2009-05-15

Den glada modern..

Den lille syndikalisten, tillika dyslektikern har återigen klippt till med ett MVG. Det glädjer han gamla moder då det faktiskt skulle kunna vara helt tvärtom.

Livet är långt och när man som jag arbetar i skolans värld så har man sett det mesta.

Jag har sett gräsrotsbarnen, de bortskämda, de som vill men inte kan, de som kan men inte orkar, de som borde och de som fixar det. Jag har sett även de vars förutsättningar inte är som andras och det är dom kidsen mitt hjärta blöder för. De som inte har det sociala nätverket runt sig, om ni visste vad många ungdomar som har det tufft.

Allt har en orsak och min generella åsikt är att det inte är lätt att vara ung. Tonårstiden är påfrestande och vuxenstödet får inte brista oavsett om det rör sig om skolans vuxna eller föräldrarna.

Jag är glad och stolt över att vi som vuxna i min familj, exet, jag, KP, exets fru och KP´s ex med man finns runt alla våra barn. Lotsar och leder dom. Skapar trygghet och förutsättningar. Ger dom stöd, glädje och pengar såklart:-)

Det är vår uppgift. Att se till att dom får möjligheter inför framtiden. Att startbanan är städad. Hur man gör är individuellt i varje familj det viktiga är att man gör. Att man finns till.

Och nu mina vänner är det slutsvamlat med floskler för idag...

Arbetet stundar och eftersom det är Maj månad så är jag jagad med blåslampa..

Fin fredag alla!

2 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Pangisen, min bästa Pangis..

Din son är en produkt av alla er.. Inte minst en drivande mamma..

Han är så skitaduktig.. Och jag blir nästan rörd till tårar då jag vet vad det egentligen innebär för honom och er föräldrar efter år av att få hjälp..

Jag gläds så med er!

Pok

Mallanublevhjärtatbomulslentbralla

Pangbruden sa...

Tack min vän