2009-11-08

Dar blev jag impad


Fjunet fick valja mellan skidakning och Sega Arkaden. Sega vann. skidor kan vi ju aka hemma. Visst hade det varit kul men man hinner inte allt. Det ar enorma avstand har och mycket trafik sa bara att ta sig nagonstans kan ta ett par timmar.

Vi for ivag till Mall of Dubai. Kopcentrernas kopcenter. 1500 butiker, isrink, vattenfall, akvarium, nojespark och allt du kan tanka dig. Jag har aldrig varit pa nagot liknande och ar sallan lattimponerad men detta var man tvungen att tappa hakan infor.

Helt fantastiskt!

Sonen roade sig kungligt och vi inspekterade butikerna. De flesta med priser langt over var budget.

I ett helt omrade ligger guldsouken. Som en gammal arabisk egen liten stad med gator och butiker fyllda med guld och juveler. i fonstren lag diamanter stora som agg och glanste. Jag vagade knappt titta:-)

Harnere ser man sallan araber. De ar inte sa manga och beblandar sig inte med vanligt lost folk som oss. Men i Mallen fanns dom. Vackra och stolta. Mannen med sina vita kaftaner och kvinnorna helt tackta i svart, bara ogonen sticker fram och hajiborna ar tackta med juveler runt armarna. Pa fingrarna glanser det juveler.

De ser ut som salt och pepparkar dar de skrider fram och nagra fortryckta kvinnor ar det inte. Stolta pratar de och skrattar med sina man som far kora barnvagnen medans kvinnorna bar runt pa sina Guccivaskor.

Man far en annan syn pa sloja nar man ar i slojornas forlovade land. De ser mer ut som smycken an som nagot som ska dolja. Inte alls som hemma.

Sista dagen har vi vaknat till nu. Poolen och solen en sista gang och i kvall ska vi pa minispa.

Inatt flyger vi hem..

Hoppas vi klarar oss utan overvikt:-)

Inga kommentarer: