2008-06-16

Väntan

Mycket av vår tid i livet går ut på väntan. Vi väntar på sommarlovet, att få fylla just det årtalet då något spännande är lagligt, provresultat, semester, att lönen ska komma och barnet vi väntar ska avisera sin ankomst. Ja hela livet är fyllt av perioder av väntan. Alltid väntar vi på något nytt. En av de värsta väntansituationer är väl när vi mött "den ende" ja åtminstone han eller hon som är "den ende" för stunden. Vi väntar på att "den ende" ska ringa och aldrig har väl telefonene varit så tyst som då. Vi sänder den blickar och försöker telepatiskt meddela riiiing. Inte ett samtal får ringas på den för tänk om "den ende" skulle få för sig att ringa just då. När det väl ringer rycker vi till som om vi skjutits av något och trillar nästan av stolen i pur förskräckelse. Ni känner säkert till känslan av besvikelse om det är "fel person" som ringer. Men är det nu rätt person som tagit mod till sig och lyft luren och vi ser namnet eller numret i displayen jag då är lyckan fullkomlig. Med spänd förväntan och glädje lyfter vi luren. Jag kan än idag känna ett skutt inombords när KP´s namn lyser på displayen och då ringer han numera titt som tätt:-) Men jag antar att det stavas kärlek.

Just nu väntar jag på att teensen ska ringa från USA. Jag vet att de troligen har landat och kanske väntar på sina väskor eller hyrbilen som ska ta dom till hotellet för en amerikansk natts sömn. Av erfarenhet vet jag att det inte alltid fungerar att ringa hem. Mobilnätet är inte helt kompatibelt med vårt svenska nät. Exmaken har varit åtskilkliga gånger i USA genom åren så jag borde kunna luta mig bakåt och ta det lungt. Men jag får inte fullkomlig ro förräns jag hört ifrån dom.

Jisses det ringer.....:-)

Som gudasänt så kom samtalet just precis i detta ögonblick. Min väntan är över för den här stunden. Efter en flygresa på nästan ett dygn var de tryggt framme på hotellet i Japan Town i San Fransisco. trötta och mosiga men glada och förväntansfulla. Eftersom det är natt där så skulle de nu gå och lägga sig medans jag ska ta tag i dagens arbete.

Glad i hjärtat och med ro i själen tills nästa väntan börjar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer gå så bra så!! dom klarar sig alldeles utmärkt utan dig.

Pangbruden sa...

Gör dom?

Flunkbuster sa...

Appropå väntan.
En gammal bekant boende i Täby och som tyckte väldigt mycket om starkvaror, stod en gång utanför dörrarna till Systembolaget i Täby Centrum och väntade otåligt på att klockan skulle bli 10 så att han kunde få sig dagens första återställare.
Det var då som han sade följande bevingade ord:
"Jag tror ta mej f*n att hela nykterhetsnämnden har hängt sig i minutvisaren"

Anonym sa...

Ibland kanske det är bra att vara här och nu och inte alltid planera och drömma framåt eller älta det som varit. Väldigt svårt men jag tror det är viktigt för hälsan. Mind fullness.

Anonym sa...

Aca det håller jag med om men det har kansek inte så mycket med väntan att göra inte som jag menade i allfall. Flunken.. De orden köper jag dom speglar allt

Anonym sa...

Vill bara skicka en hälsning till världens bästa PANGtjej!

I´m baqck!

Mia

Anonym sa...

Men va skööönt att de ringde! Jag vet exakt hur den där väntan känns! Blööök..just nu är den seeeg... men man ska inte klaga, vi är mitt i sommaren o i höst/vinter kommer vår bebis.

Hoppas teansen får det najs i USA!

kram Niinis

Anonym sa...

mIA: äntligen!!!

Niinis: Din väntan är ju egentligen oerhört positiv.. bortsett från om man går över tiden då:-) kram till er båda

Anonym sa...

*va skönt att du fick dit telefonsamtal*
Och va kul dom ska ha !
Kram Monica