2009-11-29

Glad ljus..

Jahapp då var det dags igen.

Nedräkningen.

Det var ju inte så länge sen vi räknade ner till förra julen. Men vips så var det sommar och straxt därefter så kom den här tiden tillbaka.

Time flies.

Fortare och fortare för varje år som går.

Märkligt det där.

1 advent hos mig är lika traditionellt som hos andra. Ljusen tänds och därefter släpar jag upp KP på den lilla byns traditionella julmarknad. Halmbockar, ostar och allehanda krimskrams finns att inhandla.

Det enda jag köper är den sedvanliga lilla bykalendern och möjligen en och annan lussebulle.

För bakning har jag slutat med. Det höll på att driva mig till vansinne när jag var i 30 årsåldern. Vill de mina ha hembakt så får de baka själva. Jag är inget hembiträde eller någon köksa. Även om det känns som om en och annan vill tror det ibland.

Visst kan jag fixa maten men när det kommer till bakning så ser jag helt enkelt ingen anledning. Det är trist och kladdigt och kräver massa exakta ingridienser. Måtten måste vara exakta annars flyter allting ut och något utrymme för kreativitet finns inte heller.

Till på köpet kan man inte dricka rödvin under tiden. Det kan man i allafall när man lagar mat:-)

Snart ska den där drasuten till man jag har väckas, han sover som en tonåring på helgerna. Länge och djupt. Men det är rätt skönt att få såsa runt för sig själv i lugn och ro någon timme..

Fin första advent alla och glöm inte att släcka ljusen efter er!

2 kommentarer:

LJ Media sa...

Fin första advent till er i Närke också!

epsilon sa...

Klart att du ska strunta i att baka. Man ska inte göra allting jämt. Du kan ta upp det igen när du blir pensionär.
Fin advent till dig också.