2008-07-29

Kärlek vi första ögonkast

Kärlek vid första ögonkast var det när jag och KP möttes, båda gångerna! Detsamma gäller för mig, KP och Ålandsöarna. Jag vet inte riktigt vilka ord jag ska använda för att beskriva denna plats. En plats där tiden går en aning långsammare än här hemma. Sakta mak utan stress. Det märks i trafiken för tempot är lägre ja t o m träden växer långsammare, dom är en aning lägre än våra:-)

Affärerna stänger kl 17.00 åtminstone utanför Mariehamn och på söndagar är det stängt! Härligt tyckte vi. Korna har sina horn kvar vilket gladde en gammal bondmora som mig. Hornen är en kossas stolthet och bäst försvar så jag har aldrig förstått vitsen med att avhorna dom. (Man bränner bort anlagen när dom är kalvar) Det är dyrt på Åland men inte lika dyrt som i Norge. Vi som bodde på hotell tvingades äta ute och det tar ju lite på reskassa men vi har bara fått riktigt god mat. Lika god som den man får i Frankrike, dvs inget j-a halvfabrikat. När maten ute smakar såpass bra stör det mig inte lika mycket om det kostar en del. Att ta en öl ute är däremot billigare än hemmavid så på det stora hela...:-)

Naturen är lummig, mer skog än vad jag trodde. Stränderna är vackra både snd och klppstränder finns. De vi provade var långgrunda..riktigt långgrunda vilket gör Åland idealiskt för småbarnsföräldrar. Jag skulle vilja påstå att Åland gör sig bäst för dig som vill resa med mindre barn eller med din själs älskade. Bortsett från Mariehamn då, där fler förlustelser finns.

Vi fann oss till rätta omedelbart, troligen var vi Ålänningar i ett tidigare liv:-) Hur som helst så kan jag beskriva vår vistelse på bästa sätt genom att så fort vi kom hem igår tog vi fram katalogen och letade efter en stuga att hyra nästa år:-)

Kan man ge något bättre betyg?

7 kommentarer:

Flunkbuster sa...

Roligt att läsa allt ditt beröm om ön.
Dina ord väger säkert mycket tyngre i den svenske Ålandsnyfikne läsarens ögon än när jag och mina två åländska bloggkamrater försöker hylla Åland.

Anonym sa...

Ja du jag gör mer än gärna reklam för detta paradis. Jag menar det jag skriver..och antar att mer kommer..

Anonym sa...

För mig var resorna till Åland en möjlighet att skaffa tax free sprit med falsk leg. Det enda man såg av ön var kajen och eventuellt parken i Mariehamn.

Anonym sa...

Magnus: Try again..nu när du är nykär

Anonym sa...

Ska absolut ha med Åland som tänkbart resmål kommande somrar efter dina lovord ;)

Anonym sa...

Jag bestämde mig för att skiljas på Åland för 10 år sedan, men det har nog inget med öarna att göra. Jag älskade landskapet som sådant.

Anonym sa...

ACA: Åland tar fram det bästa i oss!!! Ibland kan det faktiskt innebära skilsmässa..