2009-08-31

Märkligt i nya tuffa Sverige

Aftonbladet har ju en artikelserie de kallar för nya tuffa Sverige. I dag har jag haft två telefonsamtal jag aldrig någonsin varit med om tidigare och då har jag arbetat i skolvärlden och med vuxenutbildning sedan -95.

Först ringer försäkringskassan och vill veta om en elev verkligen varit sjuk under den tid hon uppgett...

Därefter ringer en kvinna och behöver ett intyg om att hon studerar för att dagis kräver det. Kvinnan har ett antagningsbesked men det var inte tillräckligt.

För det första: Du har lov att vara inskriven på komvux och uppbära studiemedel om du har ett läkarintyg, det läkarintyget har även försäkringskassan. Vi har lov att vara sjuka hoppas jag. Eleven slutade även sina studier redan i april hos oss.

För det andra: Dagispersonal skall inte utkräva ett dylikt intyg, möjligen förvaltningen vid ansökan om dagis alternativt att man vill ha vårt schema och läsårsförläggning för sin egna planering, men något liknande har jag aldrig hört talas om.

För det tredje: Jag/Vi är definitiv inte någon kontrollinstans åt andra myndigheter. Vi har distansstuderande, individuella studieplaner och personliga läsårstider. Inom vux förs aldrig närvaro vi kontrollerar bara efter den lagstadgade 4 veckorsregeln.
Vi arbetar även efter det som rör offentliga handlingar. Annat är jag inte skyldig att informera kring. Hur ska jag veta att personen verkligen ringer från F.K tex?

Ska jag hålla på med sånt här hela dagarna får man klona mig.

Jag har ett arbete att sköta!

1 kommentar:

Monica sa...

så sjukt så sjukt!!