2009-11-22

Matbrist..eller..

Jag har två frysar fulla med mat och ett proppat skafferi.

Men.

Jag har ingenting att fixa till middag åt 5 pers idag.

Är det inte märkligt?

I nedre, stora frysboxen, (Nedre för att den står i källaren) finns det tusentals påsar med svamp, blåbär, lingon, en gammal julskinka och ett kilo oxfile. Vidare hittade jag lite mellismat till kidsen (Panpizza o dyl) Ett paket kräftor och en skinkstek som sett ett bättre datum. En påse med bläckfiskringar förslår inte långt och två lövbiffar mättar inte en stor familj.

I övre frysen fanns en påse broccoli och en med pommesfrites. Ännu fler svamppåsar, lite bröd jag vägrat att kasta och två stackars kycklingfiléer.

I kylen har jag några vitkålshuvuden, tomater, paprika, massa ägg och ett paket bacon.

Visst kan jag göra en gryta med man tager vad man hafver. Kyckling, bacon, vitkål etc men den skulle inte gå hem i alla led.

Så.

KP raringen får kasta sig ut i Novembersöndagen och införskaffa specerier som både räcker och duger åt alla i en familj på fem.

Jag tror vi kör på hederlig gammal god fläskpannkaka idag.

:-)

3 kommentarer:

Kalasgott sa...

Jag hade nog lagat baconlindad oxfilé med svampsås och pommesfrites till. Mmmm! :)

epsilon sa...

Svamp, kräftorna, bläckfisken, lövbiffarna,kycklingen, baconet tillsammans med ris och grönsaker till en paella, det blir du och Kajsa Varg

pangis sa...

Men vilka bra tips..TACK! Det blev fläskpannkaka, sonen har många kompisar här så vi gjorde en rejäl på 5 ägg och 4 pkt bacon spetsat med lite fullkornsmjöl:-)

Oxfilén suger jag lite på ett tag till:-)