2008-05-13

Era alias? Hur kom ni på dom?


Jag har en stilla undran till er bloggläsare, i synnerhet till er som har egna bloggar. Bloggar med alias. Hur kom ni på ert alias, ert bloggnamn? Varför heter ni som ni gör? En del är ju oerhört fyndiga. Berätta för mig, jag är nyfiken av naturen. Och om ni vill berätta gärna vad ni heter i irl, ja en del av er vet jag ju men ni andra?

Mitt alias är Pangbruden och det betyder inte att jag går omkring och tycker att jag är särskilt snygg, snarare blir jag väl småchockerad var gång jag går förbi en spegel och undrar vilken j-a kärring som katten har släpat in. Pangbruden kommer ju självklart av att jag skjuter pistol, men visst är ordleken kul.

Egentligen heter jag Amie som numera är ett väldigt vedertaget smeknamn för något annat norskt horriblet förnamn:-)

Det var jag, nu till er shoot!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt alias "Malte" kommer från mitt yrke. På det förra bryggeriet började personalen kalla mig för "Malte" då det inte var ovanligt att jag var full med maltdamm.

Flunkbuster sa...

Alla som jobbat på färjor och kryssningsfartyg mm vet vad en "flunkare" är. Det är en person som jobbar inom "Flunkeriet". Flunkeriet är benämningen på intendenturavdelningen, dvs kockarna, restaurangpersonalen, hyttavdelningspersonalen, serveringspersonalen, bartendrarna mm mm.
Och över alla dessa yrkesgrupper inom Flunkeriet regerar "Intendenten", den störste sprätthöken av dem alla!
Under sig har han ett antal småpåvar, t ex hotellchef, restaurangchef, barchef, kökschef mm, typer som ligger snäppet under Intendenten vad det gäller att vara sk*tviktiga. (Vi brukade kalla dessa småpåvar för "Silverrävar" efter deras silvergaloner de hade på kostymärmarna och axelklaffarna.
Jag har inget till övers för intendenturavdelningen. Trots att jag själv arbetade där några år!
Det fanns också en tid då jag gjorde allt i min makt för att förpesta tillvaron för alla dessa flunkare, flunkare som alltid trodde sig vara förmer än oss andra, vi andra som tillhörde driftpersonalen ombord. (Maskin och Däckspersonalen)
Inte för att vi var guds bästa barn alla gånger men vi kunde iaf bete oss som folk när vi arbetade eller umgicks med arbetskamraterna på frivakterna.
Det bästa man visste var att göra livet surt för alla dessa flunkare.
Men det var väl ömsesidigt.
Att det blev just "Flunkbuster" beror helt på ett hastigt påhittat namn då jag skulle diskutera flunkeriet på sjöfartsforumet Landgången, jag har för mej att det var i en diskussion med "Donkeyman". (Donkeymans blogg länkar jag till i min blogg)
Det är en förklaring till mitt alias.
Egentligen har jag ett alldeles vanligt namn men det är en hemlighet fortfarande för de allra flesta.
En vacker dag kanske jag avslöjar mitt namn och kanske det blir med en bild också! (en gammal svensk statsminister har samma förnamn som mej och f-n vet om vi inte har ännu fler likheter;)
Jag kanske ska passa på att tipsa lite om "Mellan Vassen Och Land" och hans hemsida där jag i "gästgalleriet" berättar diverse episoder från min tid till sjöss. Länk till den hemsidan finns i Mellan Vassen Och Lands blogg. (länk till MVOL´s blogg finns i min blogg)
Den som vill läsa mer om mina eskapader tidigare i livet bör läsa de första inläggen på min egen blogg, där finns mästerverket "Flunkbusters Bravader" del 1 - 27.
Och det är bara en avhandling om första halvan i mitt liv!

Anonym sa...

Malte: Tur du inte är full av krut nu då för då ahde du väl fått heta Kurt :-)

Flunkbuster.. Respekt för upprinnelsen av ditt namn.. gillar inte heller översittare! Ska läsa och kanske någon gång själv berätta om den syndigare delen av mitt liv:-)
Forntiden..

LJ Media sa...

Jag är så fantasilös så jag tog mitt firmanamn som alias. LJ Media fick bli ljmedia på Blogspot. Ditt alias, Pangbruden, är ju klockrent. Faaan, jag borde hitta på ett bättre alias, men äh, ljmedia får duga. Ska kolla in flunkbusters blogg nu då jag emellanåt skriver om shipping men mestadels träffar befälen ombord.

Anonym sa...

EFtersom jag har så kort namn, och lite ovanligt (jag har alltid varit ensam om det i skolan), så fick jag aldrig nått smeknamn av mina klasskamrater. En dag bestämde jag mig för att komma på ett eget, eftersom lunarstorm var fött, och det var inte speciellt cool att ha sitt eget namn. Så då blev det Tojvan. Jag är dock ganska trött på det. Kallar mig alltid Tove vanligtvis. Däremot är det väldigt bra at ha på massa olika sajter man ska bli medlem på, namnet Tojvan finns allti ledigt. Men skulle vilja ha ett nytt alias, något förslag?

Anonym sa...

Jag heter Bitte och är väl inte riktigt urtypen för en normalt funtad 42-åring... Har emellanåt kallats för Bitte bus. Tyvärr var detta upptaget (av nån som typ som startade en blogg och sen bara skrev ett enda inlägg... grr!!!
Så därför fick det bli Bittes Bus, istället.

Pangbruden sa...

Jag gillar Tojvan.. du kan ju itne heta lerklumpen direkt:-)

Bittesbus låter bättre än Bitte bus.. så du behöver itne gräma dig.-)

LJ... coolt kort och konsist..why not:-)

Fasen vad positiv jag är:-)

Unknown sa...

Hej Hej :)

Vildings Bravader här..

Vilding är min nu 5:åriga son om är ja just det..vild

RallyOlga slängde jag till med efter att jag börjat med körkortet och det är min körlärare som kallar mej så av nån outgrundlig anledning :)

Hittade hit via Pendeldamen och Niinis :)

Tjing

Vedhuggaren sa...

Vedhuggaren kommer från det att jag bl.a. sysslar med skogsarbete men namnet är inget som jag förknippas med "in reality". Använder mitt alias endast i samband med blogspot. En riktigt spännande historia bakom mitt alias med andra ord :)

Anonym sa...

Jag hade ingen större planering när jag valde alias och bloggnamn därmed blev det lite trista val. Jack71 kallade jag mig av nån anledning på diverse diskussionsforum. Jack var väl lite Lundellinspererat.

Bloggnamnet You´ll Never Walk Alone beror ju på att jag är en stor Liverpoolsupporter och att klubben alltid förknippas med den sången. När jag började blogga hade en av mina bästa kompisar som var stor Liverpoolsupporter precis gått bort så mitt första inlägg handlade om honom o därmed döpte jag bloggen till YNWA.

Pangbruden sa...

Visst finns det en tanke och något personligt hos alla... kul att läsa:-)

Mellan Vassen Och Land sa...

Mitt alias härstammar också från Landgången. Bättre att förkomma än förkommas tänkte jag eftersom det även finns sjömän som anser sig förmer än andra och tycker att färjeanställda på Östersjön är sötvattenpirater som aldrig sett eller känt en riktig våg.
Förvisso har jag seglat omkring på lite större pölar än så men jag tänkte att ett "meningslöst" nick som Mellan vassen och land inte triggar någon sjöbuse med tankerfrossa på samma sätt som ett nick som "King of the seven seas" eller nåt annat onödigt pråligt och iögonfallande.

(och nu ber jag en bön till cybermaster att min kommentar hamnade i rätt inlägg!)

Buzan sa...

Tjaba, Buzan här... fick det smeknamnet för flera sekel sedan ;-)Är ju så busig av mig. Bloggens namn: Snacka om Buzliv - kom nog före själv bloggen... Du vet vad jag heter... men säg det inte högt ;) Snart ses vi.. knappt två veckor kvar.