2010-01-09

Vargavinter

Kylan håller i sig, här har vi i skrivande stund -22,2 grader, vi har helt enkelt fått en rejäl vargavinter i år. På många sätt.

Vargjakten har skapat en debatt utan dess like. Jag vet inte riktigt var jag står i frågan. När jag var barn i Norge hade vi både björn och varg i skogarna och periodvis fick vi barn inte gå utanför gårdsgrinden.

Vi for runt på de små fjällvägarna i bland och jag har sett åtskilliga sönderrivna får efter vägen. Med det i minnet kan jag förstå att de som bor nära och har boskap de facto vill ha ner rovdjursstammen.

Däremot har jag inte själv några problem med rovdjur i våra svenska skogar. Det är naturligare än både vildsvin och kronhjort.

Både björn och vildsvin är långt farligare för människan än vargen men det är lätt för mig att säga som inte har en vargflock runt husknuten.

Frågan är komplex och man ska ta hänsyn till flera aspekter innan man bestämmer sig för sin åsikt.

Att jaga alfadjur är jag däremot tveksam till. Kanske var inte den här vargjakten helt genomtänkt..

Tycker jag.

Nu stundar besök från mor och far, brunchbordet är dukat och jag har värmeljus i hela huset. Vaknade till 17 grader inomhus. Min värmepannan hänger inte helt med i dessa temperaturväxlingar.

Tur man har en händig man, och inte nog med det han är specialiserad på luft och värme så i afon kanske jag får bukt med det här..

Han skulle bara åka och pimpla lite först:-)

2 kommentarer:

Monica sa...

vi har 5 idag konstigt vad den går upp o ner hela tiden !!

Ithala sa...

Hej!

Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas på Mynttorget i Gamla Stan i Stockholm!
Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen.
Jag ber om hjälp här.
Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan?
Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan.
Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden.
Har ni några frågor så maila till vargmanifest@gmail.com.

Tack för er hjälp!

http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1