2008-07-24

Om värme och VC

Om kära pojkvännen tror att jag ska se på CSI avsnitt 12-17 i kväll så tror kära pojkvännen alldeles fel! Han får titta själv:-) Jag ska, när mitt roséglas är urdrucket, duscha efter en lång hot stranddag, 31 grader och nästan vindstilla, och gräsmatteklipp! Jajamensan gräsmattan är klippt och jag lever än. Men ett glas rosé efteråt var helt klart nödvändigt.

Ålandspacka får jag göra när det svalnat. Jag borde ha varit på VC och lämnat prover samt tagit EKG men jag gör det nästa vecka för när solen äntligen är här tänker inte jag sitta där och köa. Det får dom som är sjuka göra.

Solfin kväll alla!

6 kommentarer:

Flunkbuster sa...

Ålandspacka -
fick mej osökt att tänka på Ålandspannkaka - det måste ni absolut testa!
Godare finns inte!
Om den är rätt gjord!
Jannes Bodega rekommenderas för denna Åländska nationalrätt.

Pangbruden sa...

Bara den inte innehåller nötter eller mandel för det är jag allergisk mot..men annars så:-)

Flunkbuster sa...

Nötter och Mandel ska absolut inte finnas i Ålandspannkaka, ej heller risgryn och saffran! (annars blir det misstänkt likt Gotlands- Pannkaka)

Ägg, vetemjöl och mannagryn är huvudingredienser. (i icke nämnd ordning) Resten är hemligt.
Jag har ett "äkta åländskt" recept på Ålandspannkaka som jag kan dela med mej av till den som är intresserad. (Mejladressen finns i bloggen någonstans)

Här på vår svenska ö, där jag nu bor, har jag gjort stor succe när vi stolta föräldrar har haft knytkalas för barnen i skolan.
Ålandspannkakan har alltid varit den maträtt som först tagit slut då!

Om det är Bodega-Jannes fru som fortfarande gör Ålandspannkakan så är det nog ingen risk!
Men fråga om ingredienserna för säkerhets skull!

Pangbruden sa...

du kan om du ids maila mig receptet på medlem@opssk.se Jag ska banne mig prova på jannes .. vi ska di ten kväll har jag bestämt:-)

Flunkbuster sa...

Jannes Bodega besöker man helst på dagtid för att t ex få en välbehövlig återställare eller bara en mjukglass.
På kvällarna är det mest "bryggseglare" som håller till där!
Den turistande "utlänningen" väljer andra restauranger för kvällen middag eftersom "Bodegan" bara har lättare rätter. ( som t ex Ålands pannkaka och diverse pajer)
Middag (med riktigt Åländskt kött)äter man helst hos Eckerö Hotell, Hotell Elvira, Österängen (i Torp) eller golfrestaurangen Rusells.

Anonym sa...

Aha..då vet jag.. Jag är lite trög.. Tur vi ska bo på hotellet:-) dom verkar ha bra mat.