2009-04-12

Dagens chock

Man kan bli mer eller mindre förvånad över folks beteenden. Just nu blev jag mer efter att ha läst en artikel i lokala blaskan på nätet. Vi ska tydligen samordnas inom vux i hela sydnärke med mindre lärarresurser och en gemensam administration. Märkligt att läsa på påskdagen då ingen sagt ett ljud om det. Märkligt också att vi åläggs ett dylikt sparkrav då vi är nedlusade med folk och de factor erhållit 75% av ansökta statsbidrag inom yrkesvux.

Hur sjutton ska vi klara det på en administration till tre kommuner? Är det överhuvudtaget förenligt med komvuxförordningen att enkom erbjud minilärcentran?

Som alltid har väl någon varit lite för snabb att uttala sig och reportern skrivit om något som vissa politiker endast funderar över. En möjlighet, en tanke, ett förfluget ord. Ingen sanning, inget de facto.

Men det skapar oro.

Nu är inte jag illa ute, jag har arbetat inom förbundet för länge men jag har kollegor. Kollegor som behövs och som kanske sätter en och anna sillbit i halsen denna soliga påskdag.

I morgon ska jag avreagera mig i Fimmerstads grusgrop i Töreboda. 3 fältskyttevarv stundar. En fin bana, något lätt men ibland är det skönt att bara få panga på och skotten kanske sitter hyfsat ändå. Men man vet aldrig jag tävlar i en grym sport.

Måtte solen lysa på er även under morgondagen!

Inga kommentarer: