2009-10-16

Livet börjar vid 40!


Idag fyller min bloggis Monica 40 år! Gå in på hennes blogg och tuta och gratta!

Livet börjar vid 40! Det gör verkligen det. De här åren sen jag fyllde har tillhört de bästa i mitt liv. KP har stor del av det helt klart men det är så mycket annat som fallit på plats.

Man bryr sig inte lika mycket längre. Jag blir sällan stressad över ditten och datten. Jag hinner det jag hinner och resten gör jag sen. Jag bryr mig inte heller så mycket om vad folk tycker och tänker. Låt dom tycka, deras bekymmer. Jag har en uppsjö av vänner som gillar mig och som jag gillar tillbaka och jag har full sjå med att bry mig om dom.

Jag står för mina åsikter och tycker inte det är farligt att våga ha en. Jag respekterar att andra har en annan åsikt än mig men det betyder inte att jag köper allt vad andra anser. Oftast får jag samma respekt tillbaka.

Kroppen börjar sakta men säkert förfalla på så sätt att det numera märks att jag inte längre är i 20 och 30 årsåldern. Men än sen då? Att vara närmre 45 och se ut som en 25 åring blir bara fånigt. Jag har den kropp jag har och det utseende jag är född med. Vissa förbättringar kan man göra medels make-up och kläder men resten får ni godta.

Ekonomin stabiliserar sig och hetsen på att köpa nytt har stannat av. Man kan inte köpa sig lycklig det är en sak som är säker.

Barnen är över de värsta tonårsåren och sakteliga på väg in i vuxenlivet, hittills har jag lotsat dom bra och vad mer kan jag begära?

KP och jag har tid för varandra. Varannan vecka är vår tid. Vårda förhållande, något som nästan är omöjligt när man har småbarn och det faktum att vi har raserade relationer bakom oss gör att vi är mycket rädda om det vi har. Vi har även tid för våra intressen och råd att utöva dom.

Jag skulle inte vilja byta med någon som är yngre, nej den här tiden i livet ska ni se fram emot.

Så grattis Monica och välkommen in i 40 åringarnas paradis.

Den bästa perioden av ditt liv har startat!

På bilden ser ni mig i högform på vår berömda 40 årsfest:-)

6 kommentarer:

Doc sa...

Gud vad jag kan hålla med dig om allt du skriver. Att ha varannanveckasupplägg med barn är något ickeseparerade föräldrar borde avundas oss.
Men är det Rock-Pangis på bilden?
Har Stålnåsan fått en konkurrent?

pangis sa...

Jamen..Rock Pangis it is:-) Jag kan bli doakör i steelrose:-)

Mattias sa...

Nästan så att du får mig att längta ca två år framåt till min 40-årsdag Pangis :)

Ja det här med varannan-vecka kan jag ibland bli avis på kompisar på även om avis kanske är fel ord då jag inte skulle vilja vara ifrån Max så länge. Däremot skulle vi som icke separerat nog leva lite mer sånt liv med egentid så kanske inte lika många separerade eller nåt :) Fast inte så lätt alltid o just nu är jag lyckligt nog i ett bra icke separerat förhållande med liten knodd :)

Ha en trevlig helg!!

Pangbruden sa...

Mattias.. Att skiljas är för tufft för att vara något att stå efter.. Än idag kan jag sörja själva skillsmässan.. Men nu efter många år och med ett bra nytt förhållande ser jag fördelarna.. Men jag skulle aldrig rekommendera en separation om det inte är alldeles nödvändigt. Det kostar mycket! Njut din familj..egentid får ni när Maxen är stor och det går så fort så fort! Trevlig helg till er alla!

Ingmarie sa...

Visst är det lättare att ha ungdomsåren BAKOM sig!Kunde inte formulerat det bättre själv...man skiter i vad folk tycker o inte tycker för man vet vad som gäller!

Ha det alldeles fortsatt underbart!

PS Snyggt foto!

Monica sa...

men tackar min vän :) det känns skit bra ;)