2009-11-14

Det höll!

Efter sju sorger och åtta funderingar hit och dit så bestämde jag mig för att prova skjuta i kväll.

Med en arm som domnar likt en fot som somnar var det inte ett enkelt beslut. I vissa lägen går det inte ens att lyfta.

Jag gjorde upp med tävlingsledningen om att vid behov få bryta och därefter skjuta med stödhand utom tävlan.

Nu var de flesta stationer med stödhand så de trodde att det skulle gå bra.

Kvällen var ett test. Lyckas behandlingen eller måste jag lägga av helt.

Att lägga av helt för mig, som har skyttet som en livsstil och min familjs största intresse, skulle innebära personlig katastrof. Mitt liv är fullkomligt på banan. Utan skyttet känns livet torftigare och mitt förra äktenskap tror jag delvis gick sönder när vi höll uppe med skyttet. Vårt kitt höll inte.

Visserligen är KP´s och mitt kitt starkare än så men skyttet förenar både oss och våra barn.

Det är inte bara ett intresse utan vår livsstil. Ni skyttar därute vet precis vad jag menar. En gång pistolskytt och du är halv som människa utan. Det handlar lite om resultat och placeringar det handlar om vänskap och att prata samma språk.

Jag var mycket nervös innan men efter att ha gjort en lyckad inskjutning på banan hemma så for vi iväg.

Armen höll. Tack o lov. Jag sköt t o m riktigt bra. Det var en svår bana med korta tider och många små figurer i mörkret men jag missade bara 5 skott, alla i pappen, men det drog åt vänster hela tiden.

Resultatet var egentligen oviktigt. Det som räknades var att jag orkade. Att armen orkade!

Jag ser ett ljus i min mörka, onda och avdomnande skyttetunnel.

:-)

7 kommentarer:

Gammis sa...

Va glad jag blir att din arm höll för om du inte kommer till skjutbanan kommer jag att sakna dig där. Du sköt ju som alltid väldans bra på vargmörkret men du gillar ju mörkret vilket jag inte tycker om. Nu får vi snart besök från Lindesberg för att få lära oss lite mer om att ladda ammo. Blir en intressant dag, men är man riktigt klok när man börjar ladda efter ca 30 år på skjutbanan?

pangis sa...

Tzack min vän..du och jag måste ju hänga ihop ett tag till krämpor eller inte:-) Ja det fungerade bra, hade några vänsterkantträffar men sånt händer.. Det var inte så stora figurer och 12 s tider för det mesta vilket är kort i mörker så jag var rätt nöjd:-) Klart ni ska börja ladda..då får man ju råd att skjuta ännu mer:-)

Monica sa...

skönt att det gick bra ;)

pike-master sa...

Måste säga grattis vännen.
Förstår exakt dina känslor & oro beträffande skyttet & välmående, som du skriver-livsstil, är ju ingenting man bara ändrar på & jag hoppas för både din skull & din familj/umgängekrets att du kan fortsätta med ditt stora intresse.
skitskytte på dig :)

Lennart sa...

Hörde i går att det var full aktivitet på skyttebanan en bit bort från där jag bor. Gick förbi där och hörde att det small och pangade för fullt. Kanske några där kommer att möta dig i någon tävling?

pangis sa...

Lennart..Har dom redan gjort..Några är jag kompis med..dom hade klubbtävlingar hela dagen

pangis sa...

Tack Pike!! Skitfiske på dig!