2009-04-08

Att komma hem och att resa bort


Det diskuteras en del om Annika Östbergs hemkomst till Sverige just nu. Många är glada att hon äntligen fått komma hem, andra vill få oss att inse att hon inte är särskilt oskyldig eller liljevit.

Oavsett så har hon sonat 27 år i ett amerikanskt fängelse, där villkoren är bra mycket tuffare än härhemma. Hon har suttit sin strafftid (minst 25 år) och lite till, allt beroende på den mördade polisens barns hat mot henne. Hon har fått klä skott rejält och har mist sitt barn under tiden i fängelset.

Nu finns hon på Hinseberg, inte långt från mig. Jag har vänner som arbetar där och jag hoppas dom tar hand om henne, acklimatiserar henne till svenska förhållanden så att hon får en chans att komma tillbaka till det svenska samhället och sin åldriga mor.

Det är bra att hon fått komma hem.

Vi har packat och är redo för Sälen. Taskiga skidförhållanden råder men vi kommer att ha det bra ändå. Bara att vistas i fjällmiljö är gott nog för en stressad Pangissjäl.

Med det önskar jag er en fin början på Påsken och utlovar som vanligt bilder i massor.

Har jag tur.. kommer jag stöta på fina Fru P med familj.. Jag ska spana!

Lite kuriosa: Den svarta lilla pricken lite högre upp i backen är jag som trillat.. Det händer inte ofta men plötsligt så kan ju allt hända, eller hur:-)

11 kommentarer:

sofie sa...

Kanske har jag redaan skrivit det här.Jag önskar dig en härlig och trevlig påsk helg.Kram

Iraq-Lena sa...

GLAD PÅSK! Ser fram emot soliga fikabilder och fler snöiga fallgropar på bild ;-)

Majsanochmalla sa...

Annika.. Ja.. Jag tycker hon ska få en chans att slippa hat & hårda villkor..

Det är jävligt dumt att döda folk.. Om inte Annika är den första att skriva..Det så äter jag upp min !?!??!?! Vad som helst.. Har ju inte så mycet hattar..

Jag önskar av hela mitt hjärta att Annia får leva fritt och må bra.

Du är klok som vanligt!

Pok

Malladetfårvaranogmedskuldbralla

Malte sa...

Ja, det var kanske bra att hon får komma hem till Sverige. I det amerikanska fängelset har hon ju levt på en svältkost som har gjort att hon svullnat upp som ett "biaffra-barn". Lite LCHF-diet till henne så att hon blir en människa igen. Hur skyldig eller oskyldig hon är lägger jag mig inte i, men hon har definitivt inte mått bra i fångenskapen.

Anonym sa...

Käraste Pangbrud. 2090303 skrev du följande i din blogg:
"Hur mycket är ett människoliv värt? En del får livstid och sitter inne i 25 år när de bragt en person om livet. Du knäppte sju! Sju stycken Mattias. Jag struntar uppriktig i om du är en god eller dålig människa, men du kan sitta där du sitter. Det mina vänner är min åsikt, vilken är er"

Sen skrev du ännu mer märkliga saker i kommentarerna till det inlägget.

Jag håller med dig när det gäller Annika...Jag är inte helt säker på att jag håller med dig när det gäller MF. Var går gränsen. Kan du svara på det? Att döda en, två, tre eller kanske fyra...Går det bra? Men sju??? Eller ska kvinnor få lägre straff? Eller ska man få komma hem till Sverige och avtjäna sitt straff bara för att man är svensk... Jag blir lite nyfiken på hur du tänker och funderar när du kommer till så olika slutsatser i dessa två brott. Och kom inte dragandes med att Annika var passiv eller oskyldig. Jag har läst hennes dom...Har du?

Anonym sa...

Kära anonym. Vem är du?

Pangis sa...

Hur orkar man läsa hennes dom? Hennes amerikanska dom? Och Ja jag har olika slutsatser. Det är bra att hon fått komma hem om hon ska sitta längre är domstolens sak att avgöra. De har inte släppt flink tex. Jag förstår att du anser att ska slappar fri o jag respekterar din åsikt. Men jag är ärligt inte särskilt intresserad av att disskutera detta med en anonym på min Blogg. Tyvärr. Vi i sälen önskar dig en glad påsk! Det ska vi ha

Anonym sa...

Tänk vad känsligt det kan bli när man kommer till insikt med att man inte resonerar helt logiskt och vänder kappan efter den vind som massmedia blåser upp...

Glad påsk på dig också Pangis

Anonym sa...

Och förresten anonym...Vem är du själv?

Anonym sa...

Ville för övrigt inte ställa till något bråk utan var bara ärligt nyfiken på resonemanget...

Pangis sa...

Jag lovar att jag är mer nyanserad i mitt resonemang o aldrig obenägen att ändra mig. Men det är svårt att få fram i ett kort inlägg i en Blogg o framför allt när jag bara har tillgång till en mobil. Bla kan jag tycka att det inte är ok att vi svenska skattebetalare står för kalaset. Men det är bra att hon fått komma hem. O det är enligt mig skillnad på hennes o flinks grad av brott. Nu ska jag hellre roa mig med mina närmaste. Glad påsk