2009-02-28

Suveräne Carl-Jan

Let´s Dance stora behållning C-J åkte ur igår. Mannen med de tusen citaten. Ibland känns det som om han är en parodi på sig själv men enligt Jeanettes mamma säger hennes unga dotter att han är den mest vänliga, trevliga och roliga person i hela gänget. Han kommer att bli saknad.

Min ungdom spenderades i trakterna av Grythyttan. Svartaste Bergslagsskogarna med lite pendling åt Värmlandshållet. Jag blev inte Närking förräns vid fyllda 22 men sen har inget kunnat slita mig härifrån.

Efter att ha tagit studenten, 3-årig ekonomisk linje, i Filipstad åt hela klassen studentmiddag på anrika Gästis minsann. Mat serverades under silverkupor och under tallriken fanns en "undertallrik" i trä. Om jag inte misminner mig innehöll menyn allt som allt 7 rätter men då inkluderas ost och dessert. C-J höll självfallet ett mycket galant tal för oss nyblivna studenter. Bla berättade han om hur han under dagen stått och druckit Champagne på en familjegrav på Katarina kyrkogård i samband med en annan studentskiva.

C-J är inte bara en estradör han är även en mycket skicklig entreprenör som satt Grythyttan på Sverigekartan en gång för alla. Otaliga är de kändisar som spenderat helger där mer eller mindre hemligt och i mer eller mindre "lämpligt" sällskap. Men intet har kommit ur personalens mun.

De senaste åren har vi alltid ätit julbord med familjen på Gästis men jag vet inte om jag direkt uppskattar älghjärta eller björnkorv så mycket till jul:-) Det bästa med deras julbordet är godisbordet efteråt. Ett rum fullt av hemlagat julgodis och diverse desserter kan få den bäste att gå bärsärk.

Hur som heslt så finns även Måltidens Hus i direkt anslutning till riksväg 60. Om ni har vägarna förbi, stanna till och gå in i den gamla Sverigepaviljonen från världsutställningen i Sevilla. En klar sevärdhet och i restaurangen lovar jag att du serveras en suveränt god lunch.

C-J ja, mannen med de tusen citaten. Mitt favorituttryck som trillat ur hans mun är som följer: "En diskret lite på sättning på matsalsbordet"

:-)

Nu ska jag till skjutbanan en sväng och sen ska jag, hör och häpna, följa med KP ut på sjön och Pimpla!!!

Moi, sitta på en stol vid ett hål för att ev dra upp en ynklig liten Aborre..

vad gör man inte för kärleks skull:-)

3 kommentarer:

sofie sa...

Med andra ord blir det en avkopplings dag i dag,det är du värd efter veckans slit.Testa solglas ögonen oxå.Kram

LJ Media sa...

Jag har besökt Grythyttan och ätit C-J:s goda mat. Han dekorerade dessutom tallriken med en grankvist. Fyndigt värre!

Pangbruden sa...

En kluring är vad han är:-)