2009-05-30

Att resa med sitt barn i tanken

Orolig är jag inte när teensen reser. Jag har fått vänja mig. Båda har rest mycket utan sin mamma, dels med sin pappa men även med skolan.

Eftersom dottern alltid sjungit i flickkören har hon varit i England några gånger och sonen hamnade både i Frankrike och i London under sin skoltid.

Jag är inte rädd för att dom ska dricka, gör dom det så.. ja vad ska jag kunna göra härhemma åt det? Vi har pratat mycket om alkohol, effekter, vad man ska tänka på och att dom alltid måste se till att komma hem. Att dom aldrig ska behöva vara rädda för att komma hem.

Ficktjuveri i Prag är jag lite orolig över, jag har varit där ett par gånger men det har dottern med så hon vet rutinerna.

Hon hade med sig en kondom i plånboken!! Ha ha ha.. :-) Min lilla gumma på 16 år.. smart tjej, man vet ju aldrig:-)

Dom är ett tight gäng i klassen, och den personal som är med är suverän så jag vet att dom kommer få kul. Resan görs varje år, personalen har rutin och vet vart dom ska leta efter ev kaststjärnor, knogjärn och vodkaflaskor:-)

Det enda som ororar mitt mammahjärta när dom är ute och reser utan mig är att det ska ske en olycka. Planet krashar eller bussen krockar. Om det händer mina barn något vet jag inte om jag kommer klara mig, inte själsligt i allfall. Jag tror jag skulle krackelera inombords. När dottern var 3 månader var det så nära och den skräck jag kände då, när mitt inre frös till is, vill jag aldrig mer känna. När jag förnimmer känslan i tanken blir jag nästan gråtfärdig.

Jag är inte helt lugn igen förräns dom är hemma men jag kan leva med min mammaoro.

Det gör vi föräldrar väl alltid? Det ingår liksom.

Idag är dom i Berlin, sightseeing och shopping, hon har väskan full av eurosar. Jag har hela deras program och jag reser alltid med dom i tanken när dom är ute och far.

Time of there life, ja det önskar jag dom.

I ett annat inlägg ska jag skriva om min (och Pruseluskans) skolresa till Kreta när vi slutade nian.. men det ville jag inte att dottern skulle få veta innan hon reste.

Den resan var av en annan kaliber kan jag lova:-)

4 kommentarer:

Monica sa...

en kondom? ;o

vill också till prag

Pangbruden sa...

Nu tror jag inte hon får så mycket användning för den..dom bor i 4 bäddsrum:-)

sofie sa...

Hon är verkligen smart ändå, ligger före innan nånting har hänt.
Hon hittar nog inte på nåt bus och inget kommer att hända varken på buss eller flyg. Kram på dig.

Anonym sa...

Så klok mamma du är! Fint skrivet.
Kram
Ewa