2008-05-12

Bensinpriser

Det finns inget som upprör mig så mycket just nu som bensinpriset. Efter dagens skyttetävling stannade jag till och skulle tanka. Jag möts av skyltar där det står "alltid lågt pris" eller "minipris". Under står det oerhört låga priset av endast 13.15 kr/liter för 95 oktan!!!!!

Jag har bara en sak att säga om det: My ass!

11 kommentarer:

LJ Media sa...

Du kan kallt räkna med att soppan blir ännu dyrare till semestern, precis som Euron. Så är det ju varje sommar. That´s life. Själv har jag nästan slutat använda bilen. Jag går mestadels. Nån mil om dagen. Tar bilen när det ska storhandlas och så. Inte så käckt att lägga en bal toapapper över axeln och gå hem, liksom...

Anonym sa...

svinedyrt inte kul alls längre!
Bedrövligt! Monicablirlikasursompangispåbensinen

Anonym sa...

Jamen jag bor på landet.. och pendlar.. det går inga tåg utan för min lilla by.. Jag kräver rabatt!!!

Monica du o jag var hos varandra samtidigt.-)

Anonym sa...

Det var väl 13:95 uppe i den välsorterade statoil-macken i Sälen!!! Hutlöst!!! Talade om att jag hade tankat alldeles för mycket till föreståndaren där... Rabatt, nejdå.

Anonym sa...

hahaha jag såg det ;)Monica

Buzan sa...

herre min skapare.. jag sålde bilen för drygt ett år sedan och det var tydligen i rättan tid det.. jag hade fan inte haft råd att tanka...

Anonym sa...

Vad glad jag är att jag inte är beroende av bil.

Anonym sa...

Över 13 spänn?! Shit! Jag var förvånad själv när jag kom tillbaka till USA och fann att en gallon nu kostar 3,50 dollar!

Flunkbuster sa...

Ett råd från en ekonomiskt sinnad och luttrad bilägare:
När man tankar bensin kan man även tanka etanol (E 85).
Funkar alldeles utmärkt!
Så nästa gång du tankar, låt säga 35 liter bensin så spiller du samtidigt även i ca 10 -15 liter etanol och vips så har du "tjänat" några 10:or!
Dagens bilar klarar etanol-inblandningen utan problem, det är bara bensinbolagen och diverse statliga myndigheter som hävdar annat!
Nya bilar har så finurliga saker inmonterade i bilarna som känner av bränsleinblandningen och ställer om bränsletillförsel i motorn därefter.
Du bör inte ha mer än 35-40% etanolinlblandning i bensinen då etanol är lite sämre ur effektsynpunkt och det kan vara lite svårare att starta bilen om det är för mycket etanolinblandning, särskilt om det är vinter och kallt!
Förresten så blandar bensinbolagen i 5% etanol redan idag i bensinen och det snackas om att höja det till 10% inblandning!
Så vi blir redan idag lurade varje gång vi tankar!
Det är då smartare att lura bensinbolagen istället och tanka ca 20-30% etanol då du fyller bensin i din bil.
Det ska också sägas att det som kan ta skada av för mycket etanol är främst bränsleslangarna som kan bli sköra av etanol, men då ska du köra med mycket inblandning i flera år innan det kan vara risk för problem.
Annars kan man ta för vana att tanka "extra" etanol
t ex inför långresor, så blir iaf den resan lite billigare!

Ett litet tips till er alla från snålvargen Flunkbuster.
PS. Kör försiktigt och krama varandra i trafiken!

Anonym sa...

Ja bensinpriset känns verkligen hutlöst och ändå är jag en sån person som alltid unnat mig att åka bil när som helst utan att bekymra mig för att det kostar lite. Kanske dags att man börjar tänka lite på det och ta fram cykeln lite oftare.

Promenerar ju till jobbet ibland men det är mer för att det är skönt än för att vara ekonomisk. Det kostar att ha bil på många sätt!

Anonym sa...

Flunken tack för tipset, jag känenr till det och brukar skvätta i Etanol ibland dock verkar det som om min bil drar mer .. men nu när det skiljer 5 kr/liter är det nog en del vinst ändå. Däremot har jag hört att bolagen blandar i 15% bensin (Det är därför det heter E85) och vintertid ända upp till 25%.. Hur som helst är det ett bra förslag. Kramas i trafiken.. vette fan jag har allt för bråttom för det;-)

Tess välkommen hem! Hoppas du haft en lyckad tripp måste genast in och läsa om den dina drömmars resa!