2009-12-02

Brev till tomten

Kära tomten.

Jag anser mig att ha varit osedvanligt snäll detta år.

Jag har ätit upp all mat och om någon annan, mot förmodan, än jag själv lagat den så har jag tackat ordentligt.

Jag har städat mina rum utan att min mamma har behövt ringa och påminna mig om det vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag har passerat 40.

Jag har inte slagit några barn eller någon annan för den delen men det har hänt att jag tänkt onda tankar om katten.

Mina räkningar har jag betalt i tid bortsett från det lilla missödet med Radiotjänst tidigare i år men med tanke på att jag ej är moderat och sittandes i regeringen borde det anses vara ett preskriberat engångstillfälle.

Jag har skjutit på många figurer, samtliga i papp och ej övervägt något annat. Det har vid vissa mindre väl valda tillfällen slumpat sig så att jag missat figuren och skottet har hamnat i backen eller vallen. Förhoppningsvis har ingen myra eller annan insekt lidit skada och om så är fallet ber jag deras familjer alldeles ödmjukast om ursäkt.

När jag har nyst har jag sedesamt nysit i armvecket så ingen torde ha smittats med mina ev baciller. Eftersom jag i anständigheten och lojalitetens namn nu även är vaccinerad mot influensan så torde jag vara riskfri som smittohärd för min omgivning.

Jag har uppträtt vänligt mot de flesta i min omgivning och ej baktalat min chef eller någon annan överordnad. Inte ens när vi blev överkörda under vårens löneförhandling. Jag ska ärligen erkänna tomten att jag inte var särskild glad då och jag förstår om en och annan julklapp hängde i luften.

Min bil hade säkert önskat sig mer omvårdnad och jag borde kanske ha drivit frågan om flytta ihop starkare. Men jag har aldrig klagat om någon velat fiska istället för att packa grejor och harsonen vägrat att klippa gräsmattan och dottern fnyst åt att damsuga så har jag gjort det själv.

Så kära tomten, sammantaget anser jag mig nog förtjäna en och annan julklapp även i år.

Jag önskar mig följande:

Barn som kommer i håg att ta ner blöta handdukar från sina rum.

En katt som föredrar att spy sin gamla råttor utomhus.

En hushållerska. (Det är ju faktiskt avdragsgillt)

En trädgårdsmästare skulle även sitta fint, inte så mycket för min skull men rabatterna blir nog glada. Även en rosbuske kan ju förtjäna en julklapp.

En självtvättande bil. Det finns ju självrengörande ugnar så det borde vara möjligt för er att ordna med liknande vad gäller fordon.

Vidare vill jag gärna ha kraft ork och energi att se till att vår flytt blir avklarad samt tillräckligt med pengar så att jag kan resa till Dubai igen i februari.
(Där skulle en anständig löneökning vara på sin plats)

Kära tomten kan detta vara möjligt?

Med önskan om en god jul från eders allra ödmjukaste Pangbrud.

11 kommentarer:

Ewa sa...

Tomten har precis emottagit ditt vackra meddelande och ska se över om det är möjligt att tillmötesgå dig i de flesta av de önskningar som du har...han tror att högst på din lista står Dubai så han börjar där...återkommer om han har några frågor angående löneförrhöjningen och säger att blöta handdukar bäst ligger kvar på golvet tills tonåringar skall använda dem nästa gång...learning by doing kallar han det för...ingen tonåring torkar sig två ggr på blöt handduk :D.
Kram från tomtemor

Pangbruden sa...

Mina tonåringar torkar sig många gånger på blöta handdukar..Men tack ändå kära tomtemor:-)

Ewa sa...

;) okej allt funkar inte!
TM

Lennart sa...

En hushållerska skulle jag också kunna tänka mig. Hon kunde vara klädd i en sån där fransk söt maid-uniform när hon utför sina sysslor, det skulle jag inte ha något alls emot.

Pangbruden sa...

Men Lennart då.-)

epsilon sa...

Har du verkligen varit så snäll - det kan ju ingen tomte ha missat.

LJ Media sa...

Vore jag tomten så skulle jag uppfylla alla dina önskningar, samt ordna en självstädande bostad åt mig själv!

pike-master sa...

Tomten är själv förkyld så han bad mig framföra lite som du kan ha med dig i mörka december.

Följande: Du har skött dig prima "host" & inte bråkat allt för mycke men måste ändå be dig tänka på det där i juni.
Jag har "snörvel" legat sjuk själv & inte kunnat uppfylla alla dina "rossel" önskningar men om du lägger manken till själv så kanske "snyyyyt" du kan hjälpa mig att uppfylla dem till dig själv.

Då du inte äger hund eller grisar är det accepterat "snörvel" att äta upp maten men annars borde du nog tänkt på de andra i familjen lite också & inte ätit upp allt själv som du skrivit
"""Jag har ätit upp all mat och om någon annan, mot förmodan, än jag själv lagat den så har jag tackat ordentligt.
"""... Nä nu måste jag gå till sängs. hutter hutter god jul

pangis sa...

Ha ha..Tack för påpekandet tomten och krya på dig:-)

Kia bloggar sa...

Jamen nu gav du mig det perfekt tillfället att skriva det jag tänkt på länge!:
Ja, du är snäll. I den mening att du inte använder din blogg till bittra, sura , griniga kommentarer om andra människor här i världen. Tack för det!
Din blogg är en av de få som har en jämn och positiv kvalité.
Nu tänker jag ge bittra, sura o griniga kommentarer här förstås. Förlåt för det.
Men det står mig upp i halsen. Alla dessa människor som gör ner andra, för vad? Elaka blogginlägg som t.o.m. kan åtföljas av foton på personer så man lätt kan se vem det är.
Nej, fram för fler Pangisar som kan lära oss läsare att man faktiskt kan se positivt på livet och folk.
Tycker tomten verkligen borde uppmärksamma dina önskningar - om inte annat borde karma funka!! What goes around comes around.
Kämpa på!

Anonym sa...

Jag har inte läst din blogg på typ 100 år eftersom är fullproppad med annat i min hjärn & blodomlopp, men av nån outgrundlig anledning drooooooooooogs jag in i din blogg ikväll/ok natt när jag verkligen borde sova. OCH. Dte var det värt. Du skriver underbart kul Amie! Ta och skicka in det däringa inlägget till Örebrokuriren och få fler att dra på smilbanden.
LOVE TO YOU.
Vän V i Hallonbergen/ men snart i Hanoi