2009-07-30

Man behöver inte gå på mc donalds:-) Jät

Man behöver inte gå på mc donalds:-) Jättegod mat till bra priser. Nu är vi på den kända balsambaren o äter lettiskt vitlöksbröd o fyllda pannkakor. Till det en öl:-)

Het torsdag

Det ar hett har i Riga och vi traskar runt. Ett och annat stopp for en ol eller en kaffe och man behover inte ga langt. Det finns barer och cafeer i varje horn. Shoppar gor vi dock inte. Det som finns ar antingen Armani som ar dyrare an hemma eller oststatsklader modell 60 som inte ser ut:-)

Maten ar dock i toppklass..Om man ger fan i de vanliga turistfallorna i gamla stan vill saga.. och det gor vi.

Fortsatt fin dag alla vi laddar infor aftonen da jag ska prova en rigakaffe..Kaffe med Riga Balsam och gradde

PS Ett hotell som t o m har en badanka vid badkaret ar garanterat 5 stjarningt..pa sitt vis..

2009-07-29

Vi avslutar en fin dag i riga med en dri

Vi avslutar en fin dag i riga med en drink på hotel latvias skylinebar. Det är jävligt högt o bara glas överallt:-)

Onsdag i Riga

Mannen i satet bredvid mig pa flyget satt djupt forskjunken i bon nar vi startade.. Hur skulle man tolka det? Kvinnan bakom var dritings i arla morgonstund..ena snedsteget efter det andra.. flygradd kanske?

KP kan Riga sedan tidigare sa vi vet att undvika fallorna. Men Balsambar, restaurang LIDO och Latvias skylinebar vill man inte missa.

Nu packar vi in oss pa vart hotelrum, tvarr for rokare och det fanns inget annat ledigt, for en tidig afton. Vi har varit vakna halva natten sa vi aterkommer i morgon.

Riga ar fint men jag tror man gor staden pa en dag eller tva

och nej..man har inga a o eller o har:-)

Då far vi då:-)

Då far vi då:-)

På väg i soluppgången. Ser fram emot det

På väg i soluppgången. Ser fram emot det:-)

2009-07-28

För och nackdelar

Fördelen med att vara dubbelhänt är att man lätt kan måla alla naglar.

Nackdelen är att jag inte har en susning om vad som är höger eller vänster.

Inte konstig man irrar omkring ibland.

Vågar inte lova något bloggande från Riga.

Men håll i alla ni därute.

:-)

Perspektiv och viktig fråga

Ibland får man perspektiv på saker och ting. Ta det här med att vara förälder till en 16 åring som man är stolt över.

I lördags tävlade dottern för första gången. Hon var så duktig och samlade skotten fint, även om hon inte fick några höga poäng. Jag var jättestolt.

I går satte en annan tjej, i samma ålder, världsrekord och tog VM guld i simning. Ett helt land är stolta och glada.

Undrar hur det känns att vara hennes förälder? Stolta och glada är dom helt säkert men är dom inte lite oroliga också? Oroliga för vad "kändisskapet" med sporten kan innebära. Hur hennes liv kommer att bli, allt hon kanske måste försaka? Eller har dom bara accepterat. This is it liksom. Vår dotter är bäst i välden, vad ska vi göra åt det:-)

Hur som helst så är den unga simmardamen en oerhörd talang och jag som är sportfixerad tycker att det ska bli riktigt kul med simsport igen.

Nu över till något mer viktigt.

Kan någon säga mig vad det ska bli för väder i Riga de tre närmsta dygnen? Vädersajterna utlovar än det ena än det andra. MSN hävdar sol, yr.no säger regn. Aftbonbladet utlovar också på sol men i Expressen blir det regn.

Vad sjutton ska man tro på och vad ska man packa ner?

2009-07-27

En pangbruds kickar!

Varit på banan. Fått en kick.

Jäklars vad roligt det var att skjuta revolver igen! Har inte gjort det på ett tag för den har krånglat men nu hade KP raringen fixat till den samt laddat upp ett par påsar med ny ammo, ogivalkulor för den insatte:-)

Den fungerade perfekt!

Bara nu den fungerar lika bra och att jag kan hålla handen stadigt på söndag när vi har kretsmästerskap i grov.

Men ändå..

Vilken kick:-)

En väska ammunition..

Insåg att det var läge att städa handväskan inför Rigaresan i morgon.

Jag menar det är nog inte så klokt att försöka ta sig igenom tullen med en väska som är full av ammo.

Visserligen bara en ask .22 men jag tror inte tullen skulle uppskatta det och jag skulle definitivt inte gilla att tillbringa de sista semesterdagarna i ett Lettiskt häkte.

:-)

Dagens förmidagssvammel

Sista semesterveckan då. Jag har varit ledig länge iår känns det som. Är utvilad och relaxad och faktiskt redo att börja arbeta igen.

Visst får man lite "börja jobba ångest" men samtidigt blir det tradigt att vara hemma. Lite tjatigt. Jag tillhör dom som har mer energi ju mer jag har att göra så att arbeta är oftast bara positivt. Jag gillar helt enkelt att vara på jobbet.

Märkligt kanske men så är jag ju inte ordinär på något vis:-)

KP har haft tur som en tokig och hans pass kom idag. Nu kan vi checka in on-line och han slipper nödpass. Han har ju faktiskt tjänat 1500 spänn på det och borde kunna bjuda mig på middag:-) eller? :-)

Å andra sidan har han shoppat presenter till mig i helgen. Nu kan man inte förvänta sig juveler av en man som KP men en dunk miljövänlig bensin och spikmatta från Tradera har jag fått, det är kärlek det.

Jag funderade dock på om han tyckte jag skulle börja upptäda på cirkus.

Pangbruden goes Eldslukare och fakir.

2009-07-26

Oljud!

KP snarkar och han snarkar högt:-) Han hävdar med bestämdhet att så icke är fallet men i morse fick jag stöd efter en tuff natt i oljudet:-)

Jag gav tidigt upp, tog mitt pick och pack och lade mig på soffan. När någon brakar loss så att det hörs genom öronproppar då ger man upp.

I morse kom vackra dottern upp och berättade att hon vaknat i natt av ett högt ljud och undrat om någon hade satt på diskmaskinen eller om det kom in en lastbil på gården:-) Efter ett tag hade hon insett att någon snarkade..denne någon var KP i egen hög person:-)

Där satt den mina vänner:-)

KP hävdar att jag med snarkar men det har jag aldrig hört. Häromnatten dock så vaknade jag återigen av att han snarkade så att fönsterrutorna skallrade, jag blev lättare irriterad och skulle precis till att sparka honom hårt när jag insåg att jag var ensam hemma.

Tablå.

Jag hade banne mig vaknat till mitt eget snarkande:-)

Vad är oddsen för det?

Känner ni igen er?

Trångt

Söndagmorgon. Hela klanen börjar vakna upp. Nu startar kampen om badrummet. Vem ska in först och vem måste köa med ihopknipta ben. Efter att alla har fått gjort det mest nödiga startar ännu en kamp. Vem ska sminka sig först och vem ska få fixa håret i tid. Den kampen utkämpas av de kvinnliga deltagarna i familjen "För litet hus med för få badrum"

Har man tonåringar ska man bo stort. Stort med många badrum. Helst skulle man ha ett hus som formerade sig efter behov. Ett upplåsbart. Det skulle kunna växa när teensen kommer in i perioden, "många kompisar vill vara snygg hela tiden", för att därefter kunna krympas ihop när de flyttar hemifrån. När barnbarnen anländer ska man kunna "blåsa upp det igen"

Självstädande bör det också vara!

Tror ni jag kan ansöka om patent?

Nu står KP bakom ryggen på mig och ska ha datorn. För få badrum och en dator för lite. Tack o lov har vi tillräckligt många vapenskåp:-)

Nu stundar familjedag. Modern bjuder alla på middag. Syster med familj och alla vi.

Ska försöka tränga mig in i något badrum, till en spegel så jag inte ser ut som en rugguggla.

Vi ska ju på restaurang:-)

2009-07-25

Jag suger i bana

Om dagens skytte tänker jag inte skriva ett ord. Kanske mitt namn raderas ur listorna då. Kanske jag lyckas glömma bort att jag var så korkad att jag överhuvudtaget ställde upp.

Och till på köpet betalade för skiten:-)

Nej då är det bättre att skriva om aftonen som kommer att bestå av pizza, chips, marabou mjölkchoklad och film.

Gissa vem som ska på diet efter semestern.

Diet och träningsläger.

Fin kväll alla!

2009-07-24

Härlig grillkväll på altanen.:-) i morgo

Härlig grillkväll på altanen.:-) i morgon tävling. Jo jo man undrar hur det ska gå:-)

Mannen som skriver i min Blogg:-)

Mannen som skriver i min Blogg:-)

Orgasmotron mini!

Orgasmotron mini!

Finbesök av en favvissväninna:-)

Finbesök av en favvissväninna:-)

Priset stiger

Karlar säger jag bara! Jamen vad tänker dom med? Ha dom helt enkelt ett huvud för mycket och inte vet vilket dom ska använda.. och när?

:-)

Tisdagnatt reser vi mot Riga. Innan det ska vi checka in on-line. Vi har bara on-lineincheckning på vår flight.

För att kunna checka in on-line måste man ha ett giltigt resedokument, dvs pass.

Tror ni KP har ett giltigt pass? Nej tänkte väl det. Till saken hör att jag under sommaren läst i en och annan blogg, skrivna av kvinnor, som tar upp samma problem. Man ska ut och resa och mannen har inget giltigt pass. Hur tänker dom då? Är resndet oviktigt eller tror dom vi är deras morsor som håller ordning på allt åt dom?

Jag har fullt upp med att hålla ordning på mig själv och mitt.

Vi kommer iväg, det finns s.k nödpass att få på flygplatsen á 900:- till på köpet är de pinsamt rosa. Det går även att checka in på plats för fina 500:-

Det börjar bli en dyr resa det här...

För KP

:-)

2009-07-23

Måla trappen och tänka över städer

Jag kommer mig inte för med att göra någonting idag. Antar att jag hämtar lite kraft. Det tar på krafterna att semestra. Det och plånboken:-)

Ska dock försöka pallra mig ner i källaren och leta reda på en färgburk. Trappen behöver få en dust och är man dotter till en målare så saknar man aldrig material.

Stockholm då, vad tyckte jag om det? Nu har jag ju varit i Stockholm förr så staden är inte helt okänd och vad gäller storstäder har jag bevistat några som är större än vår huvudstad. Stockholm är en vacker stad dock som innehåller fler oaser än vad man kan tro. Likadant känner jag om London. Grönt, mysigt och med vatten i närheten.

Sen vimlar det ju av Lindex och H&M i vart och vartannat hörn men det får man ta:-)

Städer är sig lika mer eller mindre stora bara och med olika antal H&M på huvudgatan. Vi har tre, Stocholm har fem:-) (grovt uppskattat märk väl) På Oxford Street i London finns förvisso bara två men de har å andra sidan ett Topshop eller PrimeMark i vart och vartannat hörn.

Solsken och uteserveringar och turister i horder. Samt diverse torg med allehanda marknader.

Och ständigt alla dessa gallerior. T o m i Sälen finns numera en galleria..

Same shit everywere.

Min favvisstad är fortfarande Brügge. Inte ett Lindex i sikte men väl en Esprit bland mängderna av öl och chokladbutiker. Får se om jag ändrar mig efter nästa veckas Rigabesök.

2009-07-22

Vi har kommit längre på landet..

Först konstaterar man att man inte behöver Friskis och Svettis när man har trädgård, men det räcker att bo i Estocolmo för att inte behöva gå på gym.

Herregud efter ett par dagar där är jag helt slut. Fötterna värker och benen är skakiga som potatismos. Jag kan ju knappt röra mig.

Man går och går och går. Hit och dit, fram och tillbaka. Ibland sitter man på ett tåg under jorden men vips så är man uppe och traskar igen.

När man bor på landet åker man bil! Jag går från huset till bilen eller tvärtom. På sin höjd tar jag en omväg via soptunnan eller brevlådan men annars åker jag bil. Vi på landet är bilburna vare sig vi är unga eller inte men inte sjutton är vi så gammalmodiga att vi behöver traska omkring som hästar utmed vägarna.

Nope här har vi allehanda moderniteter minsann. Vi har helt enkelt kommit längre i den tekniska utvecklingen.

Så måste det vara:-)

Lunch på medis

Lunch på medis

2009-07-21

Tjejerna flirtar med personalen o vi fry

Tjejerna flirtar med personalen o vi fryser

Vi åker kvasten minsann:-)

Vi åker kvasten minsann:-)

Om man vill knyppla istället:-) vi har m

Om man vill knyppla istället:-) vi har myst med Mallan o hennes t n. Det ni:-)

2009-07-20

Man kan knappt tro att man är i storstan

Man kan knappt tro att man är i storstan. Stockholm är fullt av oaser

Bästa tjejerna

Bästa tjejerna

Semester sol vin o vatten:-)

Semester sol vin o vatten:-)

Spikmatta..bluff eller?

Spikmattan verkar ha blivit en folkinvestering helt plötsligt och då startar självfallet debatten.

Falsk marknadsföring gillar jag inte. Det finns många människor därute som dels har svårt att komma i kontakt med läkare men även de som i en sista desperation provar allt. De obotligt sjuka och dom är lätta att "lura". Jag hade varit det för livskraften och kampen att leva är en stark kraft hos oss. Vi vill överleva till varje pris. Man ska således vara varsam med vad man utlovar.

Bästaste köpte en matta för ett par år sedan när hon hade ont i ryggen. Jag har lånat den vid tillfällen när min nacke och rygg värkt. Jobbar man vid dator kommer dylika förslitningsskador som ett brev på posten och ibland har jag haft det riktigt jävligt. Det är inte alltid ett alternativ att ständigt äta diklofenak eller liknande så jag har provat.

Provat med gott resultat. Jag har blivit mer avslappnad i muskler och värken har märkbart minskat under den tid som jag "legat på mattan". Självfallet kommer besvären tillbaka men är det inte värre än så här kan jag lika gärna ligga på mattan en halvtimme i stället för att ta tabletter 3 gånger/dag. Att den utlöser naturliga endorfimer i kroppen är jag övertygad om annars skulle smärtlindringen inte vara så märkbar. Sen är det en avslappnande meditativ stund vilket inte är att förakta hos en stressad Pangbrud:-)

Hur som helst så är det säkert individuellt och jag är benägen att tro att om ett år använder ingen spikmatta utan har hittat någon annan fluga att testa. Jag fortsätter nog dock att vara fakir då och då.

Har du spikmatta och vilka är dina erfarenheter?

2009-07-19

Faran med Euro Disney

Vi åker som bekant till Hufvudstaden i morgon. Besök på Gröna Lund hägrar. Dock inte för undertecknad.

Förr åkte jag allt, allt och mer därtill. Sen växte jag upp. Jag blev snabbt fullvuxen sommaren 2003 på Euro Disney i Paris.

Innan Euro Disney fanns det inte en berg och dalbana jag inte satte mig i. Höga grejor avstod jag gärna men det som snurrade eller åkte fort gav mig bara glädje och en kittlande känsla i magen.

Euro Disney botade min fartlust för all framtid.

Det fanns inga köer, dåligt med folk, så vi hann åka allt och inte bara en gång. Efter att ha kört Rock´n roll Aerosmith Rollercoaster tre gånger på raken under dag tre fick jag nog. Jag menar Kanonen på Lisberg är som en fjott i fjällen i jämförelse. Dagarna innan hade vi kört liknande gång efter en annan. Dom var överallt attraktionerna och det gick inte att hejda sig.

Jag fick min livskvot fylld.

Grönanbesöket kommer således för min del att bestå av en runda i Lustiga Huset och eventuellt en åktur i kärlekstunneln. Om man nu vågar, vem vet vilka amorösa pilar som vistas därinne och med Bästaste i samma båt kan det ju få förödande konsekvenser:-)

Fasst man ju alltid sitta ner, vakta väskor och ta en pilsner någonstans.

Smarty me!

Vaknar och konstaterar att jag var ovanligt smart igår. Jag gjorde inte som jag hade tänkt.

Eftersom jag har såpåss mycket häck att klippa runt huset och vet av erfarenhet vad jobbigt det är att klippa den så funderade jag på att lägga upp det som ett tvådagarsprojekt.

Halva häcken igår halva idag.

Smart med tanke på blåsor i händerna och träningsvärken.

Men efter lunch hade jag oanade krafter kvar i nyporna så jag körde hela häckfan. Visst en och annan blåsa har jag och händerna domnade av och till igårafton.

Men.

Idag regnar det.

Hur skulle det ha sett ut. Ena halvan rensad och fin den andra som en vildvuxen buske.

Smart var ordet för gårddagen.

Ordet för dagen blir packning.

I morgon far vi till Estocolmo:-)

2009-07-18

Vem tusan behöver Friskis och Svettis?

Återigen konstaterar jag att den som har trädgård behöver inte Friskis och Svettis eller liknande. Ett 5 timmarspass idag har banne mig gjort mig mer vältränad än självaste Arnold:-)

Hela häcken är klippt! 45 meter häck minst. är trimmad in i minsta detalj eller gren. Därefter har allt krafs krattats upp och körts i väg i fullastade skottkärror.

Händerna skakar, är fulla med blåsor och armarna värker. Känner mig delvis förlamad och har fått en rostagg i tummen. Inget märkligt med det kanske ni tänker men sist jag fick en rostagg i tummen slutade det med blodförgiftning och en 10 dagars penicillinkur. Det var inte kul.

Till på köpet ska syrran och svågern gifta sig efter alla dessa år. Glädjande nyhet förvisso men hon har ju självfallet utsett mig till sin s.k förlovare. En mycket starkare form av "Brides maid in honor". En ära såklart som värmer en storasysters hjärta.

Men.

Det innebär att jag ska ordna möhippa, halvvägs till Norge, samt till min stora förskräckelse hålla tal!

Tur man har ett år på sig att planera och en Bästaste som inspiration och hjälp!

I afton film, vin, ostar och lite glass. Vi har verkligen gjort oss förtjänta av det!

En ljuvlig kväll

Som gårdagskvällen var, så ska en fin sommarkväll vara. De finaste norska småtrollen i världen släpper inte sina stora kusiner ur sikte. Syster och jag dricker rödvin och gubbarna grillar. Solen skiner och vi tränger alla ihop oss på altanen.

Pratet och skrattet flödar och vi struntar i att några av oss behöver gå upp mitt i natten för att fara till Gotlandsbåten.

En underbar afton när jag om och om igen fick pussa och krama på de två små gossarna som jag älskar lika mycket som mina egna. Mitt hjärta blir så varmt av att träffa dom, vilket jag gör allt för sällan.

Men ändå, det var som igår vi sågs:-)

Idag ska häcken friseras. Nej inte min runda rumpa, den är tillräckligt formerad som den är utan milen av häckar runt tomten. Gäddhänget kommer dock att få sig en dust, det kan jag lova:-)

2009-07-17

Min lille hårdrockare

Hej jag heter Oscar o är 5 år från norge. Jag älskar Iron Maiden. Eddie is da shit!

Svågrar. Inte särskilt lika:-)

Svågrar. Inte särskilt lika:-)

Systrar. Är vi lika?

Systrar. Är vi lika?

Underbara ungar:-)

Underbara ungar:-)

Ansvar och glada dagar

Så då är hon stor nu då min dotter, min finaste lilla Busan. I går kom besked från försäkringskassa och CSN. Barnbidrag ut och studiebidrag in:-) Ännu en milstolpe är passerad.

I veckan när vi var i Sälen har dom varit hemma själva båda teensen. Fjunet arbetar ju, går ordentligt upp klockan 06.00 varje morgon med matlåda och inneskor i väskan:-) Dottern sover väl halva dagarna på tonåringens vis. Dom behöver det i den här utvecklingsfasen, faktiskt så behöver tonåringar lika mycket sömn som spädbarn har forskarna kommit fram till, så jag bråkar aldrig om det. Man får välja sina bråk helt enkelt.

Nu har jag inte behövt bråka om något, för båda har bevisat att det kan ta ansvar både för sig själva och hemmet när jag inte är hemma. Städat och fint var det när jag for och lika fint när jag kom hem. Gummibandet kan töjas ytterligare och mer frihet kommer att ges. I lagom takt får de växa upp och dom gör det galant.

Nästa vecka firar vi med tjejdagar i Stockholm. Fjunet får sköta hus, jobb och vattna katten medans jag, dottern, Bästaste och dotterns bästis intar Hufvudstaden och Gröna Lund några dagar.

Men först efterlängtat Norgebesök. På väg mot Gotland stannar världens finaste två små norska småtroll till och hälsar på moster.

Det är en glad moster Pangbrud idag!

2009-07-16

Alltid mysigt att åka lift nedför backen

Alltid mysigt att åka lift nedför backen. Åtminstone när det inte finns snö

2009-07-14

Så utslagen blir man av spikmattan att t

Så utslagen blir man av spikmattan att tom tygråttorna äter på en:-)

Eftertanke

Även i morse tassade han upp den lille slyngeln. Inga problem. Han konstaterade igår att vad skönt det var att gå upp tidigt man han ju med så mycket under dagen.

Ehh säger du det svarade jag:-)

En milstolpe till och ännu ett klokt konstaterande av en ung människa på väg in i vuxenlivet.

Min grabb det där:-)

2009-07-13

Sjukt värre..

När min exman skulle göra lumpen hade det mest naturliga varit telegrafist, eller skytt såklart. Istället blev han sjukvårdare av någon märklig anledning. Än mer märkligt var att när det fanns lite att göra på kirurgen i Kristinehamn (han låg på A9) så skickade personalen den unge blyge beväringen till gynekologen.

Mycket har jag hört talas om genom åren men inte att någon gjort lumpen på gyn. Vad skulle han lära sig där som han hade nytta av i händelse av krig? Kom gärna med förslag mina vänner:-)

Hur som helst något annat som hände var att han höll på att bli sexuellt överfallen i kulverten av någon pilsk sjuksköterska som tyckte han var stilig med sina mörkbruna ögon och blyga blick. Jag vet inte vad han egentligen ansåg om det hela men han blev nog livrädd vad jag förstått.

Så det är inte konstigt att jag, den ömma modern, är något orolig. sonen ska befinna sig i 4 hela veckor på stadens sjukhus. Tänk om någon sjuksköterska vill ha med mitt lilla Fjun till en kulvert? Eller ett förråd, man har väl sett Greys Anathomy och vet hur det går till på lasarett:-)

Själv hoppas han nog..

Skämt åsido, grabben hade haft en finfin dag och t o m fått varit med och tittat när de gjort en s.k defilli.. ja ni vet elchock på hjärtat..

Med hans betyg så vem vet..kanske en blivande läkare i familjen. Inte helt fel med gratis recept i framtiden:-)

Uppe innan tuppfan gol:-)


En vanlig semsterdag i en Pangbruds liv startar inte med att hon kliver upp ur sängen innan klockan har slagit 06.00. Nej helst kryper hon inte upp förräns runt 09.30.

Idag är det ingen vanlig semesterdag. Idag är det Fjunets första arbetsdag. Den ömma modern vaknade när han satte foten på översta trappsteget. Likt en spädbarnsmor slog jag upp mina gröna och studsade upp för att vara moderligt behjälplig.

Han klarade sig själv men jag kunde inte somna om. Så nu sitter jag här efter tre muggar starkt kaffe och funderar på om det inte är dags för lite frukost.

Därefter bjuder dagen på några mindre ärenden samt familjedag med dottern, KP och Tass på skjutbanan. Vi är ju ingen vanlig familj, vi är en Pangisfamilj.

I morgon lämnar vi teensen hemma med fullt kylskåp och övervakning i form av bästa grannen och far ett par dagar till Sälen.

Sälen med frisk sommarfjälluft är som balsam för själen.

Fin dag alla!

2009-07-12

Jämnvikt

Livet ser alltid till att skapa balans, jämvikt. Det ger och tar och ibland är det bara att flyta med, gilla läget.

I går såg vi usel film och kraschade handfat. Idag såg vi rolig Disneyfilm, Ice Age 3 är klart sevärd för alla åldrar med barnasinnet och humorn kvar. Mor och far kom på trevligt besök och med tillskott till semesterkassan. Tack för det!

I kväll slet jag med den unge slyngeln ut i skogen och vad jag fann jag?? Skogen var fylld av guld. Härligt gula, goda sommarkantareller.

7 liter plockade vi på en timme och vi lämnade säkert lika mycket kvar, orkade inte bära mer.

Som sagt. Från gårdagens elände till dagens glädjeämnen. Jämnvikt och balans, yin och yang. Alltid.

Bara det inte jävlas massa i morgon nu...

Murphy lär väl knapapst ta semester.. eller?

:-)

Murphy var framme igen

Det var inte bara filmdag igår det var även städdag. Huset var skinande blankt och endast badrummet var kvar.

Ställde upp en tandborstmugg i porslin på badrumsskåpet. Muggjäveln trillade ner och jag hör hur det kraschar till.

Ja ja en tandborsmugg kan jag ju leva utan...

Men..

Muggjäveln höll...

Istället rök handfatet! Jag svär ve och förbanneles bara jag tänker på det..

Tur man har en händig man att tillgå vid dylika katastrofer.

Skitfilm

Regniga dagar är som gjorde för böcker och film. Böcker läser jag jämt men film ser jag mer sällan. Sagt och gjort så for jag och teensen ner till "macken" och hyrde film igår. Tre personer med vitt skilda filmsmaker gjorde det inte särskilt enkelt.

Dottern vill se alster såsom Legally blond 3, sonen vill njuta av krigsskådespel och jag gillar drama och naturkatastrofer.

Det slutade med en lång filmatisering av Pompeji. Blod, död, krig, konspiration, kärlek och med en hejdundrande avslutning i form av ett vulkanutbrott. Något för allas smak.

Trodde vi...

Sämsta j-a skit jag någonsin sett!

När vi skrattat oss halvt fördärvade åt den usla dubbningen och att alla pratade på bredaste amerikanska började kidsen bråka med katten och jag snabbspolade fram till vulkanutbrottet.

Alla dog, färdig med det.

Hyr den för Guds skull inte mina vänner!

Nu ska jag gå på bio och se ett mästerverk i stället. Ice Age 3 tillsammans med KP och lilla Tass. Man blir aldrig för gammal för en hederlig Disneyfilm.

2009-07-11

Dagens Laxrecept

Dagens laxrecept som jag hittade på en suverän matblogg, som jag kommer att länka till vid annat tillfälle, passar en fiskeänka som mig. Jag bytte dock bort salt och peppar mot lite chilflakes och gjorde en sallad mer i min smak, dvs utan majs och mango. Teensen fick potatissallad till.

ACA den fungerar säkert lika bra till Vätternröding som till Vätternlax:-)

"2 port:
2 laxfiléer
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
salt & peppar
räkor (med skal)

sallad
majs
tomat
gurka (skär gärna bort skalet)
mango
fetaost i bit
citron

Lägg laxen i en liten ugnsform och häll över marinaden. salta & peppar. Tillaga dem i ugnen, 175C, ca 20 min. Låt stå och svalna något. Skala räkorna och lägg i dem i formen så de får smak av marinaden och blir lite varma.

Hacka sallad och lägg på tallrikar. Strö över majs, hackad gurka, hackad tomat och mango i bitar. Dela laxen i mindre bitar och strö dem och räkorna över salladen. Häll på den marinad som blir över. Smula över fetaost och pressa över lite citron."

Den blev inte så dum den här laxen inte:-)

Två glada upptäckter på samma dag:-)

Vi har ju alla våra hallelujahmoment. Jag fick inte bara ett igår, att jag var förmögen, utan två.

När jag kom hem hade kidsen försökt sig på att laga mat. Riktig mat. Dom kan fixa enklare rätter såsom makaroner, köttbullar, korv, kassler, hamburgare etc men inget mer avancerat än så. Förräns igår då.

Jag har upptäckt att min dotter äter lite för dåligt, nej det är ingen fara men jag är alltid uppmärksam på barnen och vid några tillfällen har det kommit fram att hon skippar middag etc. Eller äter lite för lite och lite för onyttigt. Eftersom jag arbetat med elever som haft anorexi är jag miljöskadad och när det gäller mina teens finns ett och annat som skrämmer mig, därför vakar jag över dom som en hök:-)

Hur som helst så fick den vackra, kloka damen ett långt samtal till livs och igår när jag kom hem hade dom lagat mat. Lax med ris och sås:-) Det hade kanske inte blivit så gott då dom stekte laxen alldeles för länge och göra currysås på mjölk och mjöl är f-n inte lätt. Men ändå!

Idag ska vi göra lax tillsammans, mammas bästa knep ska läras ut.

Den stolta modern ska inta köket med sin kloka tjej:-) Om hon vaknar innan middag vill säga:-)

2009-07-10

Jag är rik!

Idag har jag konstaterat att jag är en förmögen kvinna! Jag är rik!

Visst är jag rik på vänner och kärlek men jag har även ett stort bundet kapital. Eller ska jag skriva vävt kapital.

Min förmögenhet förvarar jag varken på banken eller under madrassen nej den ligger prydligt och skrynkligt (för det mesta) instoppad i en skänk i sovrummet.

Min förmögenhet består av Linne från Klässbols linneväveri! Inte sjutton visste jag hur rik jag var förräns jag började läsa på deras prislappar.

De små kökshandukar jag putsar mina fönster med, jag har ett antal, kostar 145:-/styck. Jag hade inte ens en aning om att de kom därifrån.

Jag har ett stort antal dukar från nämnda väveri, den ena efter den andra av mina alster fanns placerade i deras hyllor och ingen av de större varianterna kostade under 2000:- Jovisst var det var halva priset på andra sortering, men sånt trams:-)

Löparen jag har på en gammal byrå på kontoret gick lös på över 250:- oops och allt annat vävt linne som jag även har hemmavid i form av mer eller mindre stor löpare och dukar låg straxt däröver.

Vackra saker, små konstverk som för mig betyder något annat... Affektion kanske.

Så tack mor och far för arvegods, födelsedagspresenter och alla julklappar genom åren.

Jag hade inte den blekaste vad det var värt.

:-)

Kp tyckte vi skulle titta på en sten:-)

Kp tyckte vi skulle titta på en sten:-) långt inne i svartaste värmland. Ja Ja det kan man ju göra en Regnig fredag:-)

DSC03571

Simmande ankor i klässbols kvarnhjul

2009-07-09

Min dotter blondinen


Min dotter är blondin, äkta blondin, inte ett färgat strå finns på hennes vackra huvud.

Det här med att hon är blondin visar sig ofta på mer än ett sätt.

Ta idag tex.

När vi satt i bilen på väg till guldsmeden och regnet vräkte ner frågar hon följande:

"Är det så här det regnar i regnskogen"

Jag höll på att skratta mig av vägbanan.

Min dotter, blondinen.

Just love her!

Guldet blev en slant

Man kan ju tycka att 120:-/gram är kass betalning, SMS guld säger 145:- men när jag läste mer noggrant så var det dagspriser där med.. Man vet inte vad man fått i slutändan.

Hur som helst så fick jag ihop nästan 20 gram och en bit över 2000:-

Tack för det!

Ni ska veta att det här guldet var inte värt ett smack för mig. Jag hade lika gärna kunnat kasta det. Min gamla förlovningsring hittade jag i ett badrumssåp, vigselringen låg i en skål på kontoret. I mitt gamla smyckeskrin fanns trasiga gamla guldörhängen, ett par ringar som förlorat sina stenar och sin charm samt ett armband i tre delar som legat där och skräpat i snart 20 år.

Jag kanske förlorade ett par hundringar men ärligt, det känns som jag fått en hög stålar för ingenting. Jag visste knappt att man kunde sälja sitt gamla guld, jag visste ju knappt att jag hade det kvar:-) Sån är jag.

Städat och röjt, alla lådor och några skåp är rensade. Tre påsar skräp till tunnorna och massa pengar på fickan.

En härlig dag i regnet mina vänner!

Guldreserven

I morgon ska vi fara ut på den årliga hemliga resan med svärmor. I år vet jag vart men eftersom hon kikar in hit av och till så tänker jag inte yppa mer än såhär:-)

Men kära svärmor, det blir en resa i din och min smak!

Vi kommer att trivas med resmålet:-)

Berättade för modern och hon blev sugen på att följa med hon också..

Mer får ni vet i morgon, nu ska jag fara och sälja allt gammalt och trasigt guld jag har i gömmorna. Ni vet gamla vigselringen, trasiga örhängen och guldarmband som inte går att laga etc.

Dagspriset var 120kr/gram och man får lätt ihop 10 gram..

För pengarna kan jag shoppa mig något snyggt på morgondagens resmål istället.

Så mina vänner, dyk ner i gömmorna vem vet ni kanske har ett och annat fynd som kan omvandlas till semesterpengar i stället.

I natt jag drömde..

Jag sover gott om natten. Den senaste veckan har jag sovit både hårt och länge. Troligen en efterräkning av den stressiga våren. Jag är helt enkelt nere i varv igen.

Under tiden jag sover drömmer jag, massor! Den ena mer fantastisk filmen efter den andra spelas upp inne i min hjärna och vissa av drömmarna är så verkliga att jag lika gärna kunde läsa en bok, eller se en film.

I natt drömde jag att jag bröt foten. Jag klev upp ur sängen vrickade till foten och sen hängde den bara, inte kunde jag röra tårna heller. Iväg till sjukan och resten av natten spankulerade jag omkring i gips. Jag ska vara gipsad i 4 veckor förstår ni:-)

Den här drömmen var så verklig och höll på så länge att jag var oerhört förvånad när jag tillslut vaknade och insåg att jag hade drömt. Inget gips, inga orörliga tår och ingen värk.

Jag blev nästan besviken.

Man undrar hur det står till i min semesterhjärna egentligen..

:-)

2009-07-08

Öret är rätt ok:-)

Öret är rätt ok:-)

Slottskällaren erbjuder denna toa för de

Slottskällaren erbjuder denna toa för de verkligt nödiga:-)

Vid vårt vackra slott har det öppnat en

Vid vårt vackra slott har det öppnat en pub restaurang. Där äter vi riddartallrik med ett glas rött till:-)

På väg ut på vift o jag är gladare än va

På väg ut på vift o jag är gladare än vad jag ser ut:-) shopping o därefter pubbesök piggar upp mig rejält. Fin kväll alla

Gårdagen

Jag tänker för en stund frångå min princip om att inte vara allt för personlig på bloggen och berätta om gårdagens visit.

Som jag nämnde är jag en vänlig själ. Så jag hämtade upp mannen (den biologiske fadern) ifråga och skjutsade runt honom till de butiker han ville besöka. Vi åkte därefter hem till kära fasters hus för att kolla läget med hunden. Han sköter hunden minutiöst. Han älskar den hunden:-)

Faster hade pratat med honom och sagt att han inte kunde prata om den s.k halvsystern och hennes barn med oss hela tiden, att vi inte gillar det. Ni ska vet att det är i princip det enda han pratar om. Ett skrytande över dessa vilt främmande människor som man till slut uppfattar att han helt enkelt gör för att var elak mot mig och syrran. (Nu är det inte så genomtänkt, han är ingen utstuderad person men det är så man kan uppfatta det)

Han höll sig ganska bra. Fjunet bevärdigade han inte med varken en blick eller ett ord. Japp det är sant. Vackra dottern frågade han om det fanns någon CD inspelning med eftersom han då ville ge det till "lillflickan" Den s.k halvsysterns barn.

Där var jag nära att kräkas. Men KP räddade som alltid situationen och gjorde mig på bra humör. Han har en förmåga till det och det är en av anledningarna till att jag älskar honom.

Vi fikade och pratet gick tämligen ytligt, jag styrde in det på olika olyckor i närområdet och hans ev resor med sin gode vän.

Efter någon timme plockar han upp foton på den s.k halvsystern och vill att jag ska beundra min, som han säger i nöjd ton, halvsyster. Jag rynkar lätt på näsan och bläddrar snabbt förbi med någon kommentar om att hon är lik honom.

Om han hade velat att vi skulle haft kontakt så hade han sett till att vi fått det 1974 när hon föddes. Vi fick inte ens veta att hon existerade och därefter har vi träffat henne en gång 1986. Det var hans ansvar, inte vårat, vi var barn. Nu är det 35 år försent! Det glädjer mig att dom har kontakt för ni ska veta att han inte var intresserad av den damen heller förräns för ca 7 år sen, innan det ville han absolut inte ha kontakt med henne och ringde vi till honom var det inte säkert att han svarade för han var rädd att det var hon som ringde. Jodå mina vänner så är det.

Det finns folk till allt och ibland finns dom t o m i ens egen släkt, suck:-)

Hur som helst när vi skulle gå så frågade han om han inte skulle hälsa till "damerna när de kom på besök". Njae sa jag jag känner dom inte. Jo det är ju din syster svarar han, det är ju släkten.

För en gång skull lade jag min väluppfostrade sida åt sidan och svarade kort och kallt; Nej det är det inte, hej då.

Efter någon timme ringde han, jag lyfte inte luren. Precis som han inte gjorde en gång i tiden. Hut går alltid hem mina vänner, tänk på det.

Kan jag få vara ifred nu? :-)

2009-07-07

Det minst farliga landet i världen måste vara...


Finns det något mjukare och vackrare språk än norska? Kan ni tänka er att bli hotad på det språket, skulle ni ta det på allvar?:-)

Nej tänkte väl det. Det finns inget så ofarligt som en människa som sjunger, på mjukaste sätt, fram sitt budskap. Ordet försvinner och kvar finns bara denna varma vänliga språkmelodi.

Jag minns, när jag som ung tillsammans med min syster, befann oss på ett café i Åndalsnes. I caféet hängde de värsta av de värsta. Ni vet Hells Angels parat med Outlaws upphöjt i kvadrat. Syster och jag vågade knappt röra oss än mindre prata med varandra eller Gud förbjude stirra på de långhårigt, skäggprydda hårda männen i lokalen. Till på köpet var de iförda läder!

Jag har glömt varför i hela fridens namn vi var där så fråga inte.

Hur som helst efter en stund öppnar sig dörren och in kommer ännu en av dessa Hell´Angels/Outlawskloner. Lokalen tystnar och alla stirrar på honom. Luften står still och man hinner tänka stilett, kalaschnikov och liknande. Vad händer nu..

Den hårde öppnar munnen och ut kommer ett mjukt sjungande norskt "Hallo gutter hvordan står det tell med dere da?" (Hej på er grabbar hur mår ni, rakt översatt)

Jamen jag menar.. vem f-n är rädd då..:-) Vi skrattade ju så vi skrek syrran och jag. Rena rama babysnacket..halledudandedå och gullegullvarning:-) Puttefnask och Televinken i läder liksom:-)

I just love those Norwegians!

På bilden skådar ni den norska motsvarigheten till en HD:-)

Prövningens tid

Jag är i normala fall en vänlig själ, snäll men knappast mesig. Skulle tro jag är väluppfostrad helt enkelt. Av min mamma och min styvfar, dvs han jag benämner som min pappa.

Min biologiske far har inte haft ett skit med min uppfostran att göra, han har helt enkelt inte varit intresserad. Han är ingen elak person, absolut inte, bara ovanligt och enormt självcentrerad.

Till på köpet börjar han bli aningen dement.

Jag lyckades förhala gårdagens besök för att hämta lite kraft, men nu kommer jag inte undan längre.

Jag gör det för min fasters skull, en kvinna jag tycker mycket om och respekterar. KP raringen och vackra dottern stöttar upp, tack o lov.

Jag gruvar mig att de närmsta timmarna få sitta och lyssna på hans tugg om en s.k halvsyster jag har och hennes ungar, syrran och jag vägrar konsekvent att träffa dom, där går gränsen. Försöker jag nämna något om mina barn eller de älskade norska småtrollen nonchalerar han det och fortsätter med sitt. Jag blir upprörd bara jag tänker på det.

Sen har han mage att nämna för min faster att vi ska ha kontakt med den s.k halvsystern, att nästan kräva det. Det du gubbe är något du kan glömma. Var du glad att jag träffar dig två gånger om året för gudarna ska veta att jag har försökt genom åren men aldrig nått fram och gudarna ska veta att jag har tröttnat.

I´m done. Men min mor, den kvinna du skyller så mycket för och fortfarande inte kan säga ett got ord om, hon har uppfostrat mig väl så det är tack vare henne jag besöker dig idag.

Tänk på det du!

2009-07-06

En tonårsmammas funderingar på kvällskvisten

När min dotter är på stan kvällstid så SMSar hon alltid och meddelar vart hon är och när hon kommer hem, samt när hon sitter på bussen.

Jag gillar den sidan hos henne.

Jag har faktiskt inte bett henne att göra det, hon gör det ändå. Född omtänksam antar jag:-)

Nåväl, även världens finaste tonåring har ju sina sidor men hon går att resonera med.

Sonen glömmer bort att höra av sig men jag brukar kunna nå honom ändå. Han tänkte inte på den lilla detaljen som han brukar uttrycka det:-)

Pratade med en av mina äldsta vänner idag i telefonen. Ett långt samtal där en lång stund upptogs av hur våra tonårskids är. Vi har tur hon och jag, alla våra barn har utvecklats på ett sätt man som förälder drömmer och önskar sig. Vi känner oss trygga med dom. Men det spelar inte alltid roll att man själv är tämligen redig. I dagens samhälle lurar faror vi inte har en aning om. Knark och allehanda mediciner tex är lättillgängligt på internet, något jag knappt kände till och inte ens tänkte på att ungdomar skulle använda sig av och jag tillhör inte den naiva sorten. Så korkad är jag!

För ett par veckor sedan var det en ung man i en kollegas sons bekantskapskrets som haft sömnproblem en längre tid. Lösningen var sömntabletter via nätet. Katastrofen var ett faktum när han överdoserade och inte vaknade igen... (Nej det var inte med vilje vad jag har förstått utan en oerhörd tragisk olyckshändelse)

Det här är något nytt i min värld som faktiskt skrämmer mig.

Man kan inte slappna av en sekund när barnen är små. Faror lurar överallt i forma av kontakter, hyllor och vassa eller små föremål men jag undrar om man någonsin kan slappna av?

Jag kommunicerar med mina kids, rakt ärligt och öppet. Jag förbehåller mig även rätten att som vuxen säga nej, även om jag sällan behöver göra det. Jag vet inget annat sätt.

Hur gör ni?

Jamen vad f-----n!!!

Ni som hängt här ett tag vet att jag sällan eller aldrig kollar på TV. Bortsett från Onsdagar då, kl 21.00.

Ett och annat nyhetsprogram kan väl slinka ner men i övrigt har jag inga problem med att låta någon annan ansvara för fjärrkontrollerna. Det finns inget underhållnings eller glamprogram som väcker mitt intresse nämnvärt. Min favvisfyrkant är och förblir denna skärm:-)

Men plötsligt så händer det. En rad i TV tablån väcker mitt intresse och lusten att kolla in något program vaknar.

Vad händer då tror ni?

Säkert som Amen i kyrkan så krånglar den där förbaskade, j-a boxern då!

Ingen signal, dålig signal, vad i h-e är en signal för något?

Alltid samma sak!

Så fort eders Pangbrud vill se ett program på TV, och det sker kanske två gånger per år, ja då finns den ingen bild. Bara knack och knaster.

Vad gör jag för fel???

Hur stora är oddsen???

Besökstid och buskig häck

Häcken runt huset har buskat till sig något alldeles förskräckligt sista tiden. Jag vet att jag inte kommer att få ro i själen förräns den har fått sin årliga ansning.

Jag är lite freakad på sådana där välklippta raka häckar med skarpa kanter. Nu brukar iofs inte min häckpark bli sådär estetiskt perfekt men aningens bättre kommer den att bli i allfall.

Ja ja idag vräker regnet ner så något klippande står inte på programmet däremot måste jag avlägga kontrollvisit hos min biologiske far som är hundvakt åt min faster, ja åt fasters hund, inte faster hon klarar sig själv:-)

Faster och farbror ringde på väg till Arlanda och var oroliga över hans hälsa då han verkat mycket förvirrad förra veckan, nej inte hunden utan den biologiske faderns mentala hälsa.

Jag är inte förvånad det har jag vetat i åratal..

Wish me luck..

2009-07-05

Ho ho

Jag vet allt att ni är här inne och smyger, det ser jag på bloggtoppens statistik.

Så yoy can´t hide..

Ett litet ho ho kanske så att jag vet att ni lever?

Ok?

Jag undrar..

Hmm Jag undrar sa flundran om gäddan är en fisk och eders Pangbrud undrar just vart dottern håller hus..

Packningen fanns på altanen men ingen jänta..

Men.

Jag sätter lätt en tusenlapp på att hon befinner sig i huset mitt emot.

Hos sin bästis sedan 10 år tillbaka.

Vart skulle hon annars vara:-)

Fasst jag saknar henne nu..

Kom hem Busan!

Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne...

Vaknar upp och ser att solen skiner och känner ett stygn av besvikelse.

Hur knäppt är inte det?

Går ut på gräsmattan för att känna vad det är för slags solsken. Jo det kan vara olika, allt från stekande strålar som du nästan kan ta på till en mer vit variant som finns men inte känns.

I dag var den inte vit men det är ett svalt solsken, inte stekhet, och den sköna vinden kommer att göra sitt.

Jag tar tacksamt emot dagens väder.

Efter 3 dagar på ett stekhett SM tänker jag inte göra mycket denna Söndag, för med ro i hjärtat konstaterar jag att almanackan är fri de närmsta 4 veckorna. Jag är fri att lägga upp min tid som det passar.

And I löööve it

:-)

2009-07-04

Jag drar ner till SM igen

Även om jag skjuter dåligt så gillar jag SM ändå. Stämningen och det faktum att jag träffar alla. Skyttar är i allmänhet ett trevligt släkte och vi skjuter inte bara mot varandra, vi skjuter med varandra!

Det innebär att om jag har en dålig dag, det har ju alla, så kan jag alltid glädjas åt någon som har en bra dag. Någon som jag tycker om och respekterar.

Jag tror att grunden till att jag gillar sporten så mycket är den där vänliga, kamratliga inställningen mot varandra. Sällan något skitsnack eller avundsjuka. Gör man bra ifrån sig får man höra det och man blir gratulerad och omkramad av sin störste motståndare. När det gått taskigt får man förståelse och uppmuntrande ord.

Skytte ger helt enkelt positiv energi!

Visst finns det stolpskott inom den här sporten med men de brukar försvinna ut i någon ensam kyla efter ett tag. Det håller inte med en egoistisk, otrevlig, avundsjuk inställning. Egocentrisk kan man få vara men egotrippad faller bort.

Jag säger som vi brukar inom sporten; Börja skjuta och träffa kamrater:-)

Nu far jag med ner till Skövde under dagen. KP ska tävla i revolver fält, jag avstår gladeligen även om jag får, och min exman ska tävla i Precision C.

Två tummar ska hållas inom familjen:-)

Alltid dessa skyttar hörrni..

2009-07-03

SM 2009

Jisses vilken värme! Ni anar inte. +32 grader i skuggan utan ett moln på himlen måste ha blivit 50 grader i solen. Där går man omkring med keps och ska försöka skjuta. 2 varv om 10 stationer mitt ute i ödemark, skog och kalhyggen..

Jo jo:-)

Handen sväller, ögonen rinner, svetten lackar från alla håll. Byxorna klibbar ihop mellan benen och av underkläderna finns bara en smältdegel kvar efter en stund.

Fötterna ska vi inte tala om men utrycket "gammal ost" har fått en ny betydelse. Doftligt talat.

Det som en gång under morgonen var en frisyr förvandlas snabbt till ett fågelbo, nej en svedd rishög är väl en mer korrekt beskrivning.

Trots det lyckas några och i år är det favoriter som kommer på pallen, duktiga, trevliga fältskyttar som tävlar och tränar ihärdigt. Som alltid befinner sig högt uppe på listorna och inte bara har en "bra dag".

Det är bara att buga sig, att orka hålla i när det är sådan här förhållanden är bara det en prestation.

En prestation man som 44 årig närkings Pangisbrutta inte klarade av:-)

Nej regn, lera och värmländsk sörja som det var i Sunne 2007 är mer min melodi:-)

Som traditionen bjuder äter vi kina på s

Som traditionen bjuder äter vi kina på sm. Det går hyfsat för våra gubbar idag. Men 30 plusgrader är tufft

Skyttefri dag för mig o gammis skönt för

Skyttefri dag för mig o gammis skönt för det är 30 grader varmt ute. Vi ska såsa runt på Skyttecentrat i stället o vara fina. Samt ta hand om en febrig buppe. Stackarn

2009-07-02

Vad gör det att man skjuter dåligt när d

Vad gör det att man skjuter dåligt när det går bra för ens vänner:) grattis Skomakaren som vann o fru t till bronset.:-) Jag är stolt o rörd. O grattis vårat yngel till en finfin placering. En dag står du där på pallen med mig o gammis hejandes bakom:-) med banderoll!

Jag o min nya bästis:-)

Jag o min nya bästis:-)

Pangbrudar

Pangbrudar

En slut kille

En slut kille

Två pangbrudar som är helt slut av värme

Två pangbrudar som är helt slut av värmen

Nope

Nope

Härliga pangbrudar

Härliga pangbrudar

Jag har aldrig skjutit så dåligt i b som

Jag har aldrig skjutit så dåligt i b som idag. Vad gör man:-)

Går inget vidare

Går inget vidare

Varv nummer ett. Det är varmt. Laddar me

Varv nummer ett. Det är varmt. Laddar med vatten o ölkorv samt banan:-)

Skyttecentrum

Skyttecentrum

På väg mot sm och Ja gossen är avmaskad:

På väg mot sm och Ja gossen är avmaskad:-)

2009-07-01

Packad igen


Vapen, ammo, kåpor, keps, snurreburk, olja, skruvmejsel, sottändare, skytteglasögon, vätska i massor, salt, druvsocker, frukost, kläder, skor, strumpor, underkläder, badkläder, allergimediciner, smink, tandborste klubbtröja, klubbjacka, vin, presenter, bok, mörk choklad, Fjunet, KP och katten är avmaskad..

Jag hoppas att jag inte glömt något.

Vad ska man hitta på nu då:-)

4,5 långa lata veckor stundar.

Vad ska man göra med dom tro?

SM i fältskytte de två närmsta dagarna men sen då?

Kanske fixa med huset och få det sålt någon gång, kanske bada lite, sola är ju skönt om värmen håller i sig.

Måla trappen på framsidan och klippa häcken ska jag definitivt göra. En Stockholmstripp med Bästaste och tjejerna är även det inplanerat. Vem vet, vi hamnar eventuellt i Sälen en sväng också.

Gå på lokal kanske, det händer inte ofta men en uteservering när sommaren har kommit är aldrig fel.

Jag avslutar med en resa till Riga med KP som ni vet innan det är dags att kavla upp ärmarna igen.

Gissa om jag ska njuta ledigheten!

Dagens spyor

Men vad är det som händer. Den finaste lilla hårdrockaren i Norge ligger på sjukhus, mosters gull!

Han blev sövd för att han skulle kunna klara av en undersökning, vilket man kan behöva göra med små barn, men tålde tydligen inte narkosen så när han efter långt och länge äntligen vaknade upp ja då fick han diarré och kräktes. I den här värmen blev han snabbt uttorkad.

Syster och han fick ligga kvar på sjukan och då man måste utesluta någon bakteriell infektion och inte vill smitta ner ett helt barnsjukhus så ligger dom på någon form av infektionsisolering.

Dramatik på hög nivå, inte roligt alls det här:-(

Det var inte bara den lille hårdrockaren som kräktes igår, även kattskrället var igång.

På altanmöblerna!

Igen!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, silvertejp på Norrköpingsvägen, men då blir jag väl lynchad av resten av familjen som av någon anledning avgudar skrället.

Lätt att göra för det är inte dom som torkar upp rester av halvruttna möss.

Varmt på kontoret tack o lov att det är sista dagen innan långsemestern..

Må gott i värmen alla!