2009-03-28

Avancerad shopping på högsta möjliga nivå

Det är inte bara min mor som har svart bälte, 10 dan i shopping. Min far är likadan och min dotter har börjat gradera sig.

Idag har dom tävling eller uppvisning tillsammans. Mor och far ankommer La Casa de la Pangis kl 10.00 för att fira syndikalistens 17 årsdag.

Detta gör dom medels en shoppingrunda med vackra dottern! Varje år! Nu blir nog inte syndikalisten lottlös varken idag eller i juni när vackra dottern har sin födelsedag, så låt årets stora begivenhet dra igång.

Ni vet ju när det regnar på prästen så droppar det på klockarn. I det här fallet står jag uppe i mitt kyrktorn och ringer för fullt. Klockorna klämtar högt över bygden. Jag besparas massa klädutgifter till en mode och märkesmedveten ung dam och har jag ringt riktigt bra ja se då kan det hända att en lite slant droppar in i min egna lilla plånbok.

Mina föräldrar är oerhört generösa men under förutsättning att vi aldrig kommer på tanken att utnyttja det. Det skulle jag heller inte göra, visst kan jag skämta om det men i verkligheten har jag båder respekt och distans till pengar och till deras generositet.

Jag är däremot mycket glad och tacksam för att dom stundtals ställer upp. Visserligen har jag en hyfsad lön men jag har ett hus, två teens, en bil och en matglad tjock katt. Jag är därtill pendlare samt har ett intresse som kostar.

Guldkanten i min tillvaro står ofta mina föräldrar för.

Sa jag föresten att det snöar som f-sen i Närke igen?? Jo jo här är det vitt överallt. Det har garanterat kommit 10 cm i natt. Snön faller så fint så fint och jag riktigt känner hur den tynger ner mina vårlängtande axlar.

Jag ska aldrig mer säga att jag gillar vinter och snö!!!

8 kommentarer:

sofie sa...

Om det är nån tröst så snöar det oxå här.trevlig Lördag.Kram

pangis sa...

Nej Sofie.. det var ingen tröst:-)

Majsanochmalla sa...

barn/hus/bilar och matglada katter kostar...

Jag är glad att du får stöd.. Och dina föräldrar är nog lika glada att se hur mycket du uppskattar tillskotten, som ungarna är..

Pok

Mallavetattduförtjänardettabralla

bästaste sa...

Ja, ja, men snön smälter eftersom det är vår. Det finns nog för många VÅR-älskare som ställer till det!

bästaste sa...

Lycka till med shoppingen...

Malte sa...

Jag ska påminna dig om det löftet i december!

Anonym sa...

Förstår dig helt och fullt i din inställning till pengar och föräldrarna. Är i samma lika läge jag, tar tacksam emot när det "bjuds" men aldrig att jag skulle utnyttja generositeten och ta den för givet.

LJ Media sa...

La casa de la Pangis var kul.
En polare, Sveneric heter han och var Ronnie Petersons första manager kallade sin kåk för villa Le Mans.
Sedan träffade han kärleken, en spanjorska. Då döptes huset om till casa de la Carmen.