2008-10-17

Om stökiga teens och barnfria helgen

I början när jag var varannanveckasförälder mådde jag uselt. Jag grät mig till sömns flera av de kvällar som barnen inte var hos mig. Det tog lång tid att vänja sig. Men det gick och som teensmorsa behöver jag den avlastande veckan av och till.

Inte alla veckor men den kommande veckan:-)

Vi har mycket sällan bråk hemma men det är så oerhört tröttsamt att behöva tjata och påminna om att dom ska plocka undan efter sig. Vi bor ju där alla tre (ibland alla fem) och jag vägrar vara deras slav. Sen hör det till saken att dom måste lära sig hur man sköter ett hem. Hur man tvättar kläder, städar och lagar mat. Det är inte många år kvar innan dom flyttar hemifrån. Problemet stavas tyvärr deras far. Hemma hos honom behöver dom inte lyfta ett enda finger och att prata med honom om problemet är lönlöst. Likt många andra så styr hans nya kvinna honom. Även om hon är trevlig så har vi inte helt samma uppfattning om hur man fostrar sina kids. Hon anser att man inte ska "tjata" på barn utan curla dom in i förb-sen och då har jag lite att sätta emot. Hon går t o m upp på morgonen och serverar mina ungar frukost när dom är där, vilket gör mig galen:-) Men jag pratar med teensen om det och vilka följder det får. Jag försöker även få dom att inse att dom måste hjälpa pappa med. Snacka om att han får gratisskjuts men jag vill inte ha allt för odrägliga, bortskämda ungar.

Äntligen barnfri fredag, efterlängtad som sagt:-)

KP bjuder på middag med vin i afton. Som den kärlekskranke man han är så har han säkert baktankar och jag är säkert lika trött som alla andra fredagar vilket innebär att jag sussar sött när han ser på sporten ifred:-)

I morgon far vi till goda vänner i Lidköping, skyttehelg står på programmet och på söndag ska vi tävla i deras trevliga De´La Gardieträff.

Ni lär få bilder.

Fin helg alla!

16 kommentarer:

Monica sa...

det samma min vänn ha en underbar helg utan tonårstjaj ;) samma här hon åker till pappa idag;)
Kram

Anonym sa...

Det som är så bra med varannan veckas boende är ju just att man kan passa på att njuta för man vet att snart kommer de tillbaka.

Att curla aktar jag mig verkligen för. Det är ju nu man lägger grunderna för sitt barns framtid och jag vill inte gräva min egen grav. Det är såklart svårt och ännu svårare måste det ju vara när någon annan gör det med ens barn.

Ha det så mysigt och njut av varandra:-)
Pok

Anonym sa...

Jag håller med om att i blrjan var det vidrigt! FY TUSAN...jag grät massor de veckor de var hos sin pappa. Än idag är måndagar jobbiga för mig.... men då har husbandet lärt sig att han ska hitta på nåt kul på måndagar. Typ lite finare mat, bio, en bra film eller liknande.... då har det gått bättre!

Framåt onsdag kan jag njuta av lugnet hemma faktiskt.... å jag tycker bara att det är skönt nu, förut fick jag dåligt samvete om jag njöt av lugnet. Inte nu längre...

Å snart är ju det lugnet över för oss.... hmmm... :)

KRAM o ha en bra helg o lycka till på tävlingen!

Anonym sa...

Ja, vad säger man,känns det igen eller känns det igen:)Jag jobbar stenhårt med att göra så att man får halvskapliga avkommor,livet är ju ingen dans på rosor och det försöker jag pränta in i huvudet på dom.Låter som du kommer att få en kanon helg,härligt!!
Kram lena.

Anonym sa...

Lycka till på tävlingen!!!!

Fru T

Pangbruden sa...

Ahh Tack fru T..

saknar dig.. det var längesen nu!!!

Anonym sa...

Ja vi har ju inte varit på samma tävlingar på senaste tiden. Kanske vi ses i Linköping nästa helg? Och får skratta lika mycket som förra gången i Linköping?!

Håll i nu! / Fru T

Pangbruden sa...

Jajamen.. vi ska dit! Hoppas vi hamnar i samma patrull:-) Jag håller i.. går lite knackigt men va tusan.. man försöker:-)

Anonym sa...

Även om det förstås inte alltid är det ultimata så tror jag ändå att varanna-veckas-systemet är bra för väldigt många barn och föräldrar. Som jag skrivit tidigare hoppas jag slippa få prova på det själv men även om vi bara har ett barn just nu kan ju även jag ibland känna att ett barnfritt dygn skulle få mig att bli en ny människa med massa positiv energi.

Trevlig helg pangis!!!

Pangbruden sa...

Tack mattias!

Anonym sa...

Hoppas ni får riktigt trevligt hos vännerna. Vi sticker ut på äventyr, så ni får hålla i utan oss. Hälsa vännerna, och även Fru T från mig! Kram.

Anonym sa...

Njut nu Yngletgumman

Anonym sa...

Det värsta med curlare är att de verkligen tror att de gör barnen en tjänst. Björntjänst passar bättre...

Anonym sa...

Jag hörde om en familj som separerade på ett sånt sätt att det var barnen som bodde kvar i huset och föräldrarna skaffade sig en var sin lägenhet. Sedan fick de flytta hem till barnen var sin vecka. Det fungerade nog bara tills det kom in andra familjer i familjen men det lät bra för barnen.

Anonym sa...

_Nu vet jag att det i exets kvinnas fall beror på "skador" hon fick av sin exman..men ändock..

Malte.. det gjorde kompisar till mig i ett år ungefär. Fungerade bra men sen träffade båda nya...

Anonym sa...

MEN, så jag känner igen dina tankar, men så är det ju alltid mellan oss!!
Mammorna som vågar vägra curla!!

Ha en bra vecka kompis!!

KRAM
Miamednyveckaframförsig