2009-11-13

Spruta eller inte?

Det är mycket hit och dit om man ska vaccinera sig mot influensan eller inte. Risken är väl att när en annan väl får vaccinet så har influensavågen ebbat ut.

Hur som helst. På jobbet har jag ett flertal kollegor som tillhör riskgruppen, de har fått sin spruta och mår hur bra som helst.

Jag och min son har astmabenägenhet, jag tror vi mår bäst av att vaccineras. That´s it liksom. Vackra dottern likaså. Som barn hade hon ett medfött hjärtfel och senare fick hon epilepsi. Hon tillhör inte den direkta riskgruppen men hon ska slippa bli sjuk.

KP tror jag inte vill vaccineras men Liten Tass ska nog få sin spruta.

Jag köper inte skrämselpropaganda eller massmediahysteri. Många av de skrämselbrev som kommer är från grupper som inte heller tror på Holocaust. De känns inte helt seriösa. Jag tror inte heller på myten om att influensan är kemiskt framställd med flit. Vad är det för dumheter? Det finns så mycket märkliga teorier därute att jag blir full i skratt.

Är du osäker så kolla upp korrekta fakta från socialstyrelsen eller din läkare. Hade vaccinet varit farligt hade vi nog börjat se effekterna redan. Men det är definitivt upp till var och en att avgöra. Det finns teser om att vaccinet vi ger våra småbarn mot Röda Hund etc också är livsfarligt.

Sjukdomar brukar mig veterligen alltid vara farliga för fler än vad ett vaccin är.

Personligen vill jag inte och har inte tid att bli sjuk av influensan, även om jag inte blir livshotande dålig. Jag är varken rädd för influensan eller sprutan.

Men för mig är valet enkelt. Jag tar sprutan.

Det är inte rysk roulette, det är ett vaccin.

9 kommentarer:

pike-master sa...

Jag ska också ta sprutan (så du blir inte av med mig nu heller)*flin

Pangbruden sa...

Bra Pike..Men du kan väl bara få Gäddhäng:-)

Gammis sa...

Jag har redan tagit sprutan på inrådan av min läkare( En väldigt sträng och uppfodrande blic) och har inte varit mer konstig än vanligt.

aca sa...

Man måste ha lite solidaritet med i tankarna också. Har en arbetskamrat som är äggallergiker och får inte vaccinera sig, min far är multisjuk och gammal, min svärmor ska börja strålbehandling på måndag och få nedsatt immunförsvar, jag vill kunna umgås med dem utan att vara rädd för att jag smittar dem, dessutom är jag egoist, har varken tid, lust eller råd att bli sjuk

Mattias sa...

Jag är nybesprutad!!! Får ej misstolkas!

Nu får vi se om jag blir dålig på nåt sätt i helgen eller bara får lite armvärk som rätt många har fått.

Känns skönt att vara vaccinerad och har precis liknande åsikter som dig i ämnet Pangis!

pangis sa...

Ha ha Mattias..Jag ska försöka att låta bli att misstolka men det är banne mig inte lätt:-) ACA..Det är ytterligare en viktig aspekt att ta hänsyn till helt klart

pangis sa...

Gammis..skönt att höra att du tog vaccinet!

epsilon sa...

Ja, självklart ska man vaccinera sig, av alla möjliga skäl. Vi som var med om asiaten 57-58 verkar ju inte bli så sjuka men jag tycker att vi ska göra det ändå - solidaritet med dem som inte kan vaccineras. Bra skrivet Pangis!

Iraq-Lena sa...

Har ingen aning om var på listan över behövande jag står. Lite långsökt till vårdcentralen i Sverige, Har inte sett till nåt vaccin här men tycker att urinnevånarna ska få det själva före mej. Och när jag väl är hemma så hoppas jag epidemin är över. Solklart överoptimistiskt men ett sätt att (över)leva.
Skulle göra precis som du Pangis om jag vore du.