2009-02-19

Sportlov för vuxna..

Närketeensen har sportlov och befinner sig just nu ute bland snöbackar eller på isbanor. Sportandes med rödrosiga kinder och choklad i termos. Eller...

... så befinner dom sig vid en dator...

Det märkliga är att även lärarna här på vuxenutbildningen har sportlov! Ja ni läser rätt. Huruvida dom befinner sig framför en dator eller i en skidbacke känner icke undertecknad till men jag finner det märkligt att lärare på en vuxenutbildning år 2009 fortfarande har ett avtal som medger sportlov.

Våra studerande finner det lika märkligt dom, åtminstone de som är lite äldre.

Avtalet är ju som det är och svårt att göra något åt men i många kommuner har man dock gått över till semestertjänster för peronal på vuxenutbildningen. Anledningen är framförallt att kunna möta vuxnas behov bättre. Vuxnas studerandetid kostar pengar i form av studielån. Det är även kostsamt ur samhällsekonomisk synpunkt då det nuvarande systemet gör att det tar längre tid att bli klar med studierna och komma ut på arbetsmarknaden. Långa lov bromsar det.

Nej som vuxen hade jag nog protesterat mot ett upplägg inom vuxenstudierna som medger både sportlov och påsklov. Hellre då närma sig högskolans sätt att läsa på.

Vad tycker ni?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med, mycket märkligt!

Ewa

sofie sa...

Samma här + att det är orrättvist mot dom andra anställda. kram

Monica sa...

håller också med ...