2009-08-17

Det värsta du har..

På radions morgonprogram pratade man om souvernirer. Framför allt det värdelösa skräp som man påverkas till att köpa och släpa hem.

Ni vet T-shirts där det står Alcudia eller Crete på. Eller askfat och slemmiga plastfigurer med ortsnamnen på och liknande.

Man vill så gärna ha ett minne med sig hem och när man väl är hemma undrar man vad i h-e man tänkte på egentligen? :-) Och med vad man tänkte för det kan ju inte ha varit hjärnan i allafall:-)

Själv har jag klarat mig tämligen bra från detta crap. Visst en och annan B T-shirt har väl slunkit med och ful keramik som jag hyptnotiserats till att gilla har jag väl packat upp. Men på det stora hela har jag klarat mig helskinnad. Jag brukar köpa med mig kryddor, kanske "vanligt" kristallglas eller keramik. Självfallet frossar jag i vin och allehanda liköra drycker och Armaniparfym och Diors mascara köper jag alltid med mig från taxfreen.

För att få ett minne med mig, dvs en påminnelse om vart jag har varit handlar jag mig en kylskåpsmagnet. Billigt, användbart och inte allt för anskrämligt.

Det värsta jag har är väl en kinesisk stor porslinsdrake i form av året 2000 som exmannen släpade hem i present. Men den skulle medföra lycka så jag vågar inte kasta den:-)

Har ni några absoluta värstingsouvernirer hemma? Vilka och hur ser eländena ut?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha, vad roligt.....
Jag "samlade" på såna vita små keramighus att sätta på väggen. Köpte och hade som samhälle på väggen. INTE nog med det som köpte folk med sig hem TILL MIG! när dom varit utomlands..... usch.
Äntligen har dom slutat!
Själv så håller jag mig bara till parfym, alkohol och "roliga" saker från livsmedelsaffärer..... kan slinka med smycke också...
MEN absolut inga solfjädrar, keramikhus, eller askkoppar eller vaser, det är SLUT på det!

Miasomskänktallttillloppis

Pangbruden sa...

Du har växt upp Mia:-)

Mattias sa...

Grattis till en bra skyttehelg!

Ja man har ju köpt en del onödigt men kommer inte på nåt speciellt sådär förutom massa t-shirts som man aldrig har använt.

Köpte nog en träningsoverall i Florida -91 som måste vara den fulaste som har gjorts någonsin men tyckte då att den var toksnygg!

LJ Media sa...

Blev påprackad en ful trumma i Tunisien. En liten kille kom fram och lämpade över den och jag var dum nog att ta emot. När jag väl höll i den fick jag inte lämna tillbaks den. Grabbrackarn skulle ha 20 dinarer för den. Historien slutade med att jag gav honom en dinar och behöll trumman, som numera finns i vardagsrummet som en evig påminnelse av hur korkad jag var just då:-)