2008-11-06

In i dimman igen

Den stora bakelsedagen har infallit. Dagen vi får frossa i bakelser utan dåligt samvete. Slaget vid Lützen och Gustav II Adolf ska firas. Varför vi firar detta med att frossa i bakverk har jag ingen aning om men nu är det så och det är bara att lyda:-)

Nu tillhör jag de olyckliga som går upp ett kilo bara jag tänker på en bakelse, å andra sidan är jag så lyckligt lottad att jag sällan kan äta dessa delikatesser. De innehåller för mycket mandel och nötter och det tål jag som bekant inte.

Jag får fira på annat sätt. Vädrets makter har ju sett till att hedra den gode GA med dimma likt den han krigade i under slaget vid Lützen. Jag och alla andra som vägrar bakelser får hedra honom genom att förundras över den mjölkvita tjockan som ligger som ett täcke över vårt land. Inget ser man och allt är rått och fuktigt.
Kan inte ha varit kul att frysa på ett slagfält i sånt här väder.

Inne i dimman finns det trivsammare sätt att vara på:-)

8 kommentarer:

Storasyster sa...

Ja, dimman som låg som en tjock filt när jag åkte till jobbet hat nu så sakterliga börjat släppa, och solen tittar faktiskt fram.... Och jag vägrar också bakelser... Även om jag tål dom, så tål dom inte mig... Dom sätter sig som en dallrig massa runt om min kropp...
Nä det blir till att tända ljus och mysa utan bakelser i dimmornasland // Sol på dig

sofie sa...

Här är det ingen dimma men det är grått väder.Tycker inte om bakelser så här blir det inga heller.Kallt är det ute.Fast jag tror det är+ grader ute.

Anonym sa...

Jo men visst är det Henry VIII's slott! (Eller från början var det ju Cardinal Wolseys..ehrm...som Henry så snällt "stal" av honom).
Det går ingen tunnelbana hit ut utan man måste ta South West Trains från Waterloo (eller man kan åka från Clapham Junction eller Wimbledon också). Slutstationen är just Hampton Court. Tar bara en halvtimme och tågen går 2 ggr i timmen både fram och tillbaka.

Säg till om ni vill komma så kan jag kanske lämna fribiljetter till slottet i kassan ;)

Pangbruden sa...

Bella du är underbar! vi har allt pratat om det.. Jag är ju såld på serien Tudors just nu..

Anonym sa...

Är nog inne i dimman jag oxå,för jag är så trött idag.
Bakelse brukar sätta sig fint fint på baken efter en tugga hehe:)
Jag struntar i den här dagen tror jag.Ha en fin dag ,kram lena.

Majsanochmalla sa...

In i dimman ja..

Vin/bakelser och levande ljus! Ja tack!

Pok

Mallamysbralla

Monica sa...

hallå däe då måste du ge bella en jättekram från mig ;)

Pangbruden sa...

Japp det ska jag...och du ska få en jättekram av mig som fixade kontakt med denna finfina kvinna bella!