2009-02-22

Söndag och jag retar mig på..


Insnöade är ordet för dagen och den här gången är det bokstavligen talat. Det har nog kommit en decimeter snö i natt som lagt sig som mjuk bommull över den andra snön.

Undrar just hur årets vårflod kommer att te sig. Blir det översvämning i Täljån ligger jag risigt till. Jag har ju strandnära tomt enligt Skatteverket. Det råkar flyta en mindre igenväxt å straxt nedanför mitt hus, endast en väg och några postlådor emellan.

My ass tänkte jag och ändrade på tomttaxeringsblanketten till hus som ligger längst bort från någon j-a sjö. Det gick igenom men ändå har jag något larvigt dyrt taxeringsvärde på 900 tkr.. Jag som inte ens har nytt kök. Men enligt skatteverket så räcker det med att överhuvudtaget ha ett kök för att man ska åka upp i taxering.

Ska man taxeras lågt är det stampat jordgolv, fotogenlampor och utedass som gäller och hellst ska huset ligga utanför allmän väg långt inne i svartaste Småland. Då först kan ett normalt taxeringsvärde sättas.

Nu långbrunch i detta högt taxerade hus. Jag fick kaffe på sängen så herrn härhemma ligger bra till. Ägg, bacon, ost och räkor står på menyn och semla till han kaffekokaren.

Som han delar med den bortskämda, feta katten:-)

Inga kommentarer: