2008-05-20

Vackert varre

En lokal vinbonde var dagens hojdpunkt. Vi har guidats genom vinstockar och pressar och provat flera olika sorters vin. Vita goda viner inte alls som det dar blasket man koper hemma; Nu vet jag vilka druvor jag gillar bast. Redan kl 12 var hela busslasten lagom berusade och kopsugna saklart. Vi at god lunch hos en redig matrona och pensionarerna underholl oss med allahanda dryckesvisor:-)

Efterat reste vi runt i byar som tagna ur Hans och Greta t o m pepparkakorna fanns. Oerhort vackert. Bilder kommer val sa smaningom. Nu har vi letat ratt pa aftonens restaurang och menu. Litet langtar jag dock hem efter de mina... san ar jag.

Fin afton alla onskar eders pangis direkt fran Alsace

7 kommentarer:

Anonym sa...

Smart säljstrategi; se till att kunderna blir packade, sedan är det bara att smyghöja priserna och starta försäljningen.

Anonym sa...

Regn i Örebro, regn i Västerås, åska i Sthlm(nåja, lite sol också). Härlig resa ni gör. Ska bli kul att se bilder. Bilmuseet har jag läst om. Firar min deppar-60-dag i V-ås men tröst med ny bil i dag. Skål på er!

Anonym sa...

Vinfryntlig är ordet, då är man välvilligt inställd det mesta, både erbjudanden av tvivelaktig karaktär och krimskrams....Därefter följer då obönhörligt eftertankens kranka blekhet och eventuell efterföljande huvudvärk.

Anonym sa...

Du vet väl att man spottar ut vinet när man "provar" ;) Hoppas ni har det skönt där nere i värmen så fortsätter vi här hemma i Sverige att packa upp vinterkläderna som vi alldeles nyss packade ner!

Anonym sa...

Äsch!
Kom hem nu, nu har du roat dig tillräckligt. Vi vill ha tillbaka Panig med alla Å Ä och Ö-
Men jag hoppas ändå att du njuter av allt gött vin och trevligt sällskap!

//Mia i Gävle

Anonym sa...

Nänä, det är "svälj" som gäller:-) Inget jäkla finlir. En vecka med svalda vinprovarviner klarar man lätt!

Anonym sa...

Åh just det du är ju inte La France o myser... jag är så dåligt på att blogga numera så jag missar ju ALLT :-(

Hoppas allt är kanon. Ser verkligen fram emot bilder.

Au revoir /Fru P