2009-08-15

Den sviniga influensan

Det börjar så sakteliga pratas och skrivas mer och mer om höstens förväntade influensa, svininfluensan.

På jobbet har vi fått direktiv. De vanliga. Noggrann handhygien, ev nysningar och hostningar i armvecket och stanna hemma om du börjar bli sjuk.

Sjuknärvaro göre sig icke besvär och det gäller både personal och elever.

Jag tror inte att svininfluensan är farligare än andra influensor men genom att den smittar mer, fler blir sjuka så blir ju det procentuella dödstalet större. Sen ska jag väl ärligen erkänna att jag som tonårsmamma blir kanske inte orolig men något oroad över det faktum att mina barn kan insjukna. Jag menar.. man vet ju aldrig. Mitt mammahjärta är och förblir sådant, precis som det ska vara.

Influensan kan däremot ställa till med en del infrastruktuella problem. När många på en arbetsplats insjuknar ja då fungerar den inte. Kanske butiker få stänga, banker vissa bussar inte kan köras och skolor knappt ha elever inne. Eller lärare för den delen. Det kommer bli en knöligare vardag för oss under en period om detta inträffar så vi kan inställa oss på att gilla läget.

Jag tänker göra följande: Vaccinera mig och barnen, för att minska sjukdomsspridning och därigenom minska risken att smitta någon som annars kan bli väldigt sjuk.

Stanna hemma om jag får symptom, jag tar smällen med karens.

Självfallet vara noggrann med handhygien och undivka sjuka människor i största möjliga mån och jag brukar inte nysa folk i ansiktet:-)

Hur gör ni och har ni fått några direktiv?

3 kommentarer:

Monica sa...

följer dom men med hygien gör jag så hela året ligger liksom i arbetet på jobbet, hemma spritar jag sällan

Dagens Eko sa...

Det har köpts in alcogel till alla gemensamma utrymmen så som pentryn och toaletter. Sen samma upplysningar som du om god handhygien, stanna hemma osv.

Anonym sa...

jag tänker inte ta vaccinet pgv ingen vet vad konsekvenserna efter det blir, och jag är inte rädd för den men jag är rädd för vi vet inte hur vaccinet fungerar! / dottern