2008-10-28

Störningar

På radion i morse pratade Fylking och co om saker som man stör sig på. Sådant som irriterar oss och som vi har svårt att acceptera. Det kan vara en felklämd tandkrämstub, toalettpapper som är isatt åt fel håll i hållaren och klassikern det icke nedfällda toalettlocket. Inget av ovan nämnda är något jag brukar bry mig om men det finns en mängd andra företeelser som får mig på mer eller mindre dåligt humör. Saker som jag helt enkelt stör mig på.

Värst är det nog när jag kör bil. Jag klarar snart inte av att se en långtradare. För att inte tala om alla dessa förskrämda bilförare som konstant kör 10 km långsammare än vad som är tillåtet. Rondeller är ytterligare ett irritationsmoment, eller rättare sagt alla dessa bilförare som inte kan rondellkörning. En rondell är en rondell och inte en fyrvägskorsning! Jag är helt klart pendlingsskadad:-)

Hemmavid tycker jag inte om när det ligger massa saker på borden. Jag vill inte ha papper eller tidningar liggandes och skräpa. Dom lägger jag omedelbart på dotterns stol varpå hon blir irriterad och lägger det till pappersinsamlingen. Det går inte en månad utan att jag förtvivlat får leta efter en räkning. Men vad gör det, så länge det inte ligger och skräpar på köksbordet:-) Jag vill inte heller ha massa flaskor och påsar på bordet framför TV´n. Chips och godis vill jag helst ha upphällt i skålar och dricker, ja det gör man ur ett glas. När man är klar plockar man undan efter sig. Förhoppningsvis!

Vad jag anser om blöta handdukar behöver jag näppeligen skriva igen, problemet kommer kvarstå tills den dag teensen flyttar hemifrån.

Som ni ser, det finns en hel del att störa sig på, vad ogillar ni?

Min lista skulle kunna bli mycket längre om jag tänker efter men det enda som irriterar mig riktigt ordentligt just nu är att jag återigen lyckats glömma mina glasögon hemma!

I eftermiddag väntar således huvudvärk. Det stör mig.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du påminner lite om Ljusblå där. Hon är nog inte riktigt medveten om det men hon fungerar helt enkelt inte när det ligger saker på golvet.

Anonym sa...

Jag stör mig på de hundägare som låter sina små älsklingar lägga sina jättehögar med bajs precis på infarten till vår tomt. Jag ska sätta fast en påse bajspåsar på en pinne därnere, tror jag. Men det är nog bäst att jag gör en skylt också och förklarar vad de ska användas till.

Anonym sa...

Ja jag kan också göra listan lång.
Men just i dag vill jag bara tänka bra tankar och inte lägga ner tid på något som kan störa mig*LER*
Önskar dig en underbar dag
mvh lisa

Pangbruden sa...

Lisa.. du verkar klok:-) ska försöka anamma ditt sätt att se på saker:-)

Anonym sa...

Å du sa att du inte kunde komma på 7 saker om dig själv... bara saker som irriterar dig blev ju en Roman.

*puss*

Miasomharblommorpårummet!

Anonym sa...

Jag stör mig på öppna skåpluckor och lådor. Har en kollega på jobbet som aldrig stänger efter sig och jag tycker det ser så stökigt ut.

Anonym sa...

Mia.. Där satte du dit mig rejält:-)

Sophia.. Jag har jättesvårt att stänga luckor och det stör KP enormt.. :-)

Anonym sa...

Det här med bortstädade räkningar känner jag igen. Men jag kommer inte ihåg vilka räkningar jag har städat bort förrän det kommer påminnelse.

Lotta sa...

Jag stör mig på negativa människor. De är riktiga energitjuvar. Fy!

Anonym sa...

Jag stör mig på:

*folk som tar det sista av något och inte fyller på eller säger till.
*folk som inte använder reflexer när dom är ute och det är becksvart.
*bilister som inte använder sina körriktningsvisare.
*hundägare som inte har sina hundar kopplade.
osv osv..
Listan kan göras väldigt lång *ler*

Pangbruden sa...

Eko.. folk utan reflexer skrömmer mig!

Majsanochmalla sa...

Jag tror jag börjar tackla av.. Jag stör mig nästa aldrig på någonting... Jag har åsikter om allt! Visst! Så´n är jag! Men jag släpper saker tämligen omgående..

Pok

Mallavetfanintevadsomhäntralla