2008-12-02

En värdig bragd!

På tiden var det minsann att denna fantastiska idrottsman fick bragdguldet!

Jonas Jacobsson!

Och ni som undrar varför.. Prova själva! Och när ni försökt, sätt er då i en rullstol fastbundna på vingliga ben och prova igen..

Sen förstår ni kanske bragdmomentet i att ta 16 OS guld under 5 OS (eller Paralympics då)! Och det är guld som matchar det ordinarie OS resultat, skjutet av en man med oerhört mycket sämre förutsättningar

Lite ljusare blev min dag allt!

13 kommentarer:

Flunkbuster sa...

Se där ja!
Flunkbuster gratulerar Jonas. (och kanske även lite gratulationer till juryn)
Äntligen har man fått till en idrottsutövare som verkligen är värd bragdguldet.

Anonym sa...

Helt underbart att han fick bragdguldet!!
Kram lena.

Anonym sa...

Jag säger som Gert Fylking: "ÄNTLIGEN"!!!

Anonym sa...

Hej Amie

Förklara för mig som inte fattar det här riktigt. Vad jag förstår så är JJ rullstolsburen. Han tävlar bl. a i liggande skytte. Vad är skillnaden mellan att vara en liggande rullstolsburen skytt jämfört med att vara en icke handikappad skytt? Borde inte han kunna tävla mot icke handikappade på lika villkor? Och följdfrågan blir då: Hur skulle hans resultat stå sig om han tävlade mot icke handikappade?

Puss

Joakim G

Pangbruden sa...

Hej Jockevännen! I ligande är skillnaden endast att Jonas har sämre balans. Ananrs sitter han ju. Han tävlar i s.k öppen klass mot ickehandikappade och oftast spöar han skiten ur dom rejält. Här i Sverige är han outstanding. Han har även vunnit en hel del internationella tävlingar mot ickehandikappade.. en hel del och då med ganska så höga resultat. sist sköt 16 p bättre än gällande världsrekord för icke handikappade. Att vara rullstolsbunden när man skjuter försvårar det hela enormt hans balans är mycket sämre tex.
Så det är en gudabenådad skytt vi har att göra med..rullstol eller inte. Det gör hans bragd så mycket större! :-)

POK till dig snygging! :-)

Anonym sa...

Om jag har förstått det hela rätt så får han inte tävla mot ickehandikappade i OS... Är inte det sjukt om det är så...Tänk vilken än större bragd det skulle vara om han vann en OS-medalj i konkurrens med hela världseliten.

/J

Anonym sa...

Tycker också han är värdig av det jag läst om hans prestationer och litar på ditt omdöme Pangis ;)

Pangbruden sa...

Jag har hört mig för bland de som kan skytte än bättre än mig..

Pangbruden sa...

J Visst är det sjukt och fånigt. Jag tror det grundar sig på deras rädsla att han ska spöa dom. skytter är en sport där alla kan tävla mot alla egentligen. Se på damer... Innan OS i Barcelona tävlade damer och ehrrar tillsammans.. När en kvinna då tog OS guld ja då jävler blev det damklass direkt:-)

Pangbruden sa...

Hans OS resultat matchade väl det "öppna guldet" om jag inte minns fel.. Han har egentligen världsrekoredet i helmatch.. Karln kan helt enkelt skjuta!

Pangbruden sa...

..sen tycker jag att han är snygg också..:-)

Anonym sa...

Haha..:Det tycker inte jag...:)

/J

Pangbruden sa...

Jag ser ju lite dåligt..så..:-)