2008-05-13

Snart mot Alsace

Jag älskar att resa, mår som bäst när jag har en resa inplanerad. Tyvärr tillåter inte en ensamtsåendes ekonomi allt för mycket resande men det kan det ju bli ändring på efter sammanflyttningen med KP. Ja ja vi skyndar långsamt:-) Hur som helst på fredag bär det äntligen iväg. Vi har bokat hotelrum i Malmö natt till lördag jag och min Bästaste vännen och tidigt lördag morgon äntrar vi bussen som ska ta oss till vinernas Alsace. Byn vi ska bo i heter Mulhouse och därifrån ska vi under några dagar utgå på diverse vinprovningar.

Alsacevinet är vitt. Jag föredrar egentligen röda viner men det ska bli spännande att få upptäcka riktigt goda vita viner. Maten passar mig, som grundläggande norrman, bra. Sauerkraut (Surkål) diverse korvar och Gåslever finns på alla menyer. Till den stabbiga kraftiga kosten passar nog vita viner väldigt väl misstänker jag.

Vi har funderingar på att hyra bil en dag med. Jag är van att bila runt på allsköns stora och små vägar i Europa så det borde fungera fint. Då kan vi ta oss till Munster och prova deras goda Munsterost. Ev hinner vi ner till Dijon och där gör man ju senap som ni alla vet. F.ö är jag Frankofil. Jag är mycket förtjust i detta land, dess mat, kultur, skiftande landskap och vänligt sinnande människor. Jag kan inte ett ord Franska bortsett från lite köksfranska så jag kan läsa menyer hjälpligt. Men genom att jag försöker med det så blir jag ytterst väl mottagen överallt och får höra fraser som tres bien etc:-) Lustigt folk de där fransmännen. Å andra sidan vem är inte mottaglig för lite smicker av och till?:-)

Det här inlägget gör mig hungrig. Tur cafeterian öppnar snart.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du får en mysig resa. Sista helgen i maj åker jag med min BÄSTA, Syjuntan till, ja, jag vet inte!!! En gång om året är det "hemlig resa"..... skojj!

//Mia

Pangbruden sa...

Vad kul med hemlig resa.. Vart har ni hamnat förr? Kram

Anonym sa...

Oj, vi har hamnat i Orbaden, Stockholm, Uppsala, Borlänge vår stuga uppe i Höga kusten, uppländska skärgården t.o.m i hyrda stugor här i Gävle!! Förra året i september var vi i Dublin, det var skoj...... Vi tror, men barar tror att vi ska ut på kryssning typ Tallin eller nåt.... vi får se, skoj i alla fall... :o)
Kanske Örebro?????

//M

Anonym sa...

Ja....va härligt, hoppas ni får det så jättemysigt!

Kramar Nina

Pangbruden sa...

Örebro då vill jag ha besök:-) Kram
Ninis.. du är på benen, härligt!

Flunkbuster sa...

Lycka till i Frankrike, Pangbruden!
Frankrike är annars ett land som jag aldrig varit i frivilligt ändå har jag har varit där ganska många gånger!
Hälsa grodätarna!)
Fast Alsac är väl mest befolkat av surkåls-ätare om jag inte minns fel :)

Pangbruden sa...

Hur kan det komma sig att man åker till Frankrike ofrivilligt:-)? Grodlår står inte på min reporterar.. men f.ö är jag fan av det Franska köket.

Anonym sa...

Akta er för hotelldirektörer som bor med sin mamma fastän de är 50 år. Och kräv att få byta rum om man ser in i det utan att öppna dörren. Man sover liksom så mycket bättre då!

Pangbruden sa...

Jajamensan Bitte det ska vi göra.. sist vi var på turné fick vi en takvåning i Prag:-) Med stängd dörr och en ung portier:-)