2009-07-23

Måla trappen och tänka över städer

Jag kommer mig inte för med att göra någonting idag. Antar att jag hämtar lite kraft. Det tar på krafterna att semestra. Det och plånboken:-)

Ska dock försöka pallra mig ner i källaren och leta reda på en färgburk. Trappen behöver få en dust och är man dotter till en målare så saknar man aldrig material.

Stockholm då, vad tyckte jag om det? Nu har jag ju varit i Stockholm förr så staden är inte helt okänd och vad gäller storstäder har jag bevistat några som är större än vår huvudstad. Stockholm är en vacker stad dock som innehåller fler oaser än vad man kan tro. Likadant känner jag om London. Grönt, mysigt och med vatten i närheten.

Sen vimlar det ju av Lindex och H&M i vart och vartannat hörn men det får man ta:-)

Städer är sig lika mer eller mindre stora bara och med olika antal H&M på huvudgatan. Vi har tre, Stocholm har fem:-) (grovt uppskattat märk väl) På Oxford Street i London finns förvisso bara två men de har å andra sidan ett Topshop eller PrimeMark i vart och vartannat hörn.

Solsken och uteserveringar och turister i horder. Samt diverse torg med allehanda marknader.

Och ständigt alla dessa gallerior. T o m i Sälen finns numera en galleria..

Same shit everywere.

Min favvisstad är fortfarande Brügge. Inte ett Lindex i sikte men väl en Esprit bland mängderna av öl och chokladbutiker. Får se om jag ändrar mig efter nästa veckas Rigabesök.

8 kommentarer:

Kia sa...

Älskar stan! Jag vet inte vad jag skulle tycka om Stockholm om jag inte vore uppvuxen här. Men jag vet att Stockholm tycker om dig, och alla andra som hälsar på. Eller bosätter sig - de flesta stockholmare är födda någon annanstans i Sverige, sägs det.

pangis sa...

Det jag gillar med Stockholm och även london är dessa oväntade oaser överallt.. Det är grönt och vackert..men bäst trivs jag alltid i fjällvärlden!

pezze sa...

har aldrig satt mitt fot i Stockholm :P
o här i Alingsås finns det ingen H&M-affär alls...
vet ej varför...

men 1 lindex-affär har vi allafall... :)

Lennart sa...

Lindex och H&M? Ja, ja, ni kvinnor... Augusti 1991 var jag i Riga, åkte skraltig taxi, åt seg biff och köpte rysk champange för 10 kr flaskan. Samtidigt som färjan jag åkte med lämnade hamnen då vi skulle tillbaka såg vi hur en massa fallskärmsoldater föll ner från himlen. Det var då den där kuppen var i Moskva då presidenten togs till fånga. Vi hann ut innan hamnen stängdes.

LJ Media sa...

Brügge är ball. Särskilt när man sitter i solen med en kall Brügse Zot i näven.
Riga är också en fin stad.
När du shoppat loss uppe vid hangarerna kan du alltid slå dig ner i baren på Hotel Metropole och sippa på ett glas iskall Rigachampagne. Lågprislyx är bara förnamnet!

Nickedockans blogg sa...

MM härligt ni verkar haft.. nu är jag tillbaka in i bloggvärlden:) Ska till London på lördag kväll så lite senaste nytt from over there kommer nog att komma:) kram i massor

Anonym sa...

Söder i Sthlm är mysigt och känns som "hemma" Att vara och hälsa på en vecka (Pappa,broder och min bästa vän bor där) eller så är helt ok men är man uppvuxen "i skogen" är det helt oslagbart att komma hem. =)

pangis sa...

Tack alla för bra tips:-)