2009-07-03

SM 2009

Jisses vilken värme! Ni anar inte. +32 grader i skuggan utan ett moln på himlen måste ha blivit 50 grader i solen. Där går man omkring med keps och ska försöka skjuta. 2 varv om 10 stationer mitt ute i ödemark, skog och kalhyggen..

Jo jo:-)

Handen sväller, ögonen rinner, svetten lackar från alla håll. Byxorna klibbar ihop mellan benen och av underkläderna finns bara en smältdegel kvar efter en stund.

Fötterna ska vi inte tala om men utrycket "gammal ost" har fått en ny betydelse. Doftligt talat.

Det som en gång under morgonen var en frisyr förvandlas snabbt till ett fågelbo, nej en svedd rishög är väl en mer korrekt beskrivning.

Trots det lyckas några och i år är det favoriter som kommer på pallen, duktiga, trevliga fältskyttar som tävlar och tränar ihärdigt. Som alltid befinner sig högt uppe på listorna och inte bara har en "bra dag".

Det är bara att buga sig, att orka hålla i när det är sådan här förhållanden är bara det en prestation.

En prestation man som 44 årig närkings Pangisbrutta inte klarade av:-)

Nej regn, lera och värmländsk sörja som det var i Sunne 2007 är mer min melodi:-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara skriva att jag beundrar er som står ut med långa resor, tidiga morgnar och denna helvetes hetta :) På det viset är ni vinnare allihop.

Iraq-Lena sa...

Höll på att sluta läsa efter "här går man omkring i Keps". Kom att tänka på min kusin för ett halvt sekel sedan. Iförd keps. Mitt på sommaren, Enbart keps alltså. Inte en tråd mer. Har film på honom.Hade inte det varit kul. På tävlingen alltså. Eller? ;-).
MIn kusin dog i våras några år över 50 men den där härliga filmsnutten på honom. Den har jag kvar.Det låg väl nära i tankarna den här sommaren.

pangis sa...

Haha ha hahaha ah Lena Jag tror att jag ska föreslå nämnda klädsel..dvs keps..enbart keps:-)

Fiddeli..Ja det är helt otroligt..och banskyttarna i stekhetea hallar..!!! Träffade PA..som svallrade vem du är:-) Kul!!

epsilon sa...

Att du orkade utan att ge upp är beundransvärt. Jag valde skuggan under plommonträd men svettades ändå.

pangis sa...

Tack epsilon.. man dricker massor av vatten och äter druvsocker..samt laddar innan med salt mat etc..