Vad mysigt det verkar att få sitta på bussresa och bli ompysslad (se till höger, där har ni xxx och till vänster yyy). Se nu till att Bästaste inte får spel på gamla farbröder som lägger sig an henne eller så. Själv ska jag snart i väg till favoritsysslan (vilken pojke väntar på mig idag...vem vet, vem vet). Sen Alsace och vin i all ära, men vad smäller det mot ett öltält i regnig kall dag i den lilla orten där du ibland jobbar, Pangis...
Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner. Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera sort på en vit bordduk. Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin.
Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller icke.
Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder om de spiller på sig.
Till fiskrätter såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ha ett rött vin.
Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag, eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.
Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.
Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Oöverträffat Innovativt Preliminärt Kvastskaft
Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
7 kommentarer:
Värsta kramen på syttenemaj!
Fira av bara helvete nu!
Pok
Mallahoppasnifårenunderbardagbralla
17 ma.. hurra.. ha skoj.. vi ska fira här vi me.. malla, majsan, jag och kvasten.. bara så du vet att vi sympatisuper med dig ;)
Vad mysigt det verkar att få sitta på bussresa och bli ompysslad (se till höger, där har ni xxx och till vänster yyy). Se nu till att Bästaste inte får spel på gamla farbröder som lägger sig an henne eller så. Själv ska jag snart i väg till favoritsysslan (vilken pojke väntar på mig idag...vem vet, vem vet). Sen Alsace och vin i all ära, men vad smäller det mot ett öltält i regnig kall dag i den lilla orten där du ibland jobbar, Pangis...
Här är det Bondens marknad idag. Tjoho.
Lite Vinkunskap passar väl bra just nu:
Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner.
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera sort på en vit bordduk.
Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin.
Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och
sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller icke.
Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder om de spiller på sig.
Till fiskrätter såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ha ett rött vin.
Portvin är ett vin som man serverar i porten.
Har man inte någon port kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag, eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.
När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.
Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin.
Renstek sköljer man ner med renat.
Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Oöverträffat
Innovativt
Preliminärt
Kvastskaft
Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt
Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket
vin:
Tack, men jag vill inte ha sex.
Nej, inget mer vin för min del.
Nu är det nog dags att gå hem.
Lycka till på vinresan Pangbruden!
Hälsar Flunkbuster.
ffgh
Det betyder antligen gar det att blogga och jag har druckit for mycet vin
Skicka en kommentar