2009-12-23

I juletid

Alltså vi har gnistrande vintervitt utanför fönstren. Det var år och dag sen jag upplevde en så vacker jul. Det har snöat en del och varit kallt så allt snö ligger kvar på grenarna och man blir nästan mållös när man tittar ut.

Ska försöka ta några bilder och lägga upp.

Ny dator är inköpt, här är det snabba ryck. Numera är ju dator ett måste härhemma. Jag menar inte bara för surfing, bloggning och nöjen utan man betalar räkningar, bokar biljetter, kollar TV tablån och läser om nyheter ja allt gör man numera via internet.

Kanske inte matlagning då men nätet är ju en guldgruva när det kommer till recept. Bara att googla och vips så finner man det man söker.

Tidsbesparande helt klart men samtidigt en tidstjuv. Hur många timmar sitter man inte här i onödan och surfar runt?

Idag ska vi bara klä granen och griljera skinkan sen är allt klart. Vi ska även in på lite julfika hos bästa grannarna och kvällen bjuder på traditionellt bingolotto.

I morgon när alla barnen vaknar har den "Afrikanska Tomten" varit här på natten med första klapparna och runt klockan 13.00 äter vi jullunch. Matsalsbordet vakcer dukat med finporslin från Rosenthal, linneduk med hardangersöm och kristallglas.

Därefter startar den långa julklappsöppningen. Ett paket i taget så alla hinner se och beundra och framför allt tacka.

Fika, godis och kvällsmacka innan dagen är slut och vi kan vakna upp till årets bästa dag.

Juldagen!

Den lugnaste, skönaste och minst stressiga dagen på året.

God Jul alla!

Inga kommentarer: