2008-07-17

Om sprit och kolesterol

Pga av penicillin och SM så har det varit en ovanligt nykter semester det här. Men nu ska det bli ändring på det:-) Ja ja innan ni sätter kaffet eller semesterölen i halsen är det väl bäst att jag meddelar vad det innebär. Jag kommer knappast krypa omkring på grusvägarna härute och frejdigt sticka fram ansiktet ur en buske sluddrandes. Inte heller kommer jag sitta berusad och skicka smöriga SMS till vänner och bekanta där jag bedyrar dem min kärlek. Icke sa Nicke. Men ett gott glas vin eller två var och varannan dag det tänker jag minsann unna mig. Det är, om inte annat, bra för kolesterolet.

Kolesterolet ja, träffade en mycket sympatisk och skicklig hjärtläkare idag, Dr Newed. Han kommer göra en synnerligen grundlig utredning av mitt hjärta men han har redan försäkrat mig att jag tillhör dom som har "snälla" problem. Bandspelare, arbetsEKG, ultraljud, vanligt EKG. Allehanda blodprover såsom Hb, glukos och en mängd kolesteroltester ska tas. Det lustiga är att varje gång jag pratar med en doktor och dom frågar mig om jag idrottar så svarar jag ju sanningsenligt att jag skjuter pistol, och varje gång blir doktorn oerhört intresserad och ett långt samtal kring sporten pistolskytte uppstår, fascinerande.

Nu ska jag göra ett nytt försök med mitt TV tittande.. Wish me luck:-)

1 kommentar:

Flunkbuster sa...

Läkarvetenskapen har ju i mängder av undersökningar visat att ett till två glas vin om dagen är bra för hjärtat, så fortsätt med det, även efter semestern!