2009-07-20

Spikmatta..bluff eller?

Spikmattan verkar ha blivit en folkinvestering helt plötsligt och då startar självfallet debatten.

Falsk marknadsföring gillar jag inte. Det finns många människor därute som dels har svårt att komma i kontakt med läkare men även de som i en sista desperation provar allt. De obotligt sjuka och dom är lätta att "lura". Jag hade varit det för livskraften och kampen att leva är en stark kraft hos oss. Vi vill överleva till varje pris. Man ska således vara varsam med vad man utlovar.

Bästaste köpte en matta för ett par år sedan när hon hade ont i ryggen. Jag har lånat den vid tillfällen när min nacke och rygg värkt. Jobbar man vid dator kommer dylika förslitningsskador som ett brev på posten och ibland har jag haft det riktigt jävligt. Det är inte alltid ett alternativ att ständigt äta diklofenak eller liknande så jag har provat.

Provat med gott resultat. Jag har blivit mer avslappnad i muskler och värken har märkbart minskat under den tid som jag "legat på mattan". Självfallet kommer besvären tillbaka men är det inte värre än så här kan jag lika gärna ligga på mattan en halvtimme i stället för att ta tabletter 3 gånger/dag. Att den utlöser naturliga endorfimer i kroppen är jag övertygad om annars skulle smärtlindringen inte vara så märkbar. Sen är det en avslappnande meditativ stund vilket inte är att förakta hos en stressad Pangbrud:-)

Hur som helst så är det säkert individuellt och jag är benägen att tro att om ett år använder ingen spikmatta utan har hittat någon annan fluga att testa. Jag fortsätter nog dock att vara fakir då och då.

Har du spikmatta och vilka är dina erfarenheter?

7 kommentarer:

Monica sa...

jag gillar den ferdig diskuterat!!

magnus sa...

Brukar låna Fias. Jag skiter i om den är bra för ryggen eller inte. Jag uppskattar stunden på den, mer än jag funderer över eventuella vinster med den. Det viktigaste är bara att ligga på rygg...;)

pezze sa...

jag har tänkt testa sånt... men brist pengarna står mitt i vägen för att jag ska kunna köpa en sån o känner absolut ingen som äger sån(så vitt jag vet ;/ )
men har hört mkt talas om detta...
o tänker på indiska snubbar(kanske kärringar oxå) att de ligger ju på spikmatta.. såå.. funkar det för dom så måste det ju funkar på en del av oss...
det beror oxå på hur emottagliga vi e inför såna saker...några e ju mkt skeptiska mot sånt o en del e helt för såna saker.. eller?!?!? :)

Dagens Eko sa...

Jg gillar min. Precis som du så ger det mig i avslappning i trötta datorsittarmuskler. Jag har inget annat än positivt att säga om den.

Anonym sa...

Har spikmatta.
Funkar på mig.
Gör mig pigg.
FÅr min att somna.
Ger energi.
Kommer till ro.
SUPER.
Vetenskap eller inte.
Det fungerar.
Jesus är inte heller en vetrenskap.
Och uppenbarligen en amssa folk mår gott av att tro att han finns/fanns.
PUSS PÅ DIG AMIE-HÖR AV DIG NU NÄR DU ÄR I STÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅCKHÅÅÅÅÅÅÅÅÅLM.
Victoria

Kia sa...

Jag gillar! Defininivt!
Inte vet jag om eller hur den funkar, bara att jag mår bra. Första gången jag la mig på den blev jag lugn, pigg och fick bättre syn(!).
Och det är ju så skönt att ligga där.

✿Ewa sa...

Jag gillar den! Jag ligger på den då och då, maken varje dag. Spelar egntligen ingen roll vad "vetenskapen" säger, vi vet ju vad vi känner eller hur. Och precis som du skriver, klart mycket bättre än piller!

Ha det bra på semestern