2009-09-21

Ska väl vara f-n till att kunna bestämma sig någon gång..

Ambivalens är ett handikapp. Helt klart. Man borde kunna få sjukbidrag för svår ambivalens frågar ni mig.

Inte nog med att man är velig och aldrig kan ta ett beslut nej det ger även biverkningar i form av ångest, hjärndöd och framför allt skoskav. Drabbas man av ambivalens vid fel tid på dygnet riskerar man även kraftigt blodsockerfall och i värsta fall hungersnöd.

Vi har varit på 3 affärer, modell större, och tittat på olika badrumslampor. Runda, fyrkantiga, avlånga, ovala, vita, spottiga, fräsiga, gråa, blanka, matta, dyra billiga och den som var mitt emellan alltihop.

Jag har inte köpt någon badrumslampa. Jag har inte ens kunna bestämma mig för vilken sort, färg modell eller prisnivå jag kan tänka mig.

Jag kommer sitta fast med den gamla ljusrampen modell allt för stor och jävligt ful tills jag faller ned död.

Och allt är ambivalensens fel.

5 kommentarer:

epsilon sa...

Jag googlade när vi gjorde om badrummet. Då kan man åtminstone bestämma sig för vad man inte vill ha. T ex Markslöjds lilla nätta kristalkrona,godkänd för badrum, för 4000 kr den kan man ju välja bort.

Mattias sa...

Det där med beslutsångest är något jag också kan lida av i vissa sammanhang :)

Anonym sa...

..hmmm... det låter som om ni skulle köra "ole dole doff.." bland alla tänkbara lampor ;) (om det nu fanns några sådana).

Lennart sa...

Lägg alla på rad, blunda och peka kanske?

✿Ewa sa...

Jaaa det är så svårt att välja. När vi gjorde om badrummet för flera år sedan så valde vi förutom spottar i taket en lampa så att man ser bra och den är klassisk. Den köpte vi på Norrgavel. Nu när gästtoaletten är vårt projekt så bestämde JAG att VI inte skulle ha den...vi skulle ha en annan..okej...efter att dragit runt som er på alla möjliga och omöjliga ställen och var totalt orkeslösa så gick vi in på Norrgavel och tog en till likadan... det är Sigvard Bernadotte som designat den så den har väl lite stil ändå...