2009-10-11

Höstmat

Höst och grytor hänger ihop tycker jag. Mat överhuvudtaget tycker jag är årstidsbaserat. Lätta primörer på våren, kall mat och gärna rökt fisk eller grillat på sommaren och grytor på hösten och vinter. Lite mer kraftig och rustik värmande mat.

Idag åkte således stora järngrytan fram.

I den lades ett par nävar förvällda, nyplockade trattisar att fräsa i gott smör tillsammans med strimlad spetskål och purjo.

Jag skar falukorv i stavar och lade ner tillsammans med grönsakerna. En grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten och lite nymald peppar. Salt behövs inte.

Efter stund hällde jag i ett paket grädde några stänk soya och en rågad matsked dijonsenap.

Allt fick småputtra tills riset var färdigkokt.

Några exakta mått kan jag inte ange eftersom jag har matlagningen i nyporna.

Den smakade i allfall härligt gott och höstligt!

:-)

2 kommentarer:

epsilon sa...

Förstår att smakade bra. Dijonsenap och grädde - inte dumt alls.

Anonym sa...

Mums! Tack för tips :)
Ewa