2008-05-14

Att packa är inte lätt

Jag är ambivalent av naturen. Oftast klarar jag vardagen riktigt bra ändå men när jag ska packa uppstår problemen. Jag vet aldrig vad jag ska ha med mig för jag vill ju ha med allt. Eftersom utrymmer i resväskan och mina muskler är begränsade blir det som sagt lite fundersamt.

Först har vi det här med skor. Jag gillar att ha rätt sko till rätt tillfälle. Sandaler när det är varmt, sköna joggin när jag ska gå långt, finskor med hög klack på kvällen. Jag vill även ha rätt färg som matchar mina kläder. Fattar ni läget? Jag kan ju inte släpa med mig åtta par skor till Alsace en vecka hur gärna jag än vill. Får begränsa mig till tre par men vilka? Suck. Detsamma gäller jackor. Jag har en förkärlek till jackor och vill gärna ha rätt jacka till rätt tillfälle och temeratur, även där i matchande färg. Endast en jacka får åka till Frankrike, jag vet bara inte vilken.

Hemma ligger just nu två stora högar med kläder. I den ena högen ligger de klädesplagg som bestämt ska med, i den andra de som kanske ska med. Innan veckan är slut lovar jag att flertalet av kläderna bytt hög. Några är tillbaka på sin plats i garderoben och från garderoben kanske några nya har tagits fram. Det brukar bli bra till slut bara jag får plocka runt lite. KP tycker det är en märklig åkomma jag har och håller sig undan, men så har han aldrig varit kvinna heller:-)

Fördelen med det hela är att jag fått garderoben rensad ordentligt inför sommaren. Så nu står tre stora kassar med kläder som ska slängas i hallen. Att det skulle bli så mycket plagg som jag inte vill, eller kan ha, tycker jag är märkligt för jag har ju aldrig något att sätta på mig!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tar två jackor. Vi åker ju buss!

Pangbruden sa...

Två jackor? kan man ha det? Vilak då? Hur tänker du? Det här måste vi duisskutera:-)

Anonym sa...

Jag packade för mycket till Italien. Men tre skor hade jag användning av. Sandalerna när det var varmt, fotriktiga för heldag till fots i Florens, ballerinorna gällde annars. Kläder? Kolla upp hur klädseln rent allmänt är i Alsace. I Toscana var klädseln informell, vi bytte t ex inte om till middagen. Bättre att ta med lite mindre, då får man plats med desto mer vin. Så det så:-)

Anonym sa...

Packa är skitsvårt kan jag bara hålla med om! Tidigare i livet när jag åkte till Sth på partyhelger rätt ofta så skrattade alltid mina polare åt mig för min enorma packning. Dessutom tar jag gärna bilen vid såna tillfällen så man kan hänga alla skjortor o slippa strykning mm.

Svårt som fan just med olika skor till olika kläder mm.

Däremot kan jag skryta om att jag åkt till Thailand två veckor med enbart en miniryggsäck!

Min flickvän är nog ännu värre än mig och börjar packa flera veckor innan vi ska resa någonstans...

Flunkbuster sa...

I min fru lastar alltid bilen full med kläder så det räcker för familjen över minst två vintrar och tre somrar varje gång vi åker till Åland över en helg.
Det brukar t o m vara svårt att få rum med de mycket viktiga taxfree-ransonerna när vi åker iland från färjan :)
Och vi har ändå en hyfsat stor kombi.

Anonym sa...

Som kvinna är man alltid beredd på alla slags väder och tillställningar.. just nu är jag inne på att ha med 5 par byxor:-)

Anonym sa...

Vi kan iallafal skippa slalompjäxorna.. Alltid något!!

Majsanochmalla sa...

Pangis... Jag glömde packa till mig själv... När jag åkte Transsibiriska järnvägen och skulle vara pborta i 3 v... Det gick faktiskt riktigt bra... Å satans vad härligt att bara shopa loss... Märkesvaror till priset av ingenting...

Pok


Mallakanmanhängamedbralla

Anonym sa...

Mallan.. nästa gång reser jag med dig:-)

Anonym sa...

Ååjaa, jag följer alltid med!! Tre par skor och två jackor..... ska jag ta en kavaj också??

Anonym sa...

En jacka en kavaj räcker gott..! Du ska kunna shoppa lite också. Ta den svarta jackan den kan man ha till allt.. jag tar min grå som jag hade i Prag.. det är över 20 plusgrade i alsace.. Klart du ska med och resa.. Det är så självkalrt att jag inte tänkte på att nämna det en gång:-)

Anonym sa...

Herregud, det var som om jag skrivit det själv. Precis så är det. Allt vill man ha med "ifall att". Och sen hänger det en massa skit som man aldrig vill ha, men man har ALDRIG nåt att ta på sig...Men som sagt, lämna plats för VINET!!

Anonym sa...

Nu är det ju så här att vi har värstingresväskor när vi reser.. Modell bauta! Så plats för vinet lär det bli.. När jag strukit och packat allt var det bara ett litet hörn.. och då har jag med en del:-) Ha! 4 par skor kanske:-)