2009-05-03

Hur lågt kan ett land sjunka?

Är det jag läser verkligen sant. Nej jag ifrågasätter inte. Jag sörjer. Inte bara över den unga kvinnas förlorade liv och hur hon och hennes föräldrar blivit behandlade. Jag sörjer även över det faktum att ett land kan behandla kvinnor på det här viset.

Jag hoppas och tror att det ger reaktioner i världen. Ännu starkare reaktioner än vad som redan varit.

Det måste ta slut på den förnedrande ohumana behandling av kvinnor runt om i världen någon gång.

5 kommentarer:

sofie sa...

Detdär var ingen rolig läsning, stackars tjej. Där emot var det roligare att läsa att ni vann silver medalj och att KP och du håller på att flytta i hop. Grattis till er båda. Kram (det är lika synd om föäldrarna.)

Iraq-Lena sa...

Får man vara lite pessimist? Det kommer aldrig att ta slut på sånt här. Man kommer alltid att behöva någon att slå på. Någon som man tror är svagare. Nu är det ju så att männ inte överlever (rasen alltså) utan kvinnor så vi ska nog inte ge upp hoppet trots allt. Förresten är det inte landet det är fel på utan regimen. Och deras system. Protesterna utifrån möter redan döda öron. Iran lär vara ett underbart land säjs det. Det finns många Iranska landsmän vi inte vill vara utan. Jag vill i alla fall inte vara utan mina vänner därifrån. Vakren de som finns i Irak (rätt många, som norrmän. i Sverige) och inte de jag känner i Sverige heller

magnus sa...

Dödsstraff suger oavsett om det är i Iran eller USA.

pangis sa...

Lena.. Jag menar självfallet ett lands regim.. Jag tror på ditt ord..du om någon vet ju.. Och som du skriver.. rötägg finns överallt..bland båda kön.. Men i många kulturer finns en utbredd kvinnosyn som inte är helt ok.. Det är inget att hymla om..

Sofie.. KP och jag har hållit på att flytta ihop i över ett år nu.. Bli inte förvånad om det tar ett år till..:-)

Anonym sa...

*ledsen* Hemskt att det ska behöva vara såhär!!!??

Kram Ninis