2008-12-21

Järnvilja

Har man en gång klarat av att sluta röka ja då klarar man allt. För att fixa att gå från en ask starka cigg om dagen till noll eller nada krävs järnvilja. Visst har jag haft återfall, mer eller mindre jobbiga, men jag känner mig inte som en rökare längre.

Jag har järnvilja och varje gång jag ställs inför en svårighet eller något motigt brukar jag tänka på att jag faktiskt fixade det här med rökningen en gång för 12-13 år sen. Den järnviljan har gjort att jag brukar ta mig igenom det jag bestämt mig för att göra. Det innebär även att jag sällan viker undan. Men det innebär också att jag inte längre tycker att det finns någon anledning att hävda min rätt in absurdum.

Järnviljan har gett mig mod att förändra mig.

Nu ska jag ta ett litet snack med min järnvilja igen och den här gången ska vi gemensamt arbeta för att göra om mig. Jag vill inte vara ett hängbukssvin. Jag behöver kanske inte vara en gasell men en stadig smidig fjällget är mer jag än nämnda rultborste.

Efter nyår blir vi polare igen, järnviljan, GI metoden och jag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla in detta med LCHF. Fått ordning på mitt blodsocker me hjälp av det. En arbetskamrat har gått ner rejält med detta. Det bästa är att man aldrig är sötsugen överhuvudtaget. http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

Pangbruden sa...

Jag vet.. jag mår jättebra när jag äter LCHF..Har gjort det med jämna mellanrum. Det handlar inte bara om vikten utan hela välbefinnandet.. Men jag ska kolla bloggen.. God jul ACA!!!

Anonym sa...

Det är helt underbart att inte röka! Det var verkligen stressande: har jag cigg så det räcker? Får jag röka här? Blablabla. Nu snusar jag iofs, men om jag vaknar och inte har snus hemma blir jag inte galen;-)

Majsanochmalla sa...

Gud/run.. Du är SÅ stark..

Majsan är av samma kaliber..

Du fixar det raring.. Cigg är skiten på jorden! Och det fixade ju du såååå... BRA!

Yo go girl!

Pok

Mallaskafunderapårökslutbralla

Anonym sa...

Ja,det krävs verkligen all kraft man har för att lägga ciggen på hyllan.Jag vet av egen erfarenhet!!
Ska försöka ruska av mig några kilon efter alla helger nya tag alltså!!
Sängen väntar nu.
Kram lena.

Anonym sa...

Dieter i all ära, alltså inte det tyska manliga förnamnet, utan det man stoppar i sig;)...jo, glöm nu inte att du kan i stort sett äta vad fan du vill, så länge du förbränner det på ett eller annat sätt. Självklart är det viktigt med kost, men glöm inte motionen.

Anonym sa...

Hmmmmm..... rökstopp!!!!