2008-05-31

Födelsedagsbarnen

Födelsedagsbarnen

Utfrågning av den stackars 40 åringen.

Utfrågning av den stackars 40 åringen.

Jag ser ju ut som värsta tuttulla och mi

Jag ser ju ut som värsta tuttulla och min bordskavaljer ser dyngrak ut. Nu ska det sjungas igen. Hej hopp

Kanonfest. Vin öl o mat i massor. Sång o

Kanonfest. Vin öl o mat i massor. Sång o knäppa tal. Jättekul

Trevlig fest. Kp med trevlig dam.

Trevlig fest. Kp med trevlig dam.

Dagens

Nej jag befinner mig inte i något kärleksnäste. Jag har varit på skjutbanan i värmen och tittat på när några gubbar byggt skjutställ och staket. Själv tillhörde jag trossen och servade med mat och fixade inne i klubbstugan. Byggde några lådor minsann;-)

Nu försöker jag styla upp mig så jag åtminstone är presentabel på aftonenens 40- årskalas. Garden party, inte helt fel en dag som denna.

Fin kväll alla

2008-05-30

Kärlek och shopping


Eftersom jag är kvinna har jag aldrig, och jag menar aldrig, något att sätta på mig;-) Därför var jag tvungen att shoppa lite snyggt inför morgondagens 40 årsfest. Vad tror ni om vita "knälånga" byxor, lång cerisefärgad något figursydd skjorta, svart/vita ballerina, svart kavaj och svarta smycken???

Modeblogga??...Moi??? Aldrig i livet;-)

Ringde KP och meddelade att nu var jag så sliten att när jag dyker upp där om en stund vill jag ha en drink, grillat och ompyssling. Han köpte det:-) Härligt, för det känns som det var längesen han och jag hade mysfredag för oss själva. Och sådan fredagar sätter jag värde på, dom är livskvalitet för mig.

Och kärlek.....

Mycket att göra och god mat

Jag hade egentligen tänkt skriva ett långt och genomtänkt inlägg om den goda franska maten. Man kan inte få dålig mat i det landet. Minsta lilla sjaskiga vägkrog servererar den mest delikata lunchtallrik du kan tänka. Tyvärr har vi i Sverige ett och annat att återgå till, dvs vi bör sluta med dessa halvfabrikat. Hur som helst så har jag argument tankar och synpunkter på detta men jag har inte tid att plita ner dom. Min värsta arbetstid har inträffat, terminsslut vilket innebär att jag jobbar dag, natt och all tid däremellan.

I afton grillning coh rosévin med KP. I morgon skjutbanefix och 40 årsfest, söndag kanske en tur på sjön. Nu åter till betygskataloger och intagningar.

2008-05-29

Vb: Grabbhalvan i stan. Stadens män går

Grabbhalvan i stan. Stadens män går man ur huse för att plåga sig själva en halv mil. Härlig kväll

Pärskans son jag har.

Pärskans son jag har.

I afton teater

När ynglingen var en liten buppe började han spela teater på stadens kulturskola. Ett tag var han övertygad om att han skulle bli regissör, den tanken har han förvisso släppt men teater ja det spelar han än.

Ikväll är det stor galapremiär på "Hemska Lasse" en skräckblandad komedi. Självfallet går vi hela familjen i samlad trupp för att överösa honom med glada tillrop och applåder. Ynglingen som är en kreativ ung man är riktigt duktig på scen och i skolarbetet har det här med teater visat sig vara ett klipp. Hans stavningsproblematik har gett honom lägre betyg i bla svenska men hans muntliga framställningar har vägt upp detta såpass att han faktiskt får ett VG i slutbetyg. Han har ju blivit oerhört tränad i att framträda för publik genom åren.

Troligen blir detta hans sista framträdande för till hösten stundar IT-gymnasiet men vem vet i en något dunkel framtid kanske han återupptar skådespeleriet igen och blir studentspexare eller varför inte Oscarsnominerad direkt:-)

Om tjat och Dubai

Innan folk börjar tjata och fråga så jaaaaaa jag ska kontakta läkare men jag har inte hunnit än. Och jaaa jag har en del dubbelslag men det har jag alltid och det är inget farligt! Men visst, jag är inte dum i huvudet så jag ska iväg. När jag har tid. Jag är mer bekymrad över mina knän, hur ska jag kunna åka skidor med dom i vinter? I Dubai.

Dubai ja, ni som läst i kommentarsfälten har sett att en av våra vänner och min skyttecoach ska flytta till Dubai. Det är ju bedrövligt när jag tänker på det för han är en av de bästa coacher man kan ha och en stor tillgång i skyttesverige. Duktig skytt är det med med ett SM-guld i revolver på meritlistan. Eftersom han dessutom tävlar för min klubb blir det ju än värre. Hur som helst så får man ju passa på och se till att besöka honom i detta speciella land. Jag har alltid drömt om att få åka till Dubai, har en kollega som varit där ett flertal gånger och det hon berättat har gjort mig oerhört nyfiken och fascinerad. Nu kan man ju "göra två flugor på smällen" och dels hälsa på en god vän, dels få uppleva detta märkliga ställe mitt i en öken. Och, inte att förglömma, åka skidor därav mina bekymmer med ont i knäna. Att åka till Dubai utan att åka skidor är för mig ett helgerån. Tanken är så absurt humoristisk att jag bara måste. :-)

Solen skiner, det är sommarvarmt och nercabbat och jag drömmer som vanligt om skidåkning. T o m jag själv tycker jag är annorlunda:-)

2008-05-28

Ut ur dimman

Det krävdes tydligen en vinresa för att jag skulle ta mig ur skyttekoman jag varit i ett tag under våren. Jag sköt riktigt bra precision i måndags och idag persade jag standarpistol med 17 poäng! Och då sköt jag sämre precision än jag brukar :-) Jag sköt även idag jämt och bra, stabilt helt enkelt. Känns skönt att avfyringarna sitter igen. Hoppas nu det håller i sig.

Bara så ni vet:-)

Citat

Dagen citat är som följer: "A clean house is a sign of a broken computer". Jag kan bara säga att min dator fungerar, ja alla datorer i mitt hus fungerar alldeles ypperligt.

Kosten, kvasten och borsten ska fram i kväll och sladdarna till datorn ska helst ryckas ur en stund. Men först en omgång av allsvenskain i standardpistol.

Standardpistol är en av de svåraste grenarna inom sportskyttet. Man skjuter 12 serier om 5 skott. Vanliga Precisionstavlor, 25 meter där max är 50 poäng per serie, totalt 600p. De första fyra är en slags precisionsskjutning på 2,5 minuter/serie. Därefter följer 4 serier som skjuts på 20 sekunder och som avslutning skjuter man 4 serier på 10 sekunder. Ni förstår att det gäller att hålla tungan rätt i mun och kornet stadigt.

Nehej nu kommer chefen bråkandes med en ny hög, precis som om jag inte hade tillräckligt att göra.

2008-05-27

Klantpangisen...

...slog till igen. Jag har lyckats betala ut 44 000:- till en privatperson genom att knappa in fel leverantörsnr...! Tack o lov var det en ärlig ung man som ringde och frågade varför han fått så mycket pengar av Sydnärkes utbildningsförbund. Pengarna återbetalas och den stackars riktiga leverantören ska snarast få in sina medel. Vilken soppa! Vilken dag!

Men jag är så glad för Brynäsdamens skull att det inte spelar någon roll. Undrar ni varför så får ni klicka in på henens blogg!

Vilken förmiddag

Nu ska ni få höra om min förmiddag, nu när det inte kan tjatas något om det. Ni vet ju att jag sedan tidigare dragits med en rejäl förkylning, troligen fågelinfluensan:-) Ha nu detta i åtanke när ni läser resten. Under helgen började jag få en del dubbelslag på hjärtat, inget ovanligt jag har haft bekymmer förr och det oroar mig inte. I går däremot drog det igång och under ett dygn har hjärtat slagit oregelbundet och jag har haft dubbelslag ett par ggr varje minut. Det började bli lite mycket även för mig varpå jag kontaktade mina omvårdnadslärare (3 erfarna starka sjuksöterskor). Damerna tog blodtrycket vilket var lågt och de märkte också att pulsen var oregelbunden, dvs någon form av flimmer.

Jag fick självklart tid på vårdcentralen här i Hallsberg trots att jag bor i Örebro. Inom loppet av någon minut hade jag kommit in till en mycket noggrann och kompetent doktor med ett fågelefternamn. Fågeldoktorn gjorde allehanda undersökningar såsom EKG och blodprov dessa visade att allt var normalt. Hon kontrollerade även att jag inte var stressad vilket jag inte är för då hade jag inte kunnat skjuta som jag gjorde igår, bra mått det där med banskjutning:-) När vi pratades vid fick hon veta min familjs hjärt och kärlsjukdomshistorik och den är omfattande, samtliga dör i hjärtinfark på båda mina föräldrars sida! Det skulle jag aldrig ha sagt! Nu blev det fart på Dr Kvitter. Eftersom jag även hade några andra mindre symptom blev jag berordrad att omedelbart ta sjuktaxi till USÖ och akuten.

Där satte jag ner foten och tvärbromsade. Det började bli lite för mycket, jag vägrade helt enkelt dock på ett milt sätt. En vild flaxande diskussion startade. Dr Kvitter blev högröd i ansiktet och gick genast in till sitt rum för att ringa kardiologen. När hon kom tillbaka hade hon lugnat ner sig. Kardiologen tyckte också att det var ok att jag avvaktade lite för troligtvis är det den där envisa förkylningen, fågelinfluensan, som har triggat igång hjärtat. Just nu är det lugnt och jag har dyrt och heligt lovat att åka in vid minsta besvär. Dr Kvitter har skrivit till min VC och jag ska beställa tid för ny utredning av hjärtat.

Själv kontaktade jag KP och meddelade att han måste vara ovanligt snäll och tålmodig mot mig, mitt hjärta kanske inte orkar något annat:-) Man får väl passa på att utnyttja situationen.

Vad gäller arbetet så blir det en breddning av personal och ekonomiuppgifter, helt ok. Högste chefen, en trevlig pistolskytt, blir min chef på 25% (Kvinnor som jag måste tydligen ha två chefer:-) Jag meddelade att det gick väl bra så länge som jag skjuter bättre än han.

Fin förmiddag va?

Organisationen skytte och annat jämer


Jag har inget att skriva om. Eller jo det har jag egentligen men skulle jag skriva om det så vet jag att jag skulle bli nedtjatad och det har jag ingen lust med. Jag återkommer i ärendet. Och nej det är ingen vits att försöka dra något ur mig innan för det hjälper inte.. jag är envis som en gammal mulåsna och rakryggad som en norsk fura.

Över till något helt annat. Om en stund kommer personalchefen och ekonomichefen på fint besök. Röda mattan är framrullad och skrivbordet putsat. Jag ska ha samtal med dom om hur min tjänst ska se ut efter 1 juli då nya organisationen träder i kraft. Jag har varit i den här situationen så många gånger under mitt yrkesliv att det bekommer mig förga. Det blir säkert bra. Och gör det inte det så finns mängder med andra arbeten att söka.

F.ö är jag nöjd med gårdagens skytteresultat, var uppe på en nivå jag inte varit sen jag sköt förr, dvs i början på 90-talet. Kul för allsvenskan har dragit igång och då måste precisionsskyttet sitta. Förra året var vi svårslagna i allsvenskan jag och gäddorna. Vi vann Div 2 i sportpistol och tog silvermedalj i elitserien i standardpistol. Hur man utövar grenarna ska jag förklara vid annat tillfälle men tre stolta damer toppade sportskyttesäsongen förra året med ett standardpistolbrons på SM. Gissa om det ska överträffas i år:-)

Och nu blir det samtal.

2008-05-26

Härligt att få panga lite igen. Och bra

Härligt att få panga lite igen. Och bra gick det med. Måste vara vinet som gjorde det.

Klagovisa

Högar högar högar..aldrig tar dom slut. Eftersom ingen annan kan göra mitt jobb ligger det på lur och väntar tills jag återkommer. Efter den här veckans plöjning av högar lär jag behöva semester igen:-)

Men varför klaga? Solen skiner in genom mitt kontorsfönster och rummet är varmt och behagligt instängt. Till lunch vankas ugnstekt falukorv med ris och vatten. Vem behöver paté, rosévin och rostat ankbröst då? Vara ledig och få frukosten serverad? Disken diskad och sängen bäddad? Semester och ledighet är bara överskattat trams. Nej jobb och slit veckan runt så att man kan få glädjas åt att betala räkningar med lön som inte räcker det är mer min melodi..

Eller?

2008-05-25

Udda upplevelse

Idag har jag varit med om något udda, ja en annorlunda rent utav smått chockerande upplevelse. Åtminstone för mig. Efter att vi morsdagsfikat hos KP´s mor dvs farmor (Tro mig hon kan bulla upp hon) hade lilla Tass avslutning med scouterna. Glada i hågen vandrade vi dit i tron att de små scouterna skulle visa upp sina knopar och trädbitar och allt vad de nu hållits med under våren. Istället fann vi oss sittandes mitt i någon frikyrkas sommarfest med allt vad det innebar. Jodå vi var rätt men scouterna hade tydligen inget att visa upp däremot fick vi se allehanda andra barn som uppträdde med himlaspel och dylikt.

Märkligt att sitta och titta på helt främmande barns avslutning ännu märkligare att göra det i frikyrklig regi. Med all respekt för människors tro och religion men frikyrkan står långt ifrån mig, väldigt långt. Det är en ritual och en livssyn som jag inte finner särskilt tilltalande däremot klankar jag inte på någon annan om det tilltalar dom. Hur som helst så var det synd för jag hade gärna sett liten Tass knepa och knopa. Jag blev lite chockerad och kände mig lite lurad (KP med) Hade dom börjat tala i tungor eller ropat något hade jag rest mig upp och gått direkt och tagit med mig lilla Tass. KP tyckte det var ytterst roligt att se min reaktion:-) Även han tyckte nog att det var riktigt tråkigt att inte få se något av sin sons verksamhet men få lyssna på böner och hej och hå i över en timme. Vi skippade fikat, vi kände oss något besvärade kan jag lova:-)

Hur som helst så har vi diskuterat om liten Tass långsiktigt kommer att påverkas eller småindroktineras i frikyrkan för då får nog scouterna klara sig utan honom och knopa får han göra hemma.

Frukost på franska

Jag saknar den franska frukosten. En stor balja Latte vari man doppar små croissanter fyllda med vaniljkräm och sultanrussin eller choklad. Eller en au naturelle med smör och söt marmelad. Perfekt för en ickefrukostmänniska som mig. Det grova brödet i morse smakade inte gott även om jag hade god plommonmarmelad på.

Lika bra att återgå till mina vanliga frukostvanor, dvs ingen frukost alls.

Vad gäller Melodi grand Prix igår har jag egentligen bara följande att säga: När eunucken från Azerbadijan iförd änglavingar tog i så fick katten nog och gick ut.

Idag är det morsdag, önskar alla fantastiska mammor den bästa av dagar och att mina teens fått hjälp att komma ihåg den:-)

2008-05-24

Pangis goes Hollywood

Dra mig baklänges. Jag har gått och blivit filmstjärna på gamla dar! Här kommer man hem i godan ro indränkt i vin och god fransk mat och voilá! Jag är inspelad och redigerad, tyvärr ej photoshoppad men ändock en filmstjärna! Filmen är från tävlingen i Ramsberg för ett par veckor sedan och visar helt enkelt den bana vi gick. Ett ypperligt tillfälle för alla mina bloggisar att live få se vad som driver mig varje helg. Jag är den svartklädda skyttedonnan med gul Öpssktext på ryggen och blå keps med skygglappar:-) Som ni vet går man ju upp minst 14 kilo ellr nåt sånt på film för inte sjutton har jag en sån där ladugårdsvägg till häck;-)

Den som så önskar kan självfallet få min autograf och efter detta förväntar jag mig röda mattan den 14 juni:-)

Oscar nästa... eller?

2008-05-23

Gårdagens hotel. Man bor ju fint när man

Gårdagens hotel. Man bor ju fint när man är en pangis. Nu väntar 50 mil i bil men sen kan jag krypa ner o väcka kp.

Vår vinbonde som var oerhört stolt över

Vår vinbonde som var oerhört stolt över sina stockar. Tänk er allo allo emliga.. Goda fina viner gjorde han med småskaligt.

Puben i goslar

Puben i goslar där vi var igår. Så fin stad straxt söder om hannover. Dit ska jag igen

Vackra rutiga hus finns överallt. Gamla

Vackra rutiga hus finns överallt. Gamla boningar.

Routes de vin i Alsace. Snart i malmö så

Routes de vin i Alsace. Snart i malmö så nu kommer bilder. Bla från en fantastrisk stad goslar där vi var i natt.

2008-05-21

Den kranke kocken

Inte bara min katt har fattat tycke for bastaste vannen aven kocken pa favvisrestaurangen. Kommer vi dit rusar han ut for att fraga vad hon tycker om maten, mig bevardigar han inte med en blick en gang. Hahahaha. Nar vi idag lamnade restaurangen och sade adieu till serveringspersonalen horde vi kocken ropa fran koket au revouir.. Suck kranka kattet och kockar.. Matte hon finna sig en karl nagon gang;

Finns nagon ledig?

Colmar

Sista dagen innan hemfard tog vi ett snabbtag till Colmar. Dar har vistrosat runt bland korsvirkeshus fran 1300-talet och kanalar modell Venedig. Vackert visst men nu borjar jag se fram emot gamla orebro igen. Vaskorna ska packas med allt vin innan vi antrar bussen tidigt i morgonbitti. Ni lar nog inte hora ifran mig innan vi ar hemma pa lordag. I morgon ska vi till Heidelberg och fredagkvall kommer vi hem.

Vi har sett lite for lite av sjalva vinvagen men det ar val en baksida med dessa resor. Visst kunde vi ha foljt med pa alla utflykter men jag gillar inte farskocksprincipen. In och ut ur bussen hela tiden. Hur som helst sa har vi traffat ett trevligt gang som ar som oss. Nagot aldre da bara.

Annars langtar jag efter KP och alla barnen.. ja t o m katten litegrann

Fridens liljor fran Frankrike

2008-05-20

Vackert varre

En lokal vinbonde var dagens hojdpunkt. Vi har guidats genom vinstockar och pressar och provat flera olika sorters vin. Vita goda viner inte alls som det dar blasket man koper hemma; Nu vet jag vilka druvor jag gillar bast. Redan kl 12 var hela busslasten lagom berusade och kopsugna saklart. Vi at god lunch hos en redig matrona och pensionarerna underholl oss med allahanda dryckesvisor:-)

Efterat reste vi runt i byar som tagna ur Hans och Greta t o m pepparkakorna fanns. Oerhort vackert. Bilder kommer val sa smaningom. Nu har vi letat ratt pa aftonens restaurang och menu. Litet langtar jag dock hem efter de mina... san ar jag.

Fin afton alla onskar eders pangis direkt fran Alsace

Efterfest

Tank er jag, bastaste och en hoper pensionarer pa altaznen i natt:-) Efterfest drickandes pastis och rokandes havannacigarrer; Harligt folk dessa pensionarer; dom tycker den har byn ar lite for stillsam, hahahahah.

Nu ska vi aka den beromda route de vins, Den ska vara vacker som tagen ur en saga och tre vinprovningar ska bevistas; Dett galler att halla igang; Solen bryter igenom och allt ar gott;

Fin dag alla

2008-05-19

God mat

Det basta med Frankrike ar matan. Det samst tangentborden:-) I afton har vi atit en meny tres bien pa en restaurang dar vi t o m blev tjenis med kocken. Plus kockens svarfar. En gudomlig pate startade aftonen, darefter escalope med ost och skinka och som avslutning ostar och sorbet; Sorbet som man hallt massa brannvin pa:-)

Vi har aven besett automobilemuseet; Ett hav av rollsar och bugattis; For att inte tala om alla gamla akdon fran 10 och 20 talet. Ar det nagon foresten som kommer ihag vidundret Simca...

Nu ska vi antra hotellets bar.. direkt fran Mulhouse Eders Pangbrud

Mulhouse..

...I sodra Alsace ar en ganska typisk liten fransk by. Vacker saklart som allt har. Vi tog sovmorgon och efter att ha atit allahanda sotsaker till frukost ska vi nu pa stadsaventyr. Ferrarrisar och lite shoiing star pa agendan. I morgon aker vi den beromda route de vin. Dvs In i dimman igen

Eders pangbrud med basta van direkt fran Mulhouse

2008-05-18

Alsace

Mina vanner vi ar framme minsann. For att sta ut i bussen har vi druckit vin och campari konstant sen vi startade; de flesta ar trevliga tack o lov. Maten rockar helt suverant gott. Korvar blodkorvar flasklagg och surkal slinker ner. I dag provade vi Moselviner i en fantastisk liten by som heter Cochem. Den ligger i den vindlande grona moeldalen.

Vi bytte hotelrum direkt. Inte sjutton sover jag i en minisang ,med bettan. No way. Nu fick vi ett superiorrum sa veckan ar raddad. Det gar inte att mobilblogga men en o annan liten blogg kommer kvallstid. I morgon bilmuseetet. Ferrarrisar lockar.

Direkt fran Alsace eders pangbrud. Med ett gott vin under vasten och surkal i magen

2008-05-17

På plats efter irrfärd i malmö. Nu får v

På plats efter irrfärd i malmö. Nu får vi godis av en norsk kvinna. Hurra för 17 mai.

2008-05-16

Från mig med!

Från mig med!

Skål

Skål

Högst uppe i hörnet bor vi. Vi har 2 kär

Högst uppe i hörnet bor vi. Vi har 2 kärringar utanför fönstret som vakar över oss. Dvs reklamskylten. Nu softar vi med en stark irish coffee i baren.

Här sitter vi. En lastbil har vält. Onöd

Här sitter vi. En lastbil har vält. Onödigt frågar ni mig.

Vägkrog i ödeshög. Kanske inte en höjdar

Vägkrog i ödeshög. Kanske inte en höjdare men väl en bukfylla. Sen raka tagen ont malmö.

Tävling och resfeber

M&M smider planer på tävlingar och dylikt inför den stundande bloggdejten. Mitt förslag är att vi tävlar i pistolskytte. Då vinner jag och är nöjd. Är inte det ett ypperligt förslag?

Tror ni jag klarar av att arbeta idag.. nej icke.. jag irrar mest omkring och kollar faxen(varför nu jag ska kolla den?, bloggar, skriver mail med instruktioner till min chef (han behöver det) och dricker kaffe. Tur då att jag arbetat in och gjort klart allt tidigare i veckan. Lika bra att packa ihop snart.

Resfebern har börjat stiga!

Packad och hurra for 17 mai!


Packad? Jajamensan! Ett par timmars jobb kvar bara sen far vi i väg mot Skåne och första hotelövernattningen. tidigt i morgonbitti äntrar vi bussen.

Jag kommer att försöka mobilblogga och hotellet som var rätt hyfsat hade tydligen internet men fungerar det inte får ni helt enkelt vara tålmodiga och vänta till nästa helg. Jag förstår att det kommer bli tungt och jobbigt för er men tekniken råder man inte över:-) Tänk på mig? Jag kommer inte kunna läsa en enda av mina favvisbloggar på en vecka. Abstinensen kommer vara mig övermäktig. Snacka om avvänjning. Tur det finns viner att prova:-)

I morgon är det 17 maj! Till alla mina norska bloggisar med Monica i spetsen: Gratulerer med dagen! Hurra hurra for 17 mai!

2008-05-15

Dagens

Dagens värsting och dagens kloking har jag själv stått för.

Väsrstingen drog jag till med i morse när jag slant med hårsprayflaskan och sprayade mig själv rakt in i vänster öga. Gissa om det gjorde ont, jag har även sett lite halvsuddigt under dagen men nu äntligen har det börjat att släppa. Hur klantig kan man vara på en skala?

Dagens kloking skrev jag i en väns blogg och efteråt när jag läste insåg jag att den här gången hade jag överträffat mig själv:-) Självgod moi?? :-) Men den kommer från hjärtat blandad med en lång livserfarenhet som inte alltid varit god.

"Man kommer inte undan lyckan lite lite som man kan värja sig för sorgen"

Låt att guppa till

Alla familjer har sina egenheter, så även min. En av dom lite roligare är att vi guppar till bra musik, gärna när vi sitter vid matbordet. Nu kanske jag ska hålla mig till sanningen vi guppade när teensen var små. Numera är det under deras värdighet så kommer det en bra låt när vi äter får jag guppa själv. Det kan inte vara vilken låt som helst utan det måste finnas en viss underliggande rytm. Vi guppar lite upp och ner med en rörelse i sidled fram och tillbaka i takt till musiken. Sittandes såklart! Det började med att ynglingen när han var en lite Buppe alltid "dansade" på detta udda vis till bra musik. Rörelsen var så härligt inspirerande och smittsam att det slutade med att vi alla guppade i takt. I morse på väg till jobbet hörde jag en låt att guppa till. Jag guppade hit och kände glädje och förväntan så varsågod mina vänner, Lyssna, njut och guppa.

Feel the rythm!

2008-05-14

Elproblem

Nu har jag nog en sån där poltergeist i huset igen. En elstjälande poltergeist. Aftonen började med att diskmaskinen dog och strömmen gick i hela huset. Det gick inte att få igång huvudsäkringen innan kontakten var noggrant urdragen men så fort jag kommer i närheten av en elkontakt till diskmaskinen går strömmen direkt. Märkligt fenomen det fattar t o m jag. Kort därefter mitt i ett favoritprogram, och det har jag ett i veckan, kapsejsade dekodern. Vi har ju inte någon marksänd TV längre så det var ju "fan så irriterande" för att uttrycka mig milt. Tack o lov för ynglingen han fixade dekodern och KP får väl ta tag i diskmaskinselen när han fiskat klart.

Ja mina vänner han fiskar. Fiskesuget är tydligen starkare än all världens hockeymatcher. Glömde visst det.

Kvartsfinal

Ha ha jag kom att det finns i allafall en sak som är säkrare än amen i kyrkan i kväll. Det är att kl 18.30 så sitter min kära pojkvän framför TV´n. Iförd chips och kanske en pilsner, elelr kanske inte han äter ju penicillin igen. Men pilsner eller ej i afton är det kvartsfinal i hockey och vad vore han för man om han missade något sådant. :-)

Jag? Jag ska stryka och fortsätta med min packning. Hockey i all ära men inte i mitten av maj.. annat var det förr när VM var ett VM.

Har varit på uppföljningssamtal angående den nya organisationen. Vi har en fenomenal personalchef, synd att hon egentligen gått i pension och arbetar på övertid. Att samtala med henne gör mig glad och positivt inställd. Vilken skillnad mot den förre. Han gick under benämningen "Mannen som gav fyrkanten ett ansikte" :-)

Jag tror det kan bli riktigt bra det här.

Att packa är inte lätt

Jag är ambivalent av naturen. Oftast klarar jag vardagen riktigt bra ändå men när jag ska packa uppstår problemen. Jag vet aldrig vad jag ska ha med mig för jag vill ju ha med allt. Eftersom utrymmer i resväskan och mina muskler är begränsade blir det som sagt lite fundersamt.

Först har vi det här med skor. Jag gillar att ha rätt sko till rätt tillfälle. Sandaler när det är varmt, sköna joggin när jag ska gå långt, finskor med hög klack på kvällen. Jag vill även ha rätt färg som matchar mina kläder. Fattar ni läget? Jag kan ju inte släpa med mig åtta par skor till Alsace en vecka hur gärna jag än vill. Får begränsa mig till tre par men vilka? Suck. Detsamma gäller jackor. Jag har en förkärlek till jackor och vill gärna ha rätt jacka till rätt tillfälle och temeratur, även där i matchande färg. Endast en jacka får åka till Frankrike, jag vet bara inte vilken.

Hemma ligger just nu två stora högar med kläder. I den ena högen ligger de klädesplagg som bestämt ska med, i den andra de som kanske ska med. Innan veckan är slut lovar jag att flertalet av kläderna bytt hög. Några är tillbaka på sin plats i garderoben och från garderoben kanske några nya har tagits fram. Det brukar bli bra till slut bara jag får plocka runt lite. KP tycker det är en märklig åkomma jag har och håller sig undan, men så har han aldrig varit kvinna heller:-)

Fördelen med det hela är att jag fått garderoben rensad ordentligt inför sommaren. Så nu står tre stora kassar med kläder som ska slängas i hallen. Att det skulle bli så mycket plagg som jag inte vill, eller kan ha, tycker jag är märkligt för jag har ju aldrig något att sätta på mig!

2008-05-13

Era alias? Hur kom ni på dom?


Jag har en stilla undran till er bloggläsare, i synnerhet till er som har egna bloggar. Bloggar med alias. Hur kom ni på ert alias, ert bloggnamn? Varför heter ni som ni gör? En del är ju oerhört fyndiga. Berätta för mig, jag är nyfiken av naturen. Och om ni vill berätta gärna vad ni heter i irl, ja en del av er vet jag ju men ni andra?

Mitt alias är Pangbruden och det betyder inte att jag går omkring och tycker att jag är särskilt snygg, snarare blir jag väl småchockerad var gång jag går förbi en spegel och undrar vilken j-a kärring som katten har släpat in. Pangbruden kommer ju självklart av att jag skjuter pistol, men visst är ordleken kul.

Egentligen heter jag Amie som numera är ett väldigt vedertaget smeknamn för något annat norskt horriblet förnamn:-)

Det var jag, nu till er shoot!

Dagens

Dagens värsta: KP har fått gjort en rotamputation på en tand, ska äta penicillin i 10 dagar till och på köpet fick han betala 2000 kronor för det!

Dagens ironi: Den absolut klart snyggaste och intressantaste bonden i årets Bonde söker fru är homosexuell. Surt sa räven:-)

Dagens hostattack: Stog jag själv för i morse men hade tur att hitta en gammal flaska Mollipect som jag slurkat i mig.

Dagens fråga: Varför, och hur kommer det sig, att min bloggvän Flunkbuster varit i Frankrike flera gånger ofrivilligt?

Dagens badrum: Har inte hänt ett smack och inget verkar fungera.. Läs gärna mer på Bettans resblogg.

Dagens rätt: Isterband med Stuvad potatis.. Hederlig gammal husmanskost för en hungrig Pangis

Snart mot Alsace

Jag älskar att resa, mår som bäst när jag har en resa inplanerad. Tyvärr tillåter inte en ensamtsåendes ekonomi allt för mycket resande men det kan det ju bli ändring på efter sammanflyttningen med KP. Ja ja vi skyndar långsamt:-) Hur som helst på fredag bär det äntligen iväg. Vi har bokat hotelrum i Malmö natt till lördag jag och min Bästaste vännen och tidigt lördag morgon äntrar vi bussen som ska ta oss till vinernas Alsace. Byn vi ska bo i heter Mulhouse och därifrån ska vi under några dagar utgå på diverse vinprovningar.

Alsacevinet är vitt. Jag föredrar egentligen röda viner men det ska bli spännande att få upptäcka riktigt goda vita viner. Maten passar mig, som grundläggande norrman, bra. Sauerkraut (Surkål) diverse korvar och Gåslever finns på alla menyer. Till den stabbiga kraftiga kosten passar nog vita viner väldigt väl misstänker jag.

Vi har funderingar på att hyra bil en dag med. Jag är van att bila runt på allsköns stora och små vägar i Europa så det borde fungera fint. Då kan vi ta oss till Munster och prova deras goda Munsterost. Ev hinner vi ner till Dijon och där gör man ju senap som ni alla vet. F.ö är jag Frankofil. Jag är mycket förtjust i detta land, dess mat, kultur, skiftande landskap och vänligt sinnande människor. Jag kan inte ett ord Franska bortsett från lite köksfranska så jag kan läsa menyer hjälpligt. Men genom att jag försöker med det så blir jag ytterst väl mottagen överallt och får höra fraser som tres bien etc:-) Lustigt folk de där fransmännen. Å andra sidan vem är inte mottaglig för lite smicker av och till?:-)

Det här inlägget gör mig hungrig. Tur cafeterian öppnar snart.

2008-05-12

Bensinpriser

Det finns inget som upprör mig så mycket just nu som bensinpriset. Efter dagens skyttetävling stannade jag till och skulle tanka. Jag möts av skyltar där det står "alltid lågt pris" eller "minipris". Under står det oerhört låga priset av endast 13.15 kr/liter för 95 oktan!!!!!

Jag har bara en sak att säga om det: My ass!

Gissa vad jag gör? Ovanligt va?

Gissa vad jag gör? Ovanligt va?:-)

You are fooled!

Du är inte bara lurad, du är grundlurad! Jag med! På handelsprogrammet där jag arbetar prenumerarar vi på ICAnyheter. En branschtidning för handlare. Den är ytterst intressant för där kan man läsa exakt hur de stora företagen via handlarna ser till att vi shoppar mer och mer. Jo jag vet att de flesa av oss är någorlunda insatta i annonsers påverkan, det som är intressant är att se hur de går tillväga. Och hur leverantörerna marknadsför sig till handlarna för att de i sin tur ska öka sin försäljning. Markandsföringen ser lite annorlunda ut kring de varor vi sedan får reklam om.

Ett axplock ur veckans tidning kommer här:

Abba: En kraftfull lanseringskampanj kring deras nya makrill bla skriver de i annonsen "Vi har tagit fram ett signalstarkt butiksmaterial som inte går någon förbi"

AquaDór: "Öka kronmarginalen med Skandinaviens mest sålda stilla vatten"

Valio: "Smak för god försäljning"

Marabou: "Vinnare till morsdag Värdetillväxt +12%för Noblesse"

Chiquita: " ..väcka uppmärksamhet bland alla smoothieälskare och med all säkerhet värva nya till din kyldisk.."

Kviks "Massor av säljfrämjande aktiviteter hela våren"

Ostkompaniet: "Under våren kommer Västan annonseras tungt i populärpress..."

Skogaholm: "Fler mindre bröd bäddar för merförsäljning - utnyttja tillfället i din butik"

OLW: "Sundare chips lockar nya konsumenter och får fler att köpa oftare" "Snyggare design driver impulsköp.."

Etc etc jag skulle kunna hålla på i evigheter. Och tro mig alla företag är likadana. därefter beskrivs i annonserna hur marknadsföringen ska gå till och vart.. dvs TV, press etc. Vi konsumenter blir "hjärntvättade" och shoppar loss. Jag kan villigt erkänna att jag t o m kan bli intresserad av en vara redan när jag läser annonsen i branschtidningen. Snacka om att man blir påverkad. Min hjärna är motaglig för allt möjligt verkar det som:-)

Det som var fint att läsa i veckans tidning var att ICA i Umeå slopar cigarettförsäljningen, troligen kommer fler att haka på. Som f.d rökare har jag alla argument för rökarens tillvaro men ändock måste jag hålla med min nykonfirmerade snart 15 årig dotter när hon med sin mest överlägsna stämma kallt meddelar: Rökning...moget..

Me like



Jag gillar verkligen den här gruppen, Simple Plan. Hör ni vilka dom låter som.. just det gamla hederliga Oasis. :-) Vad hände med dom? De var ju 90-talet stora rockikoner och..puts väck.. borta är dom.. Någon som vet?

2008-05-11

Renovera? Läs här först

Går ni i renoveringstider? Badrummet kanske? Innan ni anlitar någon gå in på min Bästaste vännens blogg; Bettans resblogg, hon är länkad här till höger, och läs. En historia i bästa Fawlty Towers stil och då är jag rädd att hon t o m missat berätta en del. Anledningen till att hon numera är sambo med mig och förlovad med min kranke katt hittar ni i allafall i inlägget. Och vad ni än gör anlita aldrig, aldrig och jag menar aldrig Comfortbutiken. Åtminstone inte den i Örebro.

För det som en gång skulle bli ett snyggt badrum... bidde bara en tumme..

Fågelinfluensa?

Hemma igen. Jag hatar att erkänna det men jag är ganska dålig, ja inte bara på att skjtua just nu men jag mår dåligt. Har förskräckligt ont i luftrören och vågar knappt anstränga mig av rädsla för att skratta för det gör så j-a ont att hosta. Eftersom min sambo Bästaste kom hem från Kina med något slags förkylningsvirus så befarar jag att det är fågelinfluensan. ;-) Man vet aldrig så jag håller koll på att armarna inte börjar att flaxa allt för mycket.

Jag är förundrar vi for från våren i Dalarna där björkarna knappt slagit ut och kom hem hit till blommande äppelträd och utslagna syréner. Fantastiskt.

Fjåårtisen har varit hemma märker jag. Disk finns och hennes kompisar var inloggade med sina MSN PÅ MIN DATOR vilket är strängt förbjudet. Vid ett flertal tillfällen har dom dragit in virus i den och det räcker med att jag är smittad i familjen just nu.

Nu borde jag dricka en kopp the med honung i men jag satte på kaffepannan istället. Altanen, kvällstidningarna och en kopp java med mjölk. Det mina vänner är livskvalitet.

Av alla ytliga inlägg jag skrivit torde detta ta priset. Men jag är för luddig i hjärnan av fågelinfluensan för att orka vara särskilt smart just nu.

Glasspaus vid fänforsen.

Glasspaus vid fänforsen.

I lindvallen finns världens mest välsort

I lindvallen finns världens mest välsorterade mack. Här kan du köpa båt, mc, snöskoter, tv, bastu, möbler, mat o bensin såklart.:-) men inte hostmedicin det enda jag behöver just nu.

2008-05-10

Mat

Mat o dryck såklart

Här arbetas överallt. Till ett gott glas

Här arbetas överallt. Till ett gott glas martini.

2 rediga kärringar monterar grill.

2 rediga kärringar monterar grill.

Strålande dag. Fika i plus 23 grader o s

Strålande dag. Fika i plus 23 grader o snö.

2 gäddor på turné utan sitt yngel. Hon f

2 gäddor på turné utan sitt yngel. Hon förlustar sig i rom med sin man. Vi misstänker att hon har preparerat årets tröjor. För inte kan väl det kassa skyttet bero på oss:-).

Det märks vi är norrut. Hemma blommar äp

Det märks vi är norrut. Hemma blommar äppelträden här har inte björkarna slagit ut än. Men det är sommarvarmt. I afton ska vi grilla med Bästaste o tröstdricka vin.:-)

Jag vill inte prata om det. Men sonen va

Jag vill inte prata om det. Men sonen va duktig. Alltid något.

I väntan på att få gå ut

I väntan på att få gå ut

Våra fina killar.

Våra fina killar.

Sol varmt o snö. Tydligen är en backe öp

Sol varmt o snö. Tydligen är en backe öppen. Men vi har inga lagg med. Ingen frukost heller visade det sig så nu startar jakten på mackan:-) fin dag alla

2008-05-09

Vi flyttade ut kontoren i solen. 25 unde

Vi flyttade ut kontoren i solen. 25 underbara grader. O jag sitter o snörvlar. Ha

Burma

Lite intelektuell måste jag nog vara. Jag tycker att Burmas militära regim är så bedrövlig att jag inte finner ord. Burmeser är det raraste, vänligaste mest begåvade folk ni kan tänka er. Vi har ett hundratal här hos oss på SFI. Att läsa i dagens tidning om att den militära regimen vägrar ta emot hjälp till sitt hårt drabbade folk, bortsett från kontanter, gör mig ont. Klart dom vill ha kontanter så dom kan fortsätta sitt lyxlirarliv på bekostnad av sitt folk.

Snälla världen reagera någon gång!

Mest synd om mig

Egentligen har jag lust att skriva ett intellektuellt inlägg kring situationen i Burma eller varför inte ledarskap enlig Tomas Bodström. Men jag hoppar det intellektuella idag. Huvudet värker, halsen svider gräsligt, snoret rinner och ögonen är igensvullna. Inte har jag sovit särskilt mycket inatt heller. Den intellektuella och även den intelligenta nivån är nere på minus noll! Det är lägre än vad glocalnet någonsin kommer att hamna.

Jag har ett suveränt avtal som innebär att jag egentligen slutar kl 12.00 idag. Nu är jag beordrad på en föreläsning av hjärnforskaren Martin Ingvar i eftermiddag. Om jag orkar vill säga men sen blir det raka spåret till Sälen och Björnträffen i morgon. Ja vi skjuter faktiskt på en Björn, i papp. :-)

Mobilen är med så ni slipper inte undan. Eders Pangbrud är ständigt online.

2008-05-08

Här ska inte fiskas, här ska klippas gräs!

Dagen är som gjord för en fisketur. KP och jag beslutade om en afton på sjön där vi gemensamt skulle lura upp en och annan Gös ur sitt djup. Men icke, Bästaste som numera är min sambo ringde och meddelade att gräsmattan snart var igenväxt. Inte nog med det, Moroten som mer eller mindre har förlovat sig med henne har även kommit med så många kärleksgåvor att mattan i hallen ändrat färg till rött. Råttblodsrött!

Så istället för att dra på mig flytoverallen och leta fram min lådor med wobblers får jag sätta på arbetshandskarna och ge mig i kast med 1200 m2 gräsmattdjungel i afton. Därefter ska hallmattan ses över och skrubbas till sin ordinarie ljusa färg. Kattluckan som av någon anledning återigen öppnats ska tillsluts rejält. Kärleksgåvorna får han lämna vid ytterdörren i fortsättningen den kranke Moroten.

I morgon far vi upp till Sälen jag, KP och pojkarna. Tävling i Älvdalen och familjemys står på programmet. Bästaste kommer även upp hon med och inspekterar ägorna. Tillsammans ska vi försöka byta några element åt henne. Eller rättare sagt KP den händige byter element och vi skravlar på som vanligt, pimplar vin, grillar och är allmänt sociala.

Vi ligger i hårdträning inför nästa veckas Vinprovarresa:-)

2008-05-07

Vi har trevligt också.

Vi har trevligt också.

Städkväll. Alla jobbar hårt. Jag går mes

Städkväll. Alla jobbar hårt. Jag går mest omkring o är vacker o tar kort. :-)

Mässa kring dyslexi

Och nu blir det.. kanske inte reklamfilm men en reklamblogg. Torsdag-Fredag har vi stor mässa kring ämnet dyslexi eller läs-och skrivsvårigheter som vi oftast benämner det på min ena arbetsplats. Platsen är Västra Skolan i Hallsberg. Ett 40 tal utställare finns här och visar upp hjälpmedel, litteratur och liknande. Det ges även en mängd intressanta föreläsningar. Hela evenemanget är kostnadsfritt, vi samarbetar i ett stort projekt FARSS tillsammans med bla allmäna arvsfonden.

Ni träffar kanske inte mig för jag är på andra kontoret men ni får ju gå i mina fotspår och det är ju inte att förakta. Ta nu och be nu chefen om ledigt och bevista en mässa som tar upp något oerhört aktuellt i vårt samhälle. Nämligen allas rätt till det skrivna språket.

Eders pangbrud som ska kratta hylsor på skjutbanan i afton.

Nationaldag

Fit for fight igen efter nästan 10 timmars sömn. Hur ska jag orka en vecka i vinparadiset Alsace?:-) Nästa vecka far vi i väg på självaste Nationaldagen den 17 maj. Jag ser mig själv sitta i bussen och skråla "Ja vi elsker".

Norges nationaldag är ju som ni alla vet en folk och familjefest utan dess like. Man har finkläder, går i tåg, sjunger och alla är glada. De ngre partajar och de äldre äter gott med vänner och familj. Barnen får vräka i sig läsk och glass:-) I Sverige har vi länge grymtat om att vi inte har någon nationaldag. Vi har ju t o m sträckt oss så långt att vi tagit bort annandag pingst till förmån för 6 juni. Men inte hjälpte det, vi Svenskar kommer aldrig gå man ur huse och fira vår blågula flagga den 6 juni. Det gör vi ju på midsommarafton. Den dagen är vår nationaldag åtminstone vad gäller firande. Tänkte inte politikerna på det. Liksom i Norge får barnen finkläder på och får äta glass så mycket dom vill. Vi går kanske inte i tåg och viftar med flaggor men den blågula svajar överallt och vi dansar runt majstången sjungandes. Alla är glada och tycker Sverige är det vackraste platsen på jorden. Svenska nationalsången hörs vid flertal tillfällen. De yngre festar till och vi lite äldre umgås och äter gott med familj och vänner. Ingen större skillnad mot Norska 17 maj egentligen, eller Usas 4 juli.

Är inte det nationaldagsfirande så vet inte jag.

2008-05-06

I däck

Någon partybrud är man helt klart inte längre. Jag är så förtvivlat trött efter att ha druckit vin till sena natten att jag däckat hemma hos KP. Vilken skillnad mot bara för några år sen..ehhh 15-20 år sen kanske:-) Då kunde man minsann partaja natten lång och fräsch som en nyponros dagen därpå insupa allt vad föreläsaren hade att komma med. Nu vaknar man som ett kapsejsat vrak efter några glas vin och kanske lite för lite sömn. Man ser sig i spegeln och chockas så allvarligt för man tror det är herrgårdsspöket som möter en. Därefter går resten av dagen som i ett töcken.

Lika bra att gå och lägga sig och invänta gräsklipparmannen eller varför inte gamla hederliga blåmössade pipskäggiga John Blund:-)

Aspa

Jag erkänner direkt. Det dracks en del vin inatt.. på balkongen med utsikt över badtunnan. Vi kom isägn alldeles försent men det var värt varenda minut! Det enda som saknades var min själs älskade. Jag ringde och erbjöd honom att jag skulle smuggla in honom till paradsängen inatt men han hade inte tid.. :-) Det var nog ett av de finaste hotelrum jag bott i. Laura Asheley tyger och tapeter överallt. Små detaljer som gjorde rummet än finare tex ett handsytt litet överdrag till toalettpappersrullen.. det ni. Aspa Herrgård ägdes ju och iordningsställdes av Ann-Britt Öholm, Siewerts fru ni vet. Allt med god smak och varsam hand. Antikviteter överallt och inget rum är det andra likt. En unik och vacker plats jag rekomenderar.

Maten var ypperlig och sällskapet eminent. Det var högt i tak. innehållet rör vår omorganistion och det är intressant trots att det i vissa fall är förenat med viss oro. förändring skapar alltid en viss oro även om man kan tycka att vissa saker ska bli kul. Det är väl som att vänta barn, man är orolig och glädjer sig på samma gång. Jag förlitar mig på att mina chefer gör ett bra arbete, det brukar dom göra.

Dä ordner säj.. som di säger i Värmland

Bastu

Bastu

Min vän jen fattar inte vitsen med att t

Min vän jen fattar inte vitsen med att titta på träd.:-)

Vättern ligger spegelblank. Här ska prom

Vättern ligger spegelblank. Här ska promeneras

2008-05-05

Jaha nu har vi efterfest

Jaha nu har vi efterfest

Sotad tonfis. Därefter ankbröst ost o va

Sotad tonfis. Därefter ankbröst ost o vaniljpannacotta. Därtill rekommenderade viner. Mumma

Samling i baren. Högt i tak.

Samling i baren. Högt i tak.

Stor salong utanför rummet

Stor salong utanför rummet

Värsta minibaren

Värsta minibaren

Bubbelbadkar:-*

Bubbelbadkar:-*

DSC01580

Vilket rum jag fått. Himmelsäng stort so

Vilket rum jag fått. Himmelsäng stort som en svit o bubbelbadkar. Wow