2008-12-02

Refle(x)tion

Novemberregen i december och mörkaste svartaste mornar kräver reflexer! Som bilist ser man inte mycket och jag vill inte att någon råkar ut för det här nu i juletid.

Tyvärr så har det redan hänt. En yngling kördes på av en bilist i närheten av mitt hus i helgen. Bilisten såg inte den mörkt klädde gossen som nattetid stod vid vägkanten och väntade på bussen. En ung man som aldrig får uppleva framtiden, en krossad familj och en bilförare vars liv för alltid är förstört.

Jag bävar varje morgon jag åker till jobbet, allt för ofta har jag med hjärtat i halsgropen lyckats undvika att köra på någon. Någon som helt plötsligt dyker upp, som från ingenstans.

Utan reflexer eller ännu hellre reflexväst så SYNS NI INTE av bilisterna. Hur sakta och försiktigt vi än kör så ser vi inte en fotgängare i mörkret och regnet.

Min vädjan och önskar i December är att ni alla sätter på er reflexer när ni är ute på vägarna. En billig livförsäkring som sparar mångas liv.

Låt oss ha en ljus julmånad mina vänner!

7 kommentarer:

sofie sa...

Jag ska skärpa mig kom på att jag inte hade tagit på mig reflexvästen när jag hade gått halvvägs till affären.kram

Pangbruden sa...

Bra Sofie.. jag är rädd om dig vet du:-)

Majsanochmalla sa...

Bra skrivet!

Pok

Mallavillhasnöbralla

Anonym sa...

Var in tidigare och såg detta inlägg och gick för att samla mig ett tag. För jag har erfarenhet av det du skriver kan inte ta upp i kommentaren här men kan säga som så att det är en mardröm.
Ha det fint vännen, kram lena.

Anonym sa...

Jag tror att körkortet blir ett uppvaknande för många när det gäller reflexer. Så funkade det för mig i alla fall. När jag var ute och mörkerkörde första gången upptäckte jag hur jäkla svårt det är att se folk som går eller cyklar utan reflexer och lysen. Sp jag kör med reflexväst. Disa har halsband med blinkande lysdioder!

✿Ewa sa...

En himla bra refle(x)tion!!

Anonym sa...

Lena du har mina tankar!