2008-10-22

En blogg om bloggen

2 november 2007 skrev jag mitt första blogginlägg. Anledningen till att jag började blogga var att KP raringen skaffat sig en skytteblogg och jag tyckte det var orättvist.

Jo, orättvist, skulle han ha en blogg så skulle minsann jag med ha en:-)

På den tiden var jag Facebookare men bloggen tog snart över. På ett sätt lever den sitt eget liv och den pockar ständigt på uppmärksamhet. Ska matas med inlägg och kommentarer. Vill inte på något vis bli bortglömd. Det spelar ingen roll om jag har något att skriva eller inte, bloggen ska ha sitt och det är bara för mig att låta fingrarna löpa över tangentbordet.

I mitt första inlägg skrev jag att jag och KP raringen skulle bli pangvärldens Alex och Katrin (Schulmans ni vet). Varför jag skrev så har jag ingen aning om, försökte väl som vanligt att vara lite lustig eller fyndig.

Jag är tacksam att vi inte blev som dom. För då hade vi varit skilda, KP hade varit sedd på som en otrevlig driftkucku, jag hade fått sparken och alla hade avskytt mig.

Det är bra att vi bara är vi, lagom snälla och anständiga. Med ett ansvar för varandra och det vi skriver i våra bloggar. KP raringen som är en man av få ord skriver mest ner sina skytte och fiskeresultat. Jag som är en kvinna med många ord skriver om KP. Men jag skriver alltid med eftertanke och varsamhet. Jag kan stå för mitt ord.

Än så länge har jag inte haft någon dispyt i kommentarsfälten. Bara något sällsynt inlägg när någon haft en annan åsikt än mig och det måste ju folk få ha. Men elak har ingen varit. Jag är nog alldeles för okontroversiell i bloggen för det. I verkligheten däremot;-) Nu vill jag inte ge er massa idéer här, fortsätt ni att vara snälla:-) Jag tror att jag allvarligt skulle fundera på att sluta blogga om jag blev ett hatobjekt som vissa mer kända bloggare är. Å andra sidan skulle jag aldrig skriva på det vis som en del av dom gör..

Hur är det för er mina vänner, spyr folk galla över er i era bloggar och, i såfall, hur hanterar ni det? Om det skulle ske hur tror ni att ni skulle hantera situationen? Ta illa upp? Fara illa av det eller t o m lägga av?

En stilla fundering så här en onsdagsmorgon i Oktober..

9 kommentarer:

Anonym sa...

Alla är snälla hos mig. Men så skriver jag väl inget upprörande heller:-) Och de flesta bara läser mina inlägg, det är bara några få trogna som har för vana att kommentera ;-)

Pangbruden sa...

Ja.. jag har ett par hundra läsare om dagen.. men hur många kommenterar?? Kom igen nu folkens..

Anonym sa...

Ett par hundra läsare??? WOW!!
Då ÄR du ju nästan kändisbloggare!!
Jag har kanske 20 läsare jag... Hmmm, då e jag kanske tråkig....

KRAM på dig BLOGGKOMPIS

MiasomlärtkännaPangishär

http://livethosmig.blogg.se

Anonym sa...

.. du har nog fler än 20 läsare min vän.. Regga dig på bloggtoppen så ser du.. hur tillförlitligt det är vet jag inte men på ett ungefär så..

Jag blir själv överväldigad och förvånad när jag ser statistiken..Kram

Anonym sa...

Än har det inte drabbat mig, men jag har inte så stor läsarskara och skriver väl inte så kontroversiella inlägg heller.

Hur jag skulle reagera vet jag inte, men har svårt att tänka mig att jag skulle lägga av bara för att någon hoppar på mig i min egen blogg

Monica sa...

jag har haft påhopp ibland pga av att jag skriver på sbens norska! det finns folk som stör sig på småsaker ibland ,men jag bruker radera dom inläggen!
För dom är ju alltid anonyma dom vågar ju inte stå för vad dom tycker och tänker!
Skulle dom lämna navn så skulle jag heller ej gå in i det gillar inte tjafs!!

Pangbruden sa...

Monica.. Hur kan du ha fått negativa kommentarer?? Du som är den snällaste i bloggvärlden.. Du är ju bäst helt enkelt... Jag älskar din norska!! Då känner jag mig hemma..

Skal begynne og skrive på norsk jeg også:-)

Anonym sa...

Jag skriver ju mest om mitt liv och hur jag känner. Det finns ju ingen som kan säga om det är rätt eller fel det jag känne. Åsikter kan de ha, men jag är nog ganska trygg i mig själv när det gäller det mesta så jag bryr mig inte. Sen är det så klart att jag skäller efter min chef etc men det kommer aldrig hamna några namn på min blogg, bara bokstäver som bara en handfull människor kan tyda. Jag är nog dålig på att kommentera, men ska bli bättre.

Pangbruden sa...

Aca.. Du är bra på att kommentera tycker jag.. och skriva med för den delen