min nostalgiska period av året konstaterade jag att teensen uppväxt finns samlad i min källare. Det gamla skötbordet och deras tvillingsulky samlar damm tillsammans med en gunghäst i ett hörn. Exfjåårtisens "äkta" prinsessaklänning som hon använde nästan varje dag i flera år hänger prydligt på en galge bredvid den älskade "pälsen".

Nallar och kläder blandat med böcker och videofilmer. Badleksaker den ena större än den andra och inte att förglömma rollerbladsen:-) Vilka höll på att bryta både armar och ben på dom. I ett rum står slalomskidor och pjäxor, även dessa ska avyttras under hösten. Mina norska småtroll åker på längden till mosters förtvivlan. Jag har sparat en del till dom men bortsett från fotbollskor och skridskor får resten säljas.

En blick i garaget och jag inser att dom är stora nu. Där står den häftiga elbilen, en stor jeep för två personer som morfar inhandlat för dyra pengar och som pajade en och annan rabatt i trädgården när exfjåårtisen var i farten:-) Bredvid står fint parkerad en blågul EU-moppe och en rödsvart likadan men som endast får framköras i 30.

Från gunghäst till moppe... och fort gick det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så va? Känns inte så nu men jag gissar att mitt inlägg om 11 år lär säga samma sak...

Majsanochmalla sa...

Men vännen... Du är ju supercool... Nostalgi a´la ballanotmalla är böla, få separationsångest och yla... Sen kanske jag säljer, slänger, ger bort... Men väldigt ofta blir det kvar...

Pok

Mallatyckerdufixardetfintbralla

Pangbruden sa...

Ja så är det.. precis så men det är glada minnen.. inget man bölar över:-)