2008-10-31

Den smarta husmodern

Vi yrkesarbetande kvinnor som gärna vill ha ett eget liv någonstans, måste stundom göra vissa prioriteringar i tillvaron. Gör vi inte det så kraschar den, vi far illa och går kanske t o m in i den berömda väggen. När jag var runt 30 försökte jag mig, en kort stund, på att vara den perfekta husmodern, hustrun och mamman som även heltidsarbetade. Hur jag bettedde mig och hur det slutade har jag skrivit i ett annat inlägg och det är inte det som det här inlägget ska handla om.

Nej det här inlägget ska handla om hur du lurar din omgivning till att tro att du är den perfekta lilla husmodern, eller husslaven om ni så önskar.

Jag arbetar med idel vackra, kloka kvinnor runt 60 och det kan jag lova, ingen lurar dom. Dom gör som dom vill, när dom vill och på vilket sätt dom vill. Dom är skickliga yrkesskvinnor och högt älskade av sina respektive familjer. Städning är det som bortprioriteras för det mesta, nåja jag tror ingen av dom lever i en rövarklula men de putsar knappast silvret längre.

När de ska ha fest eller tillställning hemmavid satsar de mer på samvaron än fejandet men de lyckas lura alla att de putsat i dagarna tre.

Nedan får ni de små tipsen jag har erhållit av dessa smarta, galanta damer.

1. Klassikern, släck ner alla lampor och ha massa levande ljus istället då syns inga dammråttor. Lugn musik i bakgrunden och en stark fördrink förstärker känslan av ett fridfullt hem.

2. Dammsug undan lite snabbt om du hinner annars se tips 1. Därefter stryker du ett tunt lager såpa på elementen och skruvar på värmen en aning. Efter en kort stund sprider sig en doft av nyskurat hem som påminner om forna tiders besök hos mormor:-) Gästerna möts av en nyskurad, hemtrevlig atmosfär.

3. En känsla av nybakt ges om du tar en liten klick pepparkaksdeg och lägger in i ugnen. Du kan därefter bjuda på vad du vill för allt smakar hemlagat med de ljuva dofterna i näsan. Fungerar kanske bäst under höst/vintertid och skippa det om du bjuder på surströmminsskiva:-)

4. Polera upp kökskranen och badrumskranarna så de glänser. Snabbt och lätt med lite vatten som man därefter torkar torrt med en vanlig handduk. Samma gäller för speglar. Allt kommer se skinande rent ut, ögat vill inget annat än att luras. Hur många gånger har vi tex trott att det varit drömprinsen vi mött när det egentligen varit en groda, sparv eller något obehagligt för den delen?

De här små knepen förvandlar dig till den bästa av husmödrar. Medans du själv kan koncentrera dig på små paraplydrinkar och annat gott kommer alla i bekantskapskretsen med beundran i rösten fråga sig hur du hinner med allt:-)

Har du flera smarta tips så lägg in dom i kommentarsfältet. Jag kan aldrig få för många. För att framstå som den perfekta husmodern är roligare än att tvingas vara det:-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

en "luktagott grej" i dammsugaren eller några stänk parfym på filtret i densamme funkar rätt bra också, gäller bara att se upp för hemskt starka dofter :-)

Anonym sa...

Efter ett antal drinkar kanske ingen bryr sig om att det kanske råkar ligga några små dammråttor bredvid någon blomkruka på fönsterbrädan. Speciellt om det bara är mysljus tända.

Anonym sa...

Näää,diskbänk och toaletten är prio ett. Prio två är att det är snyggt i entrén. Första intrycket and shit.