2009-07-07

Det minst farliga landet i världen måste vara...


Finns det något mjukare och vackrare språk än norska? Kan ni tänka er att bli hotad på det språket, skulle ni ta det på allvar?:-)

Nej tänkte väl det. Det finns inget så ofarligt som en människa som sjunger, på mjukaste sätt, fram sitt budskap. Ordet försvinner och kvar finns bara denna varma vänliga språkmelodi.

Jag minns, när jag som ung tillsammans med min syster, befann oss på ett café i Åndalsnes. I caféet hängde de värsta av de värsta. Ni vet Hells Angels parat med Outlaws upphöjt i kvadrat. Syster och jag vågade knappt röra oss än mindre prata med varandra eller Gud förbjude stirra på de långhårigt, skäggprydda hårda männen i lokalen. Till på köpet var de iförda läder!

Jag har glömt varför i hela fridens namn vi var där så fråga inte.

Hur som helst efter en stund öppnar sig dörren och in kommer ännu en av dessa Hell´Angels/Outlawskloner. Lokalen tystnar och alla stirrar på honom. Luften står still och man hinner tänka stilett, kalaschnikov och liknande. Vad händer nu..

Den hårde öppnar munnen och ut kommer ett mjukt sjungande norskt "Hallo gutter hvordan står det tell med dere da?" (Hej på er grabbar hur mår ni, rakt översatt)

Jamen jag menar.. vem f-n är rädd då..:-) Vi skrattade ju så vi skrek syrran och jag. Rena rama babysnacket..halledudandedå och gullegullvarning:-) Puttefnask och Televinken i läder liksom:-)

I just love those Norwegians!

På bilden skådar ni den norska motsvarigheten till en HD:-)

6 kommentarer:

Monica sa...

Meeeee tooooo ;)

Doc sa...

Haha, kan nästan se de där norska HA-killarna framför mig.
Hmm.... men jag minns att när jag jobbade i Norge, lärde jag mig efter ett tag att höra nyanser i det där sjungande språket. De kan vara spydiga och jävliga också.

Lennart sa...

Norrmän är skojiga, ta bara Jon Skolmen!

pangis sa...

En norrman är spydig med stil:-)

LJ Media sa...

Hahaha. Morokul, liksom! Du joinar väl bloggträffen i augusti?

pangis sa...

LJ..Om jag inte tävlar så..