Nej någon svampmacka blev det inte i stället gjorde jag en tortellinigratäng med kantareller, lök, bacon och gul zucchini. "Stuvningen" kryddade jag med timjan och en aning dijon samt den obligatoriska skvätten matlagningsgrädde och någon sked creme fraische. Därefter toppade jag anrättningen med en näve västerbottenost och den fick sig en en svängom i ugnen. Klart godkänd söndagsmiddag och matlåda:-) Fråga mig inte om proportioner etc jag lagar inte mat på det viset. Man vet på ett ungefär hur mycket det ska vara. Smaka dig fram och ta mer av det du gillar och mindre av det du inte tycker om. Allt går att utesluta och vad som helst kan läggas till. Bortsett från prinsesstårta då den har en tendens att smälta om den kokas eller gratineras.
Ett tips till kantareller är timjan helt klart. Timjan, dijon och västerbottenost är delikat tillsammans med kantareller. Höstlikt på något sätt.
Se där nu har jag så smått börjat matblogga lite:-) Vem vet det kanske kommer mera.
6 kommentarer:
*Mums* men ingen bild , kanske var tur hadde blivit endå mera frestat då ;) Monica
Hade jag aldrig klarat av. Måste ha ett recept som följes slaviskt.
Vi vill ha mera! Du är ju som gjord för att mat-blogga. Jag blir så hungrig. Hittade några stackars kantareller i skogen idag men jag lät dem vara. Nu har jag dock ångrat mig, skulle kanske räckt till en liten macka.
Sophia.. man ska aldrig lämna en kantarell i skogen:-)
Magnus.. åratal av träning ligger bakom, åratal faktiskt.
MY GOD va gott. Mmmmm.
"Bortsett från prinsesstårta då den har en tendens att smälta om den kokas eller gratineras" ha ha ha ha ha ha...
Fru P, att vara allvarlig är inte minstarka sida:-)
Skicka en kommentar